22.5.2024 | Svátek má Emil


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 18.4.2024 13:10

Já už se těším, až vyjde směrnice EU a poučí mě, co je to kolo a co je cyklistika.

Propánajána, pošleme už tu EU na smetiště dějin, jinak nás totálně zahubí. V referendu 2003 jsem hlasoval pro vstup, ale ne do tohoto blbince.

[>-]

Z. Lapil 18.4.2024 13:13

Čtěte odkazy v článku: "Pojem cyklistika zahrnuje širokou a dynamickou škálu silničních vozidel poháněných lidskou silou včetně jízdních kol do různých terénů, nákladních kol, kol pro přepravu dětí, kol pro osoby se zdravotním postižením, tříkolek, lehokol, velomobilů, tandemových kol, elektrokol a přívěsných vozíků za kola. Tyto prostředky uspokojují široké spektrum potřeb v oblasti dopravy a mobility a vyžadují odpovídající infrastrukturu. Díky nákladním kolům a podobným typům kol hraje cyklistika stále významnější úlohu v přepravě zboží po městech, zejména v doručování balíků a při nakupování. Aby byl potenciál cyklistiky využit v plné míře, měly by politiky v této oblasti uvedenou rozmanitost odrážet."

J. Jurax 18.4.2024 19:52

Ano.

A taxíky nahradí rikši, jež budou mít tabulku "Pořízeno s finančním přispěním evropské unie". Vyřeší to i problém se zaměstnáním nízce kvalifikovaných pracovníků - na šlapání do pedálů postačí jen týdenní rekvalifikační kurs a nebude vyžadována maturita. Perspektivně bude šlapající osvobozen i od nutnosti řídit - ten úkol převezme AI - čímž se kvalifikační nároky ještě sníží - nebude vyžadována ani znalost čtení, psaní i počtů a šlapat budou moci i nevidomí.