Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
DOBROU CHUŤ: Koně, konibar a kónika
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S. Rehulka 25.4.2020 14:18Na konci 60tých let, než jsem přez Víden odešel do Austrálie, jsme jezdívali na tramp vlakem z Denisova nádraží (dej mu P.B.věčnou slávu a bouratelům ostudu !) Tak před "Deniskou" stával starší pán, který měl na jakémsi hasičském bubnu natočeno několik metrů výborného a levného konského salámu. Kdykoliv jsme vyjížděli v pátek odpoledne do přírody, byli jsme mu vděčnými kupci. Ptal se : metr, či více ? Každý z nás si nejméně metr koupil, ve vlaku kus zkonsumoval a v přírodě budto opekl, nebo nakrájel do fazolí, nebo polévky.Vždycky jsem měl koně rád, i když jsem jim nerozuměl, ale pokud vím, konina se jedla volně ve Francii, Itálii, kdežto tehdy v Československu mnoho lidí nad koninou ohrnovalo nos. Asi nikdy nezažili hlad ! Zato v Austrálii, jíst koninu, je považováno za svatokrádež ! Znám jen několik málo opravdových Australanů,kteří koninu jí. Jeden z nich, který mi vždycky nechával svíčkovou, ji měl z "nucené porážky", kdy si v Sydney na závodech kůn těžce poraní a je utracený. Párkrát už jsem jedl svíčkovou z koně, který stál milion dollarů i více ! Proti gustu není dišputát, říkávala moje teta ! SFR |
K. Oldřich 26.4.2020 8:08U Denisova nádraží se ten salám prodával u okénka plechového kiosku ještě v roce 1972, když jsem tam měl co dělat. |