8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

CENY: Proč už se nikdo nehlásí k zastropování potravin?

Pamatujete si ještě, jak jsme před rokem od některých lidí, především Andreje Babiše, slýchali, že by se vedle cen energií měly zastropovat i ceny základních potravin a ukazovali nám Maďarsko jako vzor hodný následování?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 3.5.2023 6:49

Zdechovský? opět všude plno toho hochštaplera ?

/bojím se otevřít ledničku.

J. Kasenčák 3.5.2023 6:44

Všichni jedou na zdražování. Konkurence je v kartelove dohodě kde cenu určí nejsilnejší hráč. :-).

J. Vlasák 3.5.2023 6:40

Co lokomotivy? Také už konečně zlevnily?

J. Novák 3.5.2023 6:33

Pane Zdechovský, vy jste nám v tom bruseli také pěkně nakynul. Je vidět, že netrpíte potravinovou ani jinou nouzí. Pouze tak občanům této země, stejně jako celá vaše pidi strana, škodíte.

V. Církva 3.5.2023 6:27

Tak že plošné dotace, což zastropování je, nic neřeší, je pravda, tady souhlas.

Co se týká těch cen potravin, nemám čas jezdit za hranice nakupovat, je ale divné, že lidé u hranic chodí nakupovat potraviny do Polska či Německa, když je tam tak draho. A proč dokonce představitelé vlády takovou konkurenci doporučují?

No a teď tu o energiích a drahém bydlení. Tam se může špekulantská ČR chlubit nejvyššími cenami v OECD. Možná proto, že pak do OECD nepatříme ale spíš někam do Pobřeží Slonoviny, ne?

J. Moravec 3.5.2023 5:42

Ano nepochybuji, že naše vláda všechno zvládla. To už víme od pana premiéra Fialy. Nepochybuji, že pan Zdechovský je zdatný ekonom a vysvětlovač úspěchů naší vlády. Šiklo by se tedy ještě dovysvětlit proč máme dvojnásobnou inflaci průměru EU.

J. Jurax 3.5.2023 13:05

Ano, dvojnásobnou. Jsme prostě nejlepší!

R. Langer 3.5.2023 5:32

Pan Zdechovský evidentně osobně nakupovat nechodí, jinak by takovou kravinu evidentně nemohl vyprodukovat. :-P

V. Mokrý 3.5.2023 5:35

:-)

J. Strakoš 3.5.2023 5:27

A tak mně napadá - když je zastropování potravin nesmysl, není stejný nesmysl i zastropování elektřiny, které ted máme?

Respektive není to ještě větší nesmysl, protože tu cenu za elektřinu navíc doplatí stát?

V. Mokrý 3.5.2023 5:35

R^

V. Církva 3.5.2023 6:29

To by si ale v ČEZu zase tolik nevydělali.

J. Novák 3.5.2023 6:36

Komu vyhovují vysoké ceny energií? 70% z peněz zcizených firmou ČEZ (ovládanou naší vládou) občanům této země získá na dividendách tato vláda, 30% pošle do Ameriky jejich globalistickým bankám a hedgeovým fondům. Tato vláda navíc získá další obrovské peníze za násobně vyšší výběr DPH. Takže z každé koruny, o kterou zdraží ČEZ a které nevychází ze zvýšení výrobních nákladů, získá tato vláda od ČEZ a od občanů do své kasy bezpracně téměř korunu.

J. Strakoš 3.5.2023 7:13

To máte bohužel pravdu :-(

Z. Lapil 3.5.2023 7:05

Je to ještě horší. Elektřina je skrze povolenky na uhli a skrze dotace a povinný výkup z OZE zapodlahovaná neboli umělé zdražovaná.

J. Zaborsky 3.5.2023 5:15

Tejto demagogii co tu predviedol Zdechovsky podliehaju aj samotni Madari.

Minule sa kolega z HU stazoval ako u nich dvojnasobne zdrazeli potraviny. Ovsem zabudol dodat - lebo to bulvarne periodika typu iDnes (a ten madarsky platok na ktory iDnes odkazuje) zamlcali - ze Madari akurat cenami dohnali nas, pricom za celu tu dobu mohli nakupovat za vyrazne lacnejsie. A to pritom priemerne platy maju cely cas porovnatelne, aspon teda so Slovenskom.

R. Langer 3.5.2023 5:33

Přesně tak.

V. Mokrý 3.5.2023 5:36

;-)

Z. Lapil 3.5.2023 7:27

Ono to má i druhý konec. Ty peníze které se v obchodě neutrati, nedostanou potravináři, od zemědělců přes výrobce až po tu pokladní v supermarketu.

Pokud je dostanou z dotací, tak vám může být jedno, jestli je zaplatíte v krámě nebo na daních.

T. Kohout 3.5.2023 2:42

Tak nevím, jak je to s těma "statistikama". Dle Fialy mají čísla špatně a tady se s nimi operuje jako s Boží pravdou. Bydlíc v Praze, nejezdím nakupovat ani do toho Polska, ani Maďarska, ani do Bavor ani do Rakous, ani k Sasíkům, takže nemám osobní zkušenost, jak je to s cenami tam u nich. Nebo jestli nás zas nematou všudepřítomní propagandisté. Třeba pan PP by nám po svém tripu mohl aspoň sdělit, kolik nyní stojí ukrajinská vodka. Prý marketinkově. celosvětově je na tom docela dobře.

T. Kohout 3.5.2023 2:44

A ten přebytek obilí by se snad dal přepálit na vodku. Jestli by si pak zas nestěžovali lihovarníci z ostatních zemí.

V. Pavelka 3.5.2023 14:18

Zato mámé , výchovné a zábavné pořady , a z pokřivených zisků vláda sponzoruje Ukrajinu , až do konečného vítězství ? to nepřežijeme a ani nesmíme podle Bruselského Woke projektu, musíme zhubnout , aby jsme byli povolní a tvární , jedině tak začnem nový lepší život ...EU

K. Machala 3.5.2023 1:57

Zdravý trh se nedosáhne pokřivováním, ale odstraňováním překážek konkurence a prosekáním regulací. Rychlá řešení mohla být např zastrpování netržních povolenek na nule, vymluvení odchodu od jádra Němcům a pokud nechtějí, pak jim a Rakušanům neprodávat naši jadernou a uhelnou energii, vyvážet tam jen oze a přebytky. To samo o sobě by působilo protiinflačně. Poškrtat selektivní dotace a nadúřady na úroveň předbabišovskou, vyrovnat tak rozpočet bez daňových kouzel, což mohlo být další tlumidlo inflace jako hrom. Ale vláda spí, babišuje dál a bojí se říznout do socíku pro bohaté a do eurobyrokracie. Čímž zvyšuje počet občanů smutných až naštvaných na socialistickou eu politiku a nesmyslně likvidačni grýndýl, což všechno dohromady pomáhá Putinovi a/nebo Číně. To, co obhajujete, není volný trh, je třeba provádět pozitivní změny.

T. Kohout 3.5.2023 2:49

Co zkusit zredukovat úřednictvo a státní aparát na dobu předsametovou? Prý zas budou nové občanky. Pamatuji, jak pan Ruml prohlašovat, že ty jeho občanky budou už na furt. Kde ty loňské sliby jsou? Kolik edic občanek jsme už měli od té doby. A nyní bude "největší pokrok", tedy nové OP budou bez RČ! Vlády tu pracují skvěle, vždy vymyslí něco vskutku převratného.

V. Mokrý 3.5.2023 5:37

R^!

J. Jurax 3.5.2023 13:21

Ano.

A taky budou bez akademického titulu. To aby nebyli frustrováni a diskriminováni ti, kdož jej nemají - nekecám, tohle zdůvodnění jsem fakt někde četl.

Ale k žalosti a hrůze pár stovek nebinárních jedinců zůstal uchován údaj o pohlaví! Tedy dokud nám to EU nezatrhne, je to prý diskriminační.

M. Šejna 3.5.2023 0:15

Bože, to je vůl, ten Zdechovský. ;-D

Maďarsko se letos dotáhlo na naše ceny potravin. A dotáhnout se na ně mohlo jen díky mimořádnému zdražení poté, co loni díky zastropovani cen jim ceny nerostly, zatímco u nás rostly. Proto mají teď vysokou inflaci.

To je prostá matematika. Jenže za prvé Zdechovský nevi, co to matematika je, a druhé ho to uráží. ;-D

T. Novy 3.5.2023 1:51

Nesmysly, Šejna je na ně expert.

R. Langer 3.5.2023 5:37

Hm, ale v tomhle má zrovna pravdu, a kdo umí počítat, tak je mu to jasné. To ovšem u zelených bolševiků nehrozí. :-P

K. Machala 3.5.2023 2:03

Orbán stejně jako Babiš podepsal grýndýl, eu energo šílení bolí v jejich cenách jako v našich. Stropy nejsou řešení, řešení je návrat k nesocialistické negrýndýlové ekonomice a energetice. Grýndýl pomáhá Rusku a/nebo Číně a zbytečně vyrábí putinofily i u nás.