18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

Zdali svět pochopí

Vyčleňte Židům území na Aljašce a přestěhujte je tam, doporučuje íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád... komu vlastně? Kdyby hovořil na rohu Václavského náměstí a byl českým občanem tak, jak promluvil v íránské televizi jakožto hlava státu, měl by popotahovačky s policií a soudy. Jenže on je íránský prezident.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lojza Kohos 3.1.2006 10:28

Re: Ahmadínežád Mluví jako Hitler a (snad) tak též dopadne.

Jen by se nemělo tak dlouho čekat, jako to Evropa bohužel dopustila u Hitlera. Poučili se Evropani nebo za sebe zase nechají udělat tu práci Izrael či USA, aby se pak mohli pokrytecky pohoršovat, že u toho tekla krev nevinných nepoučitelných muslimů?
Radim Chvála 16.12.2005 8:45

Ahmadínežád Mluví jako Hitler a (snad) tak též dopadne.

ziralek 16.12.2005 0:21

Re: Vykolejená diskuze

 tady je to hnuty vsechno,bez na lidovky
DJing cheb pako 15.12.2005 23:59

A co uni

aneb morske jezky - ty rad? Ja delim sushi na zacatecnicke - tam patri unagi, protoze to je vlastne grilovana ryba a taky saba, skoro jako kysela ryba. Potom pokrocilejsi - kam patri uni, ci syrova amaebi i s jemne fritovanou hlavickou a vsemi tykadly. Do prostredni kategorie vsechny ty hamachi, sake apod.
V SaFra se da na sushi existovat a v Japonsku taky obcas prebyvam. Sushi tam jsou vetsi a nekde drazsi. A maji tam konske a velrybi sashimi.
Foundryman 15.12.2005 23:47

PeSi,

pokud se dostaneš do Vídně, rozhodně si tam zajdi, já ani nevím, jak se tam ty všechny jídla jmenujou. Mimochodem, já i k Číňanům si radši zajdu v Rakousku, u nás mi to připadá nějaký zmršený. Možná kvůli tomu, že se snaží ušetřit na surovinách, aby se vešli do obvyklých cen, nevím. Ale i v tom rakousku je skvělý čínský menu za cca 8,- €, tak to zas takovej rozdíl není.
PeS 15.12.2005 23:38

2 Foundry

znám, suši je dobrý, ale sašimi je IMHO lepší. No teď, jak o tom píšem, už jsem na to dostal chuť, budu muset zas někdy udělat. Dneska už se tu dá sehnat docela dost hlubokozmraženejch ryb, že je člověk může bezpečně jíst i syrový. No a trocha wasabi a sójovky... No kvůli syrovejm rybám jsem ochoten v Japonsku omluvit ledacos... (ale přiznám se - fugu jsem nejed. Ne, že bych se toho tak bál, ale je nechutně drahá a nikdo mě na ní nepozval...)
Foundryman 15.12.2005 23:35

Re: Vykolejená diskuze

Ahmaneřád byl vyřízenej už asi tak v půl páté odpoledne úřednictvem.
Mirek 15.12.2005 23:35

Vykolejená diskuze

Nevím, co má Ahmadínneřád co společného s kaprem, snad jenom to, že pořád otvírá hubu......
Foundryman 15.12.2005 23:32

PeSi,

já mám tu výhodu, že u nás kapra nikdo kromě mě nejí, dělá se kapr pro mě a filé pro zbytek. A pro sebe klidně experimenty risknu :-)
Foundryman 15.12.2005 23:28

PeSi,

ve Vídni, na Favoriten, je skvělej Roll-on-Buffett, mají to Japonci. Zaplatíš 7 € paušál, zasedneš a po pásovým dopravníku před tebou běží miniporce japonských specialit - suši a všechno možný. Můžeš žrát, dokud nepukneš. A Japonec když si všimne, že oceňuješ, tak ti lifruje speciál laskominky.
PeS 15.12.2005 23:27

2 Foundry

jediná rada - vyvaruj se revolučních změn. Mírný pokrok v mezích zákona a trpělivostí k přijatelným výsledkům budiž Tvým mottem. Takže pro sichr udělej to, nač jste dosud zvyklí a pak experimentuj - stejně, jako já jsem udělal ty mořský a pak teda ještě toho kapra - když teda chcete vědět, jaký to je... Já znám své Pappenheimské...
PeS 15.12.2005 23:23

2 aida

no já jsem zas spíš na tu jihovýchodní Asii. A kurkumu dávám skoro do všeho - btw, je docela hodně zdravá. Ale možná jsem tam v tom receptu popsal něco "nečitelně". Ten recept jsem tehdá odkoukal od svého indického kamaráda a sám jsem to několikrát dělal celkem s úspěchem. Ale ne často, vegetariáni rozhodně nejsme, jak je z obrázku patrno...
aida 15.12.2005 23:19

Re: Re: PeSi,

Ziralku, už několikrát mě Vaše poznámky docela rozesmály, dnes taky. Vytrvejte.
Foundryman 15.12.2005 23:19

PeSi,

vidím, že taky dáváš přednost sádlu. Já jsem si říkal, že letos zkusím jinou úpravu, než smažení.
PeS 15.12.2005 23:16

2 Foundry

Na kapra to dávám taky, ale snažím se vybírat menší, mladší, méně tučný. Ideální je, když má sotva míru. Ty tučnější se snažím vypražit víc do sucha - hodně pomalu na mírným plameni a hodně sádla, aby z něj vytáhlo ten jeho tuk - a pak tu paprikovou směs až na konec, aby nezhořkla. A hodně kmínu... Ale každýmu chutná něco jinýho - kamarád má zase rád tučnější kapry.
ziralek 15.12.2005 23:13

Re: PeSi,

 kdyz vzmes pres sito ty zuby tak jo.
aida 15.12.2005 23:13

Re: 2 Foundry

Kurkumu prosím nezmiňovat. To si vzpomenu na všelijaký ty asijský koření a ten Váš recept na lilky.
Já vím, myslel jste to dobře, ale já jsem nastavená na středomořskou kuchyni, kterou Vy nerad.
Sch.žravej 15.12.2005 23:11

Kapřík ?

Nejlepší je okolo tří kil. Tedy ten rybniční. Ve fotbalu připlouvá mnoho zejména pětikilových. Pak z nich může být po dlouhou dobu i chléb a voda....
PeS 15.12.2005 23:11

2 AeroKarel

to by na mě bylo moc kyselý - nerad. Losos buď pečenej, nebo grilovanej, nebo syrovej (nezapomeň, že jsem byl v Japonsku, tam jsem si na to zvyknul.) Syrovej losos je vynikající, jen musí bejt dost čerstvej...
Foundryman 15.12.2005 23:10

PeSi,

a to je použitelný i na kapra?
aida 15.12.2005 23:09

Re: no já bych jich taky pár schválil.

Pánové, snažili jste se, všichni. Asi už jsem moc ospalá, ale - já  Vám fakt nerozumím.
ziralek 15.12.2005 23:08

Re: Re: aido co si rikala ze davas do toho konskyho

 to byla jenom provokace, nejak jsem si myslel zes usnula.
PeS 15.12.2005 23:07

2 aida

žralok je vynikající, když se dobře udělá, chutná líp jak telecí (jen je nechutně drahej - hlubokozmraženej...). Ale když jsou ty vánoce, já jim to rád udělám, jen když to snědi...
Šumavák 15.12.2005 23:05

no já bych jich taky pár schválil.

A někteří by se kvalitou vyrovnali i ruským oficírů v čínském plechu. Nakonec, s Čínou už vyjednává, třeba tu Číňani postaví továrnu na konzervy......
PeS 15.12.2005 23:04

2 Foundry

Na začátku - zasyrova - "koření na ryby" - není špatné. V tom ty kousky obalím a nechám odležet - tak půl hoďky. Pak do vyšší vrstvy rozehřátýho sádla a naprudko opéct - při tom je posejpám drceným kmínem. Pak stáhnu plamen a zvolna pražím a přidávám směs kurkumy, sladký papriky a česneku (obvykle sušeného) - udělá to takovou hezkou kůrčičku. Nepatrně soli, skoro žádnou. Na začátku obvykle neobaluju v mouce, jen to zlehka opatlám v tom koření. A všechno odhadem, žádný přesný poměry. Hlavně starší dcera se po téhle úpravě může užrat - už teď se připomínala, ať nezapomenem na tresku a lososa...
Šumavák 15.12.2005 23:03

Aero-Karle, podkovy je zásadně lepší odstraňovat NEŽ se to dává na pánev......:-)))

Foundryman 15.12.2005 23:02

Re: Re: Šumaváku,

No ten schvalovací proces :-)
aida 15.12.2005 23:01

Re: Šumaváku,

Prosím vysvětli.
Foundryman 15.12.2005 22:59

Šumaváku,

pokud by se na politiky dávaly licence, snad bych i to byrokratický martýrium byl ochoten absolvovat.
aida 15.12.2005 22:59

Re: aido co si rikala ze davas do toho konskyho

Nic, koňský nejím.