10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenik 23.12.2009 23:37

Re: Nepříjemná pravda je především nepříjemná. Až potom pravda.

Máš-li na mysli jedenapůlhodinový reklamní šot pan Gorea (obchodníka s odpustky), tak ten je především lež, potom lež a ještě jednou lež (uznáno anlgickým soudem), o pravdě není ani řeši

Jan Hájek 23.12.2009 20:31

Re: Dalo se očekávat,

Kdybyste řádně studoval zásadní EKO projevy o přirozeném lese, věděl byste, že se z lesa nesmí odstraňovat souše a veškerý opad, aby se zachovala úživnost vznikajícího ideálního prakesního stavu. Ať vás Zelený bůh chrání před topením větvemi válícími se v lese!

honzak 23.12.2009 14:46

Re: Musíte na to hledět tak nějak dialekticky soudruhu.

udělám pokus a na větší hromady dám vlastnotiskárně vytvořený čertyfikát! Uvidíme, jestli to někdo odveze....

Honza42 23.12.2009 11:40

Musíte na to hledět tak nějak dialekticky soudruhu.

Proč by sbírali klestí za humny, když si mohou nechat dovézt ekologické pelety třeba z Jeseníků.

Kolikrát vypustil v TV Bursík z huby slovo "klestí" a kolikrát "ekologické pelety"? Tak co je ekologičtější, he?? Navíc klestí nemá certifikát, tak co.

Rohožka 23.12.2009 11:21

Před 20 a více lety se říkalo,

že reálný socialismus je zajímavý společenský experiment. Až na to, že ti, kteří v něm tehdy museli žít, měli trochu smůlu.  Ani se moc netěším na další interesantní společenské experimenty, které by nám nejrůznější aktivisté (anarchisté, ekologisté, fašisté) rádi přichystali.

honzak 23.12.2009 9:18

Re: Dalo se očekávat,

bioodpad.... V lesích kolem Černošic je větví z buků a dubů jak naszráno! A nikdo to neztopí - patrně je obyvatelstvo ekologisticky nepolíbeno. Nebo že by všichni topili plynem?

kruc 23.12.2009 8:31

Dalo se očekávat,

že rozvojové země přijedou s nataženou rukou a každé množství peněz bude málo. Dalo se očekávat, že, nebudou schopny spočítat, svoji produkci CO2 a navíc budou žádat, aby za ně šetřil někdo jiný, peníze ovšem domů.

Co chcete od zemí, kde produktivita je nížší než nízká a schopnost, něco nového si osvojit, téměř žádná.

Stavěl jsem cukrovary v jihovýchodní Asii a něco o to vím.

Biopaliva - snad dobrá, když ušetří CO2, jak tvrdí biopalivci. Ale nepřičtou již náklady na jejich zpracování, lisování pelet, dopravu na místo užití. To musí být určitě prodělkové, protože tyto  obslužné práce ve svém důsledku taky produkují CO2 a to množství je jasně navíc.

Ekologicky využívali biopalivo, větve a vrchy po kácení stromů, můj dědeček a babička, kteří zaplatili hajnému 20 Kčs, stáhli dřevní odpad na hromady a dovezli povozem s kravkami domů a tam posekali na otýpky a těmi topili. To byla produkce CO2 navíc skutečně minimální. Toto je poznámka pro ekopalivce. Stejným způsobem se topí v rozvojových zemích, a tak o ekologičtějším vaření nelze mluvit. Snad solární vařiče, když není monzum, ale dodat zadarmo a naučit je používat?

badaxe 23.12.2009 7:44

jeden malý návrh

Vzhledem k tomu co "panel" tvrdí, tedy že se arktický led rozpustí a v této oblasti bude klima výrazně teplejší, doporučil bych konání další konference po Paříži a Kodani nikoli v Mexiku, ale třeba na Nove zemi, Špicberkách či v podobném místě. Mohl by tam vyrůst i "celosvětový ústav výzkumu oteplování" aby si dotyční při přechodu mezi svými domovy a prací (aby to bylo i multikulturní mohlo by jít třeba o iglů z plastu) uvědomili jak hrozné to oteplování je, jak ubývá ledních medvědů (dne sežrali už jen dva pracovníky, místo čtyř jako loni tohle dobou) a vůbec by se přiblížili objektu zkoumání. Ono zkoumat něco z pohodlí pracovny ve velkém městě kde měření je zkresleno okolím je špatné, údaje a grafy se musí upravovat, maily někdo krade a vůbec ti hnusní "obyčejní lidé" se nechtějí (finančně) zapojit do skvělého kšeftu co by mohl fungovat, jen kdyby to ta mrcha příroda nekazila. Na takový ústav na Špicberkách bych rád přidal, jízda na saních jistě vyprodukuje míň CO2 (té zkázy Země) než přesun limuzínou z hotelu do místa konání konference (psi prdí jen málo a je to spíš metan kterému jsme válku nevyhlásili). Takže co vy na to milí oteplení?

honzak 23.12.2009 6:13

politický oteplismus

je úplně stejná lumpárna jako politická ekonomie a marxismus-leninismus. A nebudou-li melouni všech zemí včas zastaveni a vypráskáni, dopadne to s politickým oteplismem stejně jako se dvěma výše zmínenými pavědami. Bohužel včetně dopadu na běžného člověka. Psychopati typu bursík a kuchta se jen třesou na to, aby mohli neomezeně poroučet a vnucovat lidem ty nejkolosálnější kraviny!

Jenda 23.12.2009 1:29

Nepříjemná pravda je především nepříjemná. Až potom pravda.