Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Vy do nás masem
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K. Janyška 22.2.2019 8:54Tady u nás, u polských hranic, se odjakživa říkalo "polská hospodarka" a myslelo se tím právě to, co vidíme. Skoro ruský málo civilizovaný šlendrián... Dzp. |
P. Forejt 22.2.2019 9:02Re: Tady u nás, u polských hranic, se odjakživa říkalo řešení je jednoduché ....Schengen neSchengen ...zavřít hranice a neproklouzne ani myš, natož 700kg hovězího. Akorát Kajan bude dál pašovat, tomu se nedá asi zabránit ??!! |
P. Spáčil 22.2.2019 9:30Re: Tady u nás, u polských hranic, se odjakživa říkalo Kajanovi nejvíce chybí, že jak už není obklíčen těmi ruskými kasárnami tak nemůže kšeftovat s naftou. (:-)) |
K. Janyška 22.2.2019 9:55Re: Tady u nás, u polských hranic, se odjakživa říkalo Rudý osle, nikdy ani litr. Nenáviděl jsem vás vždy, komouši ujetí... Dzp. |
K. Berka 22.2.2019 8:54A co Hujahej? To bude kontaminováno dovozovým virem z USA! |
P. Forejt 22.2.2019 9:25Re: A co Hujahej? prodej mobilních telefonů v roce 2018 opět stoupl ....a co je pozitivní, že nejvíce se jich prodalo opět od fmy. Huawei (sic). |
E. Pawlica 22.2.2019 8:31Jaká obchodní válka, o čem to tu Aston píše? Pokud budou příslušné orgány kontrolovat kvalitu (nejen) dovážených potravin důsledně, pak je to jen v pořádku. Neb to je jejich úkol a je zcela fuk, jestli (nejen čeští a polští) hygienici a kvalitáři kontrolují (nejen polské) maso či (nejen české) pivo. Kontrola kvality není atributem obchodní války, ale atributem normálu. Ámen. |
V. Kotas 22.2.2019 8:33Re: Jaká obchodní válka, o čem to tu Aston píše? Tak jest. |
M. Němec 22.2.2019 8:40Re: Jaká obchodní válka, o čem to tu Aston píše? Panu Kotasovi hovorili na vojne "elefant". Mal při erekcii 65 centimetrov dĺžky. |
M. Němec 22.2.2019 8:45Re: Jaká obchodní válka, o čem to tu Aston píše? Opravujem sa :pri a 68 cm. V Poprade to bolo. |
V. Novák 22.2.2019 9:11A Němec strašně záviděl - a ještě ho to nepřešlo... |
E. Pawlica 22.2.2019 8:35Re: Jaká obchodní válka, o čem to tu Aston píše? P.S.: ... a nakonec se ukázalo, že maso bylo kontaminováno u nás. To zas Toman trefil kozla, heh ... |
M. Prokop 22.2.2019 9:30Re: Jaká obchodní válka, o čem to tu Aston píše? Kontrola je zajisté v pořádku, její výsledky jsou ovšem využitelné i politicky či obchodně. Pan Toman a jeho potravinářské podniky mají v Polácích silnou konkurenci. |
M. Zima 22.2.2019 8:23Pane Neff, Vaší přecitlivostí ohrožujete chod té Vámi nedávno slaboduše opěvované V4ky. Proto si to pořádně osolte, hoďte přes to evtl. Aroma-spray, zavřete oči a kousat, trhat, žvýkat, polykat! Je to vzhledem k Vámi zde nabízené kvalitě, Vaše politická povinnost. |
J. Havelka 22.2.2019 8:34Re: Pane Neff, Pokud chcete kvalitu, tak Dycky Polsko! Sbohem pane de Winter... |
J. Toman 22.2.2019 8:13dvě strany jedné mince Velké pivovary kromě Budvaru jsou v rukou nadnárodních korporací, tak jaképak české pivo. Ale k tomu masu, vědí vůbec masokombináty jaké lidi zaměstnávají? Nejsou to náhodou bacilonosiči? Nedávno jsem našel svůj více jak 30 let starý zdravotní průkaz, který mě opravňoval k manipulaci s masem na jatkách. Je platný do dneška... Přitom na zdravotní prohlídku kvůli řidičáku musím jako důchodce chodit každé 2 roky. Že maso neznámého původu končí v kafilérii ještě chápu. Ale proč se likviduje maso, kde byla zjištěna salmonela, bez udání intenzity výskytu, a není tepelně zpracováno na př. do konzerv nebo krmení pro masožravce to mi hlava nebere. Ale těch otázek by bylo daleko víc. Jak je možné, že na př. v jednom Kauflandu už zdálky vím podle aroma, nechci říci smradu, kde mají na pultu maso a hned vedle ryby? A pak to svádějme na Poláky nebo na Babiše... |
M. Krčmář 22.2.2019 8:32Dobrá poznámka ohledně likvidace suroviny,jež je po tepelné úpravě použitelná, plýtvání čímkoli, obzvláště potravinami je mor,na který dojedeme. Jak zpívá Hejma: ...a polovina světa nemá na panáka. |
F. Houžňák 22.2.2019 9:45Maso smrdí i v Německu ve velkoprodejnách, že mají někde vzadu pult s masem, poznáte hned, jak tam vlezete. |
M. Mikulec 22.2.2019 8:09Jak se od zacatku zatloukalo, ze maso prošlo i do Čech. Jen na Slovensko! Potom ze je jen v Praze. Pak najednou už bylo na více místech! Pisalkove se zase vyznamenali. Každy další den popírali předchozí zprávu. |
M. Zima 22.2.2019 8:34Řešení nastínilo včera v ČT nějaké prostoduché komunistické děvče parazitující zahradilovsky již v útlém věku na EU v EP, povídáním o suverenitě států. Měla pravdu, takové skandály by to vyřašilo, protože by se na ně, jako za komoušů vůbec nepřišlo a krom toho by byly zakázány. |
P. Hofman 22.2.2019 8:00Každá taková aféra má dvě fáze: 1. Objevení problému a okamžitá reakce státní správy (většinou se zjistí, že na to měla dbát už dávno). Občan v této fázi většinou vůbec netuší, o co jde a jen pomalu začíná chápat (některý). 2. Nástup konkurence, která na "provinilci" nenechá nit suchou a problém se snaží brutálně zveličit. A tady se už občan ztrácí naprosto. |
P. Hlosta 22.2.2019 8:06Re: Každá taková aféra Jo! ;-)) |
J. Vobr 22.2.2019 7:57ČESKÁ METANOL, TÓBRÁ CHLAST !!! Účinek zaručený !!! Polská salmonela ani var nevydrží !!! :-))) :-))) |
F. Šimek 22.2.2019 8:29Re: ČESKÁ METANOL, TÓBRÁ CHLAST !!! pravá moravská slivovice z Lodže- nemá chybu. Český vejce z českých slepičáren z Krakova taky. Mooc chutnaji fšechny paštiky z Poznaně a hlavně španělský pomeranče a rajčata z Gdaňska......UF !!!! :-))) |
L. Písařík 22.2.2019 7:56Člověk si nikdy není jist jaké potraviny konzumuje. Proto je kontrola prospěšná ke zvýšení kvality potravin obecně. Nejodolnější jsou Moraváci - 22 kilo snědli a přežili. |
P. Hlosta 22.2.2019 8:05Re: Člověk si nikdy není jist Moravák je s hnojem jedna ruka a proto i odolný. Rozmazlený Pražák ovšem se složí, už jen když uvidí do jatek, nebo aspoň video z nich. ;-)) |
P. Čech 22.2.2019 7:38Novinářský humbuk? " důvěra v soudnost a nezaujatost jakýchkoli orgánů bohužel není velká.". A proč? Protože všechno kolem té soli a masa jsou jen kecy. Kecy politiků a novinářů. Je přece nutno nějak vybudit emoce ovčanů, aby intenzivněji volně soutěžili v barvách svých politických stran. A důsledek? Ty, ty, ty, to bys neměl, adresují naši politici a novináři Polsku. Jak ty k my, tak my k vy, odpovídají Poláci. Kdyby naši politici skutečně chtěli dosáhnout změny v chování Poláků, měli již dávno dát najevo svůj kategorický názor. Zakázat dovoz veškerých potravin z Polska a to až do doby, kdy Poláci budou schopni bez výjimek stoprocentně garantovat nezávadnost svých vyvážených potravin. Že by se s tím svezlo možná naše europivo, které je při výrobě šizeno zejména na době zrání je nasnadě. a je to zase naší vinou.Všechno souvisí se vším. To by si měli politici a novináři na obou stranách uvědomit. |
H. Omar 22.2.2019 7:40Re: Novinářský humbuk? Bez výjimek a 100% garance je nesmysl. |
J. Anděl 22.2.2019 7:49Re: Novinářský humbuk? Ba co víc, bez výjimek a 100% je typické řešení z ranku těch vybuzených emocí ovčanů. |
P. Hlosta 22.2.2019 7:43Re: Novinářský humbuk? Výpadek v trhu nahradí podle tohoto co? Vyskočí ceny masa nad snesitelnou úroveň a budou mít zaděláno na problémy u voleb. Sedí-li blbci na odpovědných místech, je problém vždy řešitelný jen blbě! |