2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

Více hrdosti

Tak tohle je opravdu trapné. Visegrádská čtyřka pokorně požádala Evropskou komisi, aby mezinárodní potravinářské firmy přestaly dodávat na Východ předražené méněcenné potraviny. Možná, že komise supliku vezme v potaz a vymyslí nějaké další normy a příkazy a nařídí řetězcům, aby na Východ dodávaly kvalitu vyšší. Nebo spíš na tu supliku nebude reagovat, stejně si kvalitní potraviny nezasloužíme, protože nechceme přijímat Somálce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vandas 3.3.2017 12:13

Re: No to je tuze pěkné...

Kdysi jsem chlebové pece i stavěl, (postaru) ze syrových cihel. V troubě 270 C nedosáhnu. Tak snad 250C. Ještě jsem to doma nezkoušel, ale asi to zkusím.:-):-):-)

M. Prokop 3.3.2017 12:13

" Ovšem - kde není žalobce, není soudce"

On se nějaký žalobce najde, třeba Urválek. :-P

Co dalšího má moudrý stát řešit za vás?

R. Sorge 3.3.2017 12:13

Re: No to je tuze pěkné...

No nevím, podle mne vyjde nastejno či lépe použít rovnou droždí, to je také tradiční "přírodní" produkt, nikoliv nějaká "chemická" přísada, která kazí chleba.

P. Hlosta 3.3.2017 12:13

Re: Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky"

Fšecko se musí umět! Steak na grilu netrvá dýl na každý straně, než pár minut. Jinak z něj máte kramflek. ;-))

P. Hlosta 3.3.2017 12:11

Re: No to je tuze pěkné...

To vám gratuluji, že jste ten kvas tak dlouho udržel k potřebě. Vím jak obtížné je udržet stále stejný původní kvas a obnovovat ho. ;-)

M. Prokop 3.3.2017 12:09

"Je suis Charlie!"

Kontroverznímu politikovi hrozí výtka, pokuta, dočasné zbavení hlasovacích práv i dočasný zákaz účasti na aktivitách parlamentu.

:-P

P. Hlosta 3.3.2017 12:09

Re: No to je tuze pěkné...

Tím myslíte nátěstek, ne kvas! Z toho nátěstku se kvas dá urychleněji vytvořit.

P. Hlosta 3.3.2017 12:08

Re: No to je tuze pěkné...

Jednoduše žitná mouka přirozeně zkvašená v teplé vodě dvaceti pěti, až dvaceti osmi C°, při patřičné hustotě podobající se kaši. Dál se potom ten kvas znovuobnovuje(přikrmuje) moukou a teprve po dozrání(padne dolů) se s žitnou moukou, solí a kmínem, vodu umíchá těsto, které kyne při teplotě dvacet osm C° půl hodiny, aby se pak zpracovalo znovu - uválel se bochník a ten opět kyne asi půl hodiny, než jde do zapařené pece při vkládací teplotě 270 C°, pak se po zapečení odpaří a dál vypéká při teplotě 250 - 260 C°.

Takový chleba je dělaný jen z mouky, soli, kmínu a lautr nic jiné! ;-)) Když se to umí, je to brnkačka.

J. Franke 3.3.2017 12:07

Re: Poznámka na okraj:

A proč to kupovat?

J. Franke 3.3.2017 12:07

Re: No to je tuze pěkné...

Zkuste zapátrat. Můžete pro hledání použít i termín žitný kvásek...

Já tak peču doma chléb už hezkých pár roků a kvásek, který odpočívá v lednici (pro Vobra, ne v mražáku) má asi o dva měsíce víc, než čtyři roky.

O. Zuckerová 3.3.2017 12:07

Poznámka na okraj:

Nejde jen o horší potraviny dovezené ze Západu. Taky z Východu! Mohu posloužit příkladem tyčinky "Banánek v čokoládě", která se dřív běžně dostala v supermarketech (výrobce Nestlé, ČR), - nyní sice také, ale pouze ve slovenském kroji - vyrobeno v SR bez dalších údajů. Chuť i konzistence neporovnatelně horší, nevím, proč si takovou prkotinu nemůžeme vyrobit u nás a musíme (?) odebírat od Slováků. Předpokládám, že trend bude pokračovat i dalším "hodnotným" importem (jako byly svého času některé polské potraviny). O "piškotové vzpouře" jste asi také slyšeli: Polské piškoty Opavia (ani nevím, že bylo Slezsko připojeno k Polsku) - prodává firma Mondelez (žeby hispánec?- ale ne- SLOVAKIA!!). Vzpoura zákazníků je ovšem, jak vidno, plat prtná. Chce to zjistit, kdo má zájem na zvýšené frekvenci kamionové dopravy a přidružených zlodějnách, a zavřít ho, až zčerná. Ovšem - kde není žalobce, není soudce.

P. Vandas 3.3.2017 12:06

Re: No to je tuze pěkné...

To je v podstatě kvašením zkažený zbytek syrového chlebového těsta od posledně. :-):-):-)

R. John 3.3.2017 12:05

Kvas je kvas

.. a droždí je droždí...jednoduché.. tedy, jak pro koho...

J. Franke 3.3.2017 12:04

Re: Ten to dobře rozhrábl :-):-):-)

No vidíte. Pokud porovnám počet mužů s ženami v pár profesích, co mi vyjde?

Namátkou - špičkoví šéfkuchaři, malíři, hudební skladatelé, politici, popeláři, horníci atd. atd. Ten pán jen řekl svůj názor a až to tu muslimáci vyhrají, bude jejich protektorem v Polsku!!!

R. John 3.3.2017 12:03

Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky"

.. to je hřích ! To radši smilněte, než tohle ... Steak na pánvičku ! Aby byl výpek ! Takhle si pochutná ohýnek, jak to z masa do něj ukapává , jestli máte starý kožený boty, dejte si je, vyjde to levněji a chuť je stejná..

R. Sorge 3.3.2017 12:01

Re: No to je tuze pěkné...

Co je to přírodní kvas bez droždí ?

J. Franke 3.3.2017 11:59

Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?

To se musíte zeptat jeho. mně je to docela u prdele.

J. Franke 3.3.2017 11:58

Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?

Mám Vás radši...

P. Hlosta 3.3.2017 11:48

Re: No to je tuze pěkné...

Nezáviďte, protože je to hřích. Musíte si jako já občas upéct svůj chleba, nejlépe z přírodního kvasu bez droždí a pomocných přísad. Potom vám bude chutnat i tvrdý. Má totiž tu vlastnost, že oproti na droždí a umělých kvasech vyrobený, rozloží se k stravitelnosti i ty jinak balastní látky z obilí. Z jiného chleba čtvrtinu pustíte do kanallizace přes anální otvor, což je škoda nejen materiální, ale i škoda práce zemědělce, co zrno pro vás ze země vydobil.

S Velikonocema velký štráchy neděláme u jídla. Radši ugriluji steaky, když bude počasí. Když už co nadívané, pak poctivě vykrmené kuře. Jehně, kůzle nemůžeme, protože je nám líto těch mláďátek. U kuřete nám to tak nepřijde. Hlavně ale své vlastní pečivo. Rád peču i vařím od mládí, takže to není námaha jako pro vás, ale potěšení. Práce se musí umět užít jako zábava holenku! ;-))

P. Boublíková 3.3.2017 11:44

Ten to dobře rozhrábl :-):-):-)

http://zpravy.idnes.cz/evropsky-parlament-janusz-korwin-mikke-zeny-fnr-/zahranicni.aspx?c=A170303_100632_zahranicni_san

B. Graf 3.3.2017 11:44

Dnes, pane Neffe, opravdu...

...VELMI DOBRÉ!

V. Novák 3.3.2017 11:44

Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?

Proč v tom případě nějaký jejich ištvan vůbec zahajoval řízení a žádal od EP, aby ji vydal?

R. John 3.3.2017 11:43

Nazdáár... barikádníku...

... tak kde seš " Planchete " s tím košem žrádla pro nás bojovníky ?... Si myslíš, že koblihama v nás vybudíš tu správnou bojovnou náladu ? Tak to ti na Lepenku ...víš co... jdu domu.. Prapor a mušketu ti nechám v průjezdu...

P. Hlosta 3.3.2017 11:39

Re: No nazdar

Ten EU poslanec je důkaz toho, že blbost nezná hranic a funkce ji umožňuje rozvinout. Ovšem nutno dodat, že jde s dobou ten poslanec. Právo šária mu dává za pravdu. ;-))

R. John 3.3.2017 11:38

No to je tuze pěkné...

... u Hlostů si baštěj jak na zámku a já tu skývu tvrdou žmoulám od rána na dásních... a to je prosím půst, to jsem zvědav, jakou baštu budou mít u Hlostů na Hod Boží Velikonoční, to bude asi velká žranice, minimálně nadívanej slon na sardelce a tymiánu s knedlíkem... :-)

I. Břízová 3.3.2017 11:35

No nazdar

Polský europoslanec veřejně prohlásil, že ženy jsou slabší a hloupější a proto musí brát méně peněz. To jsem tedy zvědavá, co s ním provedou.:-))

J. Vobr 3.3.2017 11:33

A TEĎ SI ZAZPÍVÁME

www.jareknohavica.czrom/jair-nohavica-deprese/

:-)))

O. Uživatel 3.3.2017 11:29

Uživatel požádal o vymazání
J. Matuška 3.3.2017 11:28

ASTONE, dík za Úvodník!

Komentáře netřeba, tečka cé zet.

P. Vandas 3.3.2017 11:27

Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?

Ten Makaron je jen uměle nafouknutá bublina, která až dojde na lámání chleba, tak splaskne. :-).-):-)