14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

DŮCHODY: Kde na ně vzít

V současné době se hodně diskutuje o starobních důchodech a jejich dlouhodobé udržitelnosti. Logicky se proto hovoří i o zdrojích a o tom, jak je vytvářet. Někteří účastníci diskuse používají argumenty racionální, někteří argumenty třídní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Winklerová 10.3.2020 10:47

Pane Šejno, pokud něčemu opravdu nerozumíte, nevyjadřujte se k tomu.

J. Chaloupka 10.3.2020 10:37

A nemluvil Klaus st. v 90. letech o odložené spotřebě? Jenže oni (myslím vládnoucí ODS) ji rozfrcali. Tím dnes kritizují Babiše, že má tak velký dluh, když ty díry v rozpočtu jako předseda vlády Klaus st. lepil právě tou "odloženou spotřebou". Proto dnes není na důchody.

Jo a co se Babiše týče: řídíme se pravidlem: Lepší je schopný gauner, než neschopný politolog.

M. Šejna 10.3.2020 7:59

Zaměstnanec zaplatí 6,5 % ?

To si z nás autor dělá srandu?

Zaměstnanec platí 31,5 procenta z hrubé mzdy. Sociální a zdravotní pojištění je totiž součástí superhrubé mzdy, kterou prosadila ODS, aby každý věděl, jak vysoce je jeho mzda zatížena daněmi a ostatními odvody.

Autor tohle nejspíš vůbec netuší

M. Kanda 10.3.2020 6:10

Je to marný. Populace, která většinově matematiku odmítá, tyto argumenty nemůže pochopit.

L. Novák 10.3.2020 2:54

Potíž je v tom, že od komunistické totalitní éry tady máme zlodějský stát, kterého nás nezbavily ani transformační vlády (Klaus a spol.), protože potřebovaly hodně peněz pro komunistické vysloužilce, kteří sice mnoho přidané hodnoty pro ostatní občany státu nevytvořili (spíš naopak), ale "Teď, když tady máme kapitalismus, chceme taky kapitalistické důchody!" byla staronová idea pro pokračování zlodějského státu a zájem vlády, "aby byl sociální klid"...

Tak to máme a co teď s tím? Vlády ČSSD přidaly Bilionoový tunel OZE, který do zeleného blbnutí odvádí astronomické částky, které pak chybí jinde...