1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Orlita 10.4.2011 10:15

Re: Na jakési besedě

už někde spadl tak velký meteor, že to nadělo obrovskou paseku? A pokud to místo trefí kometa či asteroid, tak výbuch bude takový, že nějaká trefená jaderná elektrárna už v tom nebude hrát vůbec žádnou roli. Jeden asteroid  by ČR dokonale vymazal. Ale asi jste to myslel jako vtip, že? Nebo ne.....?

P. Nejedlý 10.4.2011 23:06

Temelín je chráněn proti pádu letadla

Abych pravdu řekl, tak Vás podezřívám, že jste si informaci o odpovědi zastupce ČEZ na otázku vymyslel. Velmi pochybuji, že by zástupce ČEZ na besedě ohledně Temelína neznal následující (http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/jaderna-energetika/jaderne-elektrarny-cez/ete/technologie-a-zabezpeceni/9.html), odstavec "Ochrana před účinky vyvolanými pádem letadla".

T. Cerny 9.4.2011 7:44

copak se "tsunami "

nazyva v Cesku " cunami " jak to pise autor clanku ?

P. Rada 9.4.2011 8:40

Re: copak se "tsunami "

http://domaci.ihned.cz/2-15450460-002000_d-de

J. Hejna 9.4.2011 8:43

Re: copak se "tsunami "

Hlupákovi se také někdy říká popleta.

T. Cerny 9.4.2011 7:42

zelene voli v Nemecku 24% vsech obyvatel

coz je vic nez 2x tolik co vsech Cechu dohromady. Nevolim zelene , ale v nasi svobodne a demokraticke EU je nutno respektovat nazor vetsiny. Al Gore dostal Nobelovu cenu a pan expresident Havel na ni byl mnohokrat navrzen. Cesi nemusi mit ale strach , ze by jenom naznakem nekdo v teto souvislosti myslel na ceskeho pomatence , samozvaneho disidenta nasi EU ceskeho Klause . Presto ze  byl cesky  Klaus v nasich mediich nazvan  blbem , ma ho  80%  Cechu za jejich nejduveryhodnejsiho politiky.A  v nasi EU kde Cesko representuje cela 2% mych spoluobcanu je i toto nutno respektovat- zraloci sem, zraloci tam . 

P. Rada 9.4.2011 8:35

Re: zelene voli v Nemecku 24% vsech obyvatel

S tou Nobelovkou a Klausem jste vedle.... http://ateo.cz/i/4410/

J. Kanioková 9.4.2011 11:50

Stačilo napsat - nemám rád Kause

J. Kanioková 9.4.2011 11:52

Jejda, to patřilo eurofanatikovi Černému

P. Rada 9.4.2011 14:05

Re: Stačilo napsat - nemám rád Kause

Nemám rád kombinaci státnické funkce s osobou pana Klause - to je ale něco docela jiného než co mi podsouváte.

P. Pitřík 9.4.2011 6:03

dobré CO2

Bylo vyprodukováno na základě růstu fotosyntézou CO2 na celulózu

P. Rada 9.4.2011 2:37

Kutílko-kremlíkovské posměšky.

Situace pro Japonce je těžká a dopady tuto zemi zasaženou i dřívější ekonomickou stagnací zřejmě odsunou s čela žebříčku světových ekonomik. Přírodní katastrofa navíc natrvalo vyřadila čtveřici reaktorů ale nikoli jen svou silou ale zřejmě také jako důsledek systémového selhání v projektech elektráren. Pokud by totiž alespon jeden z šestice záložních el agregátů přežil pak by následné škody byly podstatně menší a dokonce by pro JE bylo satisfakcí jak jsou i starší systémy relativně odolné. K tomu by postačilo jen trochu jiné umístění záložních diselů v areálu elektrárny, větrací otvory ve střechách... - tedy prakticky bez zvýšení nákladovosti ale se zásadním efektem.

Pečliví japonci si zřejmě stanovili latku jak velká vlna může přijít - a vše tomu podřídili. Jen to nerespektovala přírodní nahodilost.

Německo je také svým způsobem velmocí, také má napjatou ekonomickou situaci, také má vysokou lidnatost a také velmi pečlivé obyvatelstvo... a tak se v principu nedivím, že se snaží si s této situace vzít ponaučení.

Dochladit JE bez vnějších zdrojů není vůbec maličkost. S původního výkonu např. 600MW  je zbytkový výkon po odstavení v prvé vteřině cca 40MW po hodině ještě 10MW za týden pořád ještě 2MW... a toto navíc v relativně malém objemu. Právě zbytkový výkon je jedním s klíčových problémů bezečnosti JE at je postavená kdekoli. U toho moře je výhoda v relativním dostatku chladicího média a nakonec při troše štěstí i s rozptýlením uniklých radionuklidů. Ve vnitrozemí tsunami nehrozí ale o to nesnadnější může být dochladit rozjetý kolos. Toto se ví, toto se řeší řadou záloh ...  Zůstává ale otázkou jak je možné, že profesionálové systémově se problémem zabývající na tyto slabiny u Fokušimské elektrárny zavčas neupozornili? Je tedy namístě i otázka jaké slabiny mají jiné elektrárny a zdali nejsou odstranitelné podobně relativně snadno.

Přehlíživost problémů až posměšky a zároven vysoká míra osobního konzumu nás všech jsou paradoxem na který můžeme všichni doplatit.

J. Hejna 9.4.2011 8:46

Re: Kutílko-kremlíkovské posměšky.

Tomu se u nás říká: Chytrej jak rádio.

Někteří ovšem říkají: hlupec.

P. Rada 9.4.2011 14:16

Re: Kutílko-kremlíkovské posměšky.

Někteří hold nevypotí adekvátní myšlenku do diskuse kde se jim cosi zajídá... a tak se raděj chytají tradičního argumentu ohlupovacího - že pane Hejna?

V. Kremlik 9.4.2011 9:24

Re: Kutílko-kremlíkovské posměšky.

Věta pana Rady, kde se pohorsuje nad "vysokou mírou osobního konzumu" je cosi, co mne na ekologickém hnutí děsí.  Oni chteji lidem snizovat konzum, tj. oni nechteji, aby se lide meli tak dobre. Pane Rado, klidne si sam drzte hladovku, to je v poradku. Ale pokud nekdo chce druhe nutit, aby drzeli hladvku, to uz tady bylo - v Dachau.

P. Rada 9.4.2011 14:03

Re: Kutílko-kremlíkovské posměšky.

Pane Kremlík pokud se děsíte věty o "vysoké míře osobního konzumu" - za kterou si stojím nebot řada i Evropských zemí má vyší produktivitu práce a kultivovanější vztah ke spotřebě  natož většina lidí ve světě všeobecně - je to nejspíš jen Váš děs a Vaše nepochopení dnešní reality.

Pokud si pletete pojem konzumu např při přejídání... kde důsledek je polovina českého národa ve stavu otylosti s hladem v Dachau - jsou to nejspíš jen právě projevy Vašich excesů v přemýšlení. Nápad s nucenou hladovkou pro lidi je také s Vaší hlavy ač typuji, že by mnohým tu a tam  střídmost a umírněnost velmi prospěla.

S lidí kteří takto pravidelně pokrucují myšlenky jiných a podsouvají jim jen ty své jde naopak děs na mě.

M. Bomar 12.4.2011 14:25

Re: Kutílko-kremlíkovské posměšky.

pane RADA: s potesenim ctu vase prispevky. maji uroven. dekuji.

B. Rybák 13.4.2011 10:09

Re: Kutílko-kremlíkovské posměšky.

Zelená stopa nevede k boji proti přejídání, které je u nás m.j. důsledkem toho, že naše životní úroveň je příliš nízká na to, abychom si mohli dovolit více volnočasových aktivit a optimální stravu, ta vede neomylně k Pol-Potovým genocidám.

J. Kadeřábek 9.4.2011 17:41

Reakce německé politické reprezentace

je svým způsobem směšná, alibistická a divadelní. Ono zázračné prověřování technického stavu starších JE se jistě stejně jako u nás děje i bez mouder politiků. Provozovatelé (ať už čeští nebo němečtí) nejsou bezduchá hovada a rizika jsou jim známa. Je těžké něco vyčítat Japoncům. Kdyby se přes Česko přehnala tsunami abychom to napravovali desetiletí. Oni to zvládli za 14 dnů a po rozpadlých silnicích dopravili vše potřebné. Nejde jen o centrály. K chlazení potřebujete funkčnost mnoha fixních zařízení, přes které přešel 14 m vysoký sloupec vody. Nevím jestli si někdo dokáže představit tu obrovskou ničivou sílu. Z hlediska konzumu energie mají jistě Němci rezervy. Kdyby zavřeli všechny fabriky jistě by hodně ušetřili. V tom by se mohli inspirovat u nás.

M. Bomar 12.4.2011 14:45

Re: PROVOZOVATELE JE

jsou hovada bez svedomi - treba neco takoveho jako byl napoleon a dalsi vojevudci, jako byl hitler, stalin: sto tisic padlych? zadny problem.

// znicena zeme? zadny problem. sta tisice mrtvych a zdravotne/geneticky postizenych, smrt nedostakem nezavadne pitne vody, hladomor - zadny problem?

V. Kremlik 9.4.2011 0:10

Nuklearni zraloci

Jsem si jist, ze po uzavreni Nemeckych jadernych elektraren v Nemecku zemetreseni a tsunami nezpusobi zadne jaderne exploze. Zeleni na to jiste budou poukazovat a budou to vykladat jako skvely vysledek sve uspesne politiky. "Vidite, zachranili jsme vas."

Je to jako s tim panem, ktery nosil amulet na ochranu proti nebezpecnym letajicim ruzovym slonum. Pochybovacum odpovidal:  "Amulet funguje, vidite tu snad nejake letajici slony?"

M. Bomar 12.4.2011 14:35

Re: neuveritelny prispevek pana Kremlik...

pane kremlik, proboha!

stacilo by, aby terorista zamezil privod chladici vody do reaktoru a elektrarna by se asi prehrala..