30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ČSA: Humbuk pro pár milionů

Vše je formálně odkýváno, teď jen doladit detaily a podepsat smlouvy, nahlásit vše do Bruselu a počkat si na peníze. Takový je ve zkratce další postup kolem privatizace Českých aerolinií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 29.3.2013 0:00

Re: Prima, vše beru, ale něco chybí.

Díky za fundovanou připomínku. Zdá se že realizace korupčních kšeftů zahraničního kapitálu u nás bylo skutečné poslání pana Tvrdíka jak na MNO tak v ČSA (určitě se má moc dobře).

P. Joch 28.3.2013 13:23

Re: Prima, vše beru, ale něco chybí.

Správná připomínka. Úplně stejně mi stoupá tlak k hranici infarktu, když Sobotka s úsměvem tvrdí, že za vlády ODS rosty ceny elektřiny, demostrujíc tím snahu pravice ožebračit chudý lid. A jaksi zapomene dodat, že za zákon o podpoře solárních elektráren hlasovala CSSD jako jeden muž.

R. Langer 28.3.2013 10:52

Re: Prima, vše beru, ale něco chybí.

Velmi příhodná připomínka, i když na Tvrdíka a jeho skvělé vedení ČSA snad ani zapomenout nejde... :-)

Z. Švrček 28.3.2013 8:31

Re: Prima, vše beru, ale něco chybí.

Svého času jsem patřil v tomto sektoru k lépe informovaným a proto si to snad mohu dovolit napsat. ČSA za generálních ředitelů jako byli Jakubše, či Kůla postupovaly velmi opatrně kupředu, hbitě reagovaly na vývoj trhů a stávaly se pomalu, ale jistě úspěšnějšími. Velmi rozvážně se obměňoval letadlový park, dbalo se na udržení kroku při výcviku létajícího i pozemního personálu. Ruku v ruce se Správou letišť a Řízením letového provozu se i za přispění ČSA z Prahy tehdy pomalu stával významný  středoevropský "hub". Zlom pro ČSA nastal s nástupem Tvrdíka. Rázná obměna letadlového parku, nákupy další nové techniky, vše bez ohledu na ekonomický vývoj nejen v ČSA, ale i v Evropě a ve světě znamenal pro ČSA zátěž, kterou by snad mohly zvládat s krajním vypětím v dobrých dobách. Ne tak v dobách hospodářské stagnace a recese, které pocítí letecká doprava vždy nejdřív a vždy nejostřeji.

Nepochybuji, že se pan Tvrdík dobře postaral o sebe i stranickou kasu, špatně však o ČSA a jejich budoucnost.

V dnešních diskusích by tyto věci měly zaznívat komplexně s tím, kdo za co je zodpovědný a tyto souvislosti be se měly stále připomínat, ať již mluvíme o ČSA, či fotovoltaice. Lidé mají krítkou paměť a levicoví komentátoři rádi zapomínají na hříchy levice ve svém spravedlivém rozhořčení nad zločiny pravice, které vždy a v dlouhé časové řadě neopomenou připomenout nikdy.

Z. Švrček 28.3.2013 8:18

Prima, vše beru, ale něco chybí.