28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Auta na vodík jedou na uhlí

V poslední době jsme svědky ofenzívy ekologicko-průmyslového komplexu (dále EPK) za rozvoj elektromobilů a aut na vodík, která mají zachránit zeměkouli před člověkem a člověka před znečistěným vzduchem. Zde se podívám na auta na vodík.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 9.11.2017 9:44

Re: Ofenzíva EPK nebo hrozící soumrak osobní motorizace ?

a bez prdění !!!

P. Selinger 9.11.2017 9:04

Re: Ofenzíva EPK nebo hrozící soumrak osobní motorizace ?

Konec života na zemi bude způsoben navázáním všeho dostupného CO2 na vápník a tím zastavením fotosynthezy....

J. Jurax 9.11.2017 0:40

Technicky máte nesporně pravdu

Ale když se to ekologicky překroutí - auta na vodík vypouštějí neškodnou čistou vodu, což je slogan sice vlastně chybný, jak v článku vysvětleno, ale chápe jej i blbec (a politik) - a hlavně politicky dotačně dobroserně podšprajcuje pro dobro příštích generací, víte, jaký obrovský to bude kšeft?

Proti tomu jsou biopaliva jen nevýznamný kšeftík - a bude štědře dotováno a ze štědrých dotací se těm, co o dotacích rozhodnou, dostane desátku a taky možnosti se na kšeftu přiživit.

A kdyby to nedejž bohové podpořila EU a dala to guberniím rozkazem, byl by to kšeft ještě větší.

Takže se máme na co těšit - není blbosti, která by se oblbenými a "zainteresovanými" politiky a zákonodárci nedala prosadit ve jménu lepšího příští - už přece prošla podpora fotovoltaiky a fofrníků draze vyrábějících obtížně využitelnou energii, kterou nepotřebujeme i podpora biopaliv - je čas vydělat na vodíku!

P. Rada 9.11.2017 1:18

Re: Technicky máte nesporně pravdu?

Fotovoltaický tunel u nás prošel pro liknavost Fišerovy vlády a to na rozdíl od vývoje v civilzovanějším světě kde se tunelaření tolik nenosí. Ekologii bych dotohoto jako vědu netahal.

"Fofrníky" patří ale na rozdíl od nás naopak ve světě nejrychleji rostoucím odvětvím energetiky která je u nás složením i mírou centralizace spíše světovým skanzenem.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/1938512-vetrna-energie-mohla-dodavat-svetu-az-petinu-elektriny-uz-za-15-let

Souhlasím jen ve smyslu, že Agrofertová biopaliva jsou projevem zvrhlé chtivosti po energiích založené na drancování země podobně jak v kause palmového oleje nebo těžbě fosilů a to pravidelně bez započítávání dopadů dotyčných technologií na životní prostředí. Kdekdo z nás si totiž dnes žije hmotně a energeticky na dluh jako nikdy v historii a aby to nemusel uznat, hledá raději chyby u těch kolem sebe.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/411333-lidstvo-od-pondeli-zije-na-ekologicky-dluh.html

Z. Rychlý 9.11.2017 8:02

Re: Technicky máte nesporně pravdu?

Cudně skrýváte, že za vší tou chtivostí, tunelářstvím a omyly stojí Zelení jako úderná jednotka. Jednotka užitečných fanatických idiotů s heslem "jedovatý CO2".

Snaha o ekologii je v zásadě správná, ale nesmí se používat násilí ve formě příkazů k tomu, jak mají ostatní žít. Přesvědčujte příkladem, nikoli příkazem!

J. Lepka 9.11.2017 11:17

Re: Technicky máte nesporně pravdu?

Hezká snaha. Škoda, že je v tak příkrém rozporu s plány EU ( viz např: http://archiv.ihned.cz/c1-65949060-skoda-bude-muset-kvuli-eu-prehodnotit-plany-na-vyrobu-elektromobilu-zmena-se-dotkne-take-jejich-ceskych-dodavatelu)

R. Tichý 10.11.2017 8:04

Re: Technicky máte nesporně pravdu?

Na rozdíl od "světa", my nemáme moře, ani vysoké hory. Statisticky u nás přes 50% roku vítr nevane. Ze zbylého času vítr vane málo nebo moc. Větrníky nedávají smysl.