Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Více hrdosti
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P. Vandas 3.3.2017 12:13Re: No to je tuze pěkné... Kdysi jsem chlebové pece i stavěl, (postaru) ze syrových cihel. V troubě 270 C nedosáhnu. Tak snad 250C. Ještě jsem to doma nezkoušel, ale asi to zkusím.:-):-):-) |
M. Prokop 3.3.2017 12:13" Ovšem - kde není žalobce, není soudce" On se nějaký žalobce najde, třeba Urválek. :-P Co dalšího má moudrý stát řešit za vás? |
R. Sorge 3.3.2017 12:13Re: No to je tuze pěkné... No nevím, podle mne vyjde nastejno či lépe použít rovnou droždí, to je také tradiční "přírodní" produkt, nikoliv nějaká "chemická" přísada, která kazí chleba. |
P. Hlosta 3.3.2017 12:13Re: Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky" Fšecko se musí umět! Steak na grilu netrvá dýl na každý straně, než pár minut. Jinak z něj máte kramflek. ;-)) |
P. Hlosta 3.3.2017 12:11Re: No to je tuze pěkné... To vám gratuluji, že jste ten kvas tak dlouho udržel k potřebě. Vím jak obtížné je udržet stále stejný původní kvas a obnovovat ho. ;-) |
M. Prokop 3.3.2017 12:09"Je suis Charlie!" Kontroverznímu politikovi hrozí výtka, pokuta, dočasné zbavení hlasovacích práv i dočasný zákaz účasti na aktivitách parlamentu. :-P |
P. Hlosta 3.3.2017 12:09Re: No to je tuze pěkné... Tím myslíte nátěstek, ne kvas! Z toho nátěstku se kvas dá urychleněji vytvořit. |
P. Hlosta 3.3.2017 12:08Re: No to je tuze pěkné... Jednoduše žitná mouka přirozeně zkvašená v teplé vodě dvaceti pěti, až dvaceti osmi C°, při patřičné hustotě podobající se kaši. Dál se potom ten kvas znovuobnovuje(přikrmuje) moukou a teprve po dozrání(padne dolů) se s žitnou moukou, solí a kmínem, vodu umíchá těsto, které kyne při teplotě dvacet osm C° půl hodiny, aby se pak zpracovalo znovu - uválel se bochník a ten opět kyne asi půl hodiny, než jde do zapařené pece při vkládací teplotě 270 C°, pak se po zapečení odpaří a dál vypéká při teplotě 250 - 260 C°. Takový chleba je dělaný jen z mouky, soli, kmínu a lautr nic jiné! ;-)) Když se to umí, je to brnkačka. |
J. Franke 3.3.2017 12:07Re: Poznámka na okraj: A proč to kupovat? |
J. Franke 3.3.2017 12:07Re: No to je tuze pěkné... Zkuste zapátrat. Můžete pro hledání použít i termín žitný kvásek... Já tak peču doma chléb už hezkých pár roků a kvásek, který odpočívá v lednici (pro Vobra, ne v mražáku) má asi o dva měsíce víc, než čtyři roky. |
O. Zuckerová 3.3.2017 12:07Poznámka na okraj: Nejde jen o horší potraviny dovezené ze Západu. Taky z Východu! Mohu posloužit příkladem tyčinky "Banánek v čokoládě", která se dřív běžně dostala v supermarketech (výrobce Nestlé, ČR), - nyní sice také, ale pouze ve slovenském kroji - vyrobeno v SR bez dalších údajů. Chuť i konzistence neporovnatelně horší, nevím, proč si takovou prkotinu nemůžeme vyrobit u nás a musíme (?) odebírat od Slováků. Předpokládám, že trend bude pokračovat i dalším "hodnotným" importem (jako byly svého času některé polské potraviny). O "piškotové vzpouře" jste asi také slyšeli: Polské piškoty Opavia (ani nevím, že bylo Slezsko připojeno k Polsku) - prodává firma Mondelez (žeby hispánec?- ale ne- SLOVAKIA!!). Vzpoura zákazníků je ovšem, jak vidno, plat prtná. Chce to zjistit, kdo má zájem na zvýšené frekvenci kamionové dopravy a přidružených zlodějnách, a zavřít ho, až zčerná. Ovšem - kde není žalobce, není soudce. |
P. Vandas 3.3.2017 12:06Re: No to je tuze pěkné... To je v podstatě kvašením zkažený zbytek syrového chlebového těsta od posledně. :-):-):-) |
R. John 3.3.2017 12:05Kvas je kvas .. a droždí je droždí...jednoduché.. tedy, jak pro koho... |
J. Franke 3.3.2017 12:04Re: Ten to dobře rozhrábl :-):-):-) No vidíte. Pokud porovnám počet mužů s ženami v pár profesích, co mi vyjde? Namátkou - špičkoví šéfkuchaři, malíři, hudební skladatelé, politici, popeláři, horníci atd. atd. Ten pán jen řekl svůj názor a až to tu muslimáci vyhrají, bude jejich protektorem v Polsku!!! |
R. John 3.3.2017 12:03Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky" .. to je hřích ! To radši smilněte, než tohle ... Steak na pánvičku ! Aby byl výpek ! Takhle si pochutná ohýnek, jak to z masa do něj ukapává , jestli máte starý kožený boty, dejte si je, vyjde to levněji a chuť je stejná.. |
R. Sorge 3.3.2017 12:01Re: No to je tuze pěkné... Co je to přírodní kvas bez droždí ? |
J. Franke 3.3.2017 11:59Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl? To se musíte zeptat jeho. mně je to docela u prdele. |
J. Franke 3.3.2017 11:58Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl? Mám Vás radši... |
P. Hlosta 3.3.2017 11:48Re: No to je tuze pěkné... Nezáviďte, protože je to hřích. Musíte si jako já občas upéct svůj chleba, nejlépe z přírodního kvasu bez droždí a pomocných přísad. Potom vám bude chutnat i tvrdý. Má totiž tu vlastnost, že oproti na droždí a umělých kvasech vyrobený, rozloží se k stravitelnosti i ty jinak balastní látky z obilí. Z jiného chleba čtvrtinu pustíte do kanallizace přes anální otvor, což je škoda nejen materiální, ale i škoda práce zemědělce, co zrno pro vás ze země vydobil. S Velikonocema velký štráchy neděláme u jídla. Radši ugriluji steaky, když bude počasí. Když už co nadívané, pak poctivě vykrmené kuře. Jehně, kůzle nemůžeme, protože je nám líto těch mláďátek. U kuřete nám to tak nepřijde. Hlavně ale své vlastní pečivo. Rád peču i vařím od mládí, takže to není námaha jako pro vás, ale potěšení. Práce se musí umět užít jako zábava holenku! ;-)) |
P. Boublíková 3.3.2017 11:44Ten to dobře rozhrábl :-):-):-) http://zpravy.idnes.cz/evropsky-parlament-janusz-korwin-mikke-zeny-fnr-/zahranicni.aspx?c=A170303_100632_zahranicni_san |
B. Graf 3.3.2017 11:44Dnes, pane Neffe, opravdu... ...VELMI DOBRÉ! |
V. Novák 3.3.2017 11:44Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl? Proč v tom případě nějaký jejich ištvan vůbec zahajoval řízení a žádal od EP, aby ji vydal? |
R. John 3.3.2017 11:43Nazdáár... barikádníku... ... tak kde seš " Planchete " s tím košem žrádla pro nás bojovníky ?... Si myslíš, že koblihama v nás vybudíš tu správnou bojovnou náladu ? Tak to ti na Lepenku ...víš co... jdu domu.. Prapor a mušketu ti nechám v průjezdu... |
P. Hlosta 3.3.2017 11:39Re: No nazdar Ten EU poslanec je důkaz toho, že blbost nezná hranic a funkce ji umožňuje rozvinout. Ovšem nutno dodat, že jde s dobou ten poslanec. Právo šária mu dává za pravdu. ;-)) |
R. John 3.3.2017 11:38No to je tuze pěkné... ... u Hlostů si baštěj jak na zámku a já tu skývu tvrdou žmoulám od rána na dásních... a to je prosím půst, to jsem zvědav, jakou baštu budou mít u Hlostů na Hod Boží Velikonoční, to bude asi velká žranice, minimálně nadívanej slon na sardelce a tymiánu s knedlíkem... :-) |
I. Břízová 3.3.2017 11:35No nazdar Polský europoslanec veřejně prohlásil, že ženy jsou slabší a hloupější a proto musí brát méně peněz. To jsem tedy zvědavá, co s ním provedou.:-)) |
J. Vobr 3.3.2017 11:33A TEĎ SI ZAZPÍVÁME www.jareknohavica.czrom/jair-nohavica-deprese/ :-))) |
O. Uživatel 3.3.2017 11:29Uživatel požádal o vymazání |
J. Matuška 3.3.2017 11:28ASTONE, dík za Úvodník! Komentáře netřeba, tečka cé zet. |
P. Vandas 3.3.2017 11:27Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl? Ten Makaron je jen uměle nafouknutá bublina, která až dojde na lámání chleba, tak splaskne. :-).-):-) |