1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

Spor o německé mýto

To je zase jeden případ, kdy je těžké si udělat názor. Samozřejmě rádi jezdíme po německých dálnicích, aniž bychom cokoli platili, kdežto v Rakousku platíme známku a ve Francii a Itálii platíme pořád, každou chvíli – jako mourovatí. Dálnice se nerodí z půdy a deště, je třeba je postavit a udržovat a to stojí peníze – v Německu to stojí peníze daňové poplatníky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 3.12.2016 18:16

Re: Perník peru do rajské...

Kaše je dobrá taky z kukuřičné mouky. A preferuji pohankovou kaši. Pro ženu špecielně dělávám občas rýžovou, kterou ale já nemusím. Kaše všeobecně je opomíjená tradiční příloha, dříve zcela běžná v našich krajinách. Žel už mi nastal čas potřeby redukce váhy a tak kašičky jsem nutně omezil a cpu se zeleninovými fajnovostmi. Na milost mohu brát jen tu pohanku, protože v ní je ten rutin, co dělá cévy elastické. ;-))

R. John 3.12.2016 18:23

Rýžovou dělám....

... je zajímavé, že sežere mlíka asi třikráte více , než vody... vrážím do ní rozinky, někdy i pokrájené meruňky a švestky... sušené... i jabko na kostičky do ní vrznu... Akorát sem moc tedy nemusel rýžový zapečený nákyp... to je na mě suché... ale v nouzi ve fabrice v závodce sem to snědl...trošku to polili švestkovým kompotem , aby to klouzalo do krku...

P. Hlosta 3.12.2016 18:28

Re: Rýžovou dělám....

Ten nákyp musí být nadlehčený sněhem z bílků a rýže samotná nejdříve uvařená v poměru mlíka 1litr a rýže (menší) čtvrtlitrový hrnek. Jinak je to hustý. Ona ta rýže uvařená, když vychladne, aby se do ní mohl vpravit žloutek a ovoce, tak překvapivě tuhne. Proto se nadlehčuje sněhem. Jinak ovoce a ořechy! Bez ořechů to je nic moc. ;-)

R. John 3.12.2016 18:31

Mě dělaj ořechy neplechu...

... blbě je dásněma žmoulám ..polykám je celé a dělaj mě pak rotyku v žaludku... ale to probereme v pondělí v čekárně u doktora... ne ?...:-)))

P. Hlosta 3.12.2016 18:36

Re: Mě dělaj ořechy neplechu...

K dochtorům já nejdu! Já s nima nemluvím.

;-))

J. Matuška 3.12.2016 18:54

Re: My, těžce prca...pra-cu-jí-cí....

Roberte, přidáváš do kaše našlehaný bílek? To byla speicalita tchyně...

R. John 3.12.2016 19:27

Jardo nedávám...

... ale máti s babičkou mě do kaše dávaly žloutek... nebo dva...já to občas také dělám... kaše dostane pěknou nazlátlou barvičku... teď jsem přišel od stolu... za hoďku proškrábnu zbytek v hrnci.... :-)

M. Mařák 3.12.2016 18:10

Re: Nazdar kucí....

Mne sladké moc nebere, nejím ani dezerty, místo nich šoupnu kávu.

R. John 3.12.2016 18:16

Sem nějak namasovanej...

.. musím to odlehčit... příští týden pojedu v rybách... hlavně v matjesech ... drandím do Hamburku.. tak si tam užijeme trošku těch potvor...smažený platýz je tedy žrádýlko...a ty smažené krevety...

M. Mařák 3.12.2016 19:05

Re: Sem nějak namasovanej...

Ryby a mořské potvory mám také hodně rád. Si to užijte, příjemný kulinární výlet.

P. Hlosta 3.12.2016 18:20

Re: Nazdar kucí....

Cukr a to přímo sacharosa, je potřeba k výkonu mozku. Je podceňovaný jako základní prvek výživy. Ovšem to je jako s tím masem a tučným, protože všeho s mírou a hlavně spalovat fyzickou námahou. Spánek po jídle je špatně. Ne spánek, ale nepatrný pohyb je třeba! ;-))

M. Mařák 3.12.2016 18:28

Re: Nazdar kucí....

Cukr získávám z vína a piva, nebo ze zhnědlé cibule v polévkách a masových ragů. Doufám, že to mému mozku zhruba stačí.

V zimě jím čokolády, ale ty hořké, kde je devadesát procent kakaa. Ale nejsem fanatik, tělo si občas o cukr řekne, vo tem žádná...

P. Hlosta 3.12.2016 18:31

Re: Nazdar kucí....

Pivo především! Obsahuje prakticky fšecky vitamíny krom C, hořčiny podstatné pro trávení a chmel je plný příznivých léčivých látek. Pivo je jediný nápoj, z kterého se nechytí infekce. Zkažené není k pití a tak se pije jen zdravé pivo. Jedenáct lékařů z deseti pivo doporučí i před smrtí!!!

;-))

M. Mařák 3.12.2016 18:41

Re: Nazdar kucí....

Pivo je podstatou našeho genetického kódu. Konečně zde přišel zdroj relevantních informací.

P. Vandas 3.12.2016 18:52

Re: Nazdar kucí....

Zajímavá myšlenka. :-):-):-)

P. Vandas 3.12.2016 18:54

Re: Nazdar kucí....

v podstatě je to studený bylinkový čaj. Odvar z ječných klíčků šlehnutý výluhem z chmele. Samé dobré věci, málo cukru a i ta troška alkoholu tělu nezaškodí. :-):-):-)

M. Mařák 3.12.2016 18:59

Re: Nazdar kucí....

Zapomněl jste na Božské a všudepřítomné kvasinky, to není žádný ječný klíček z obrazů Jheronimus van Aken.

P. Vandas 3.12.2016 19:06

Re: Nazdar kucí....

No já myslel, že ty kvasinky udělají svou práci, alkohol a zhynou a přemění se na bílkovinu. Pouze u kvasnicového piva jsou živí. Nebo ne?

M. Mařák 3.12.2016 19:21

Re: Nazdar kucí....

Je to zhruba tak, sežerou cukr a vytvoří přírodní alkohol. Ale nezhynou. Po stočení piva je můžete uložit třeba do láhve a používat do nekonečna.

P. Hlosta 3.12.2016 17:51

Hawking k elitám

http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/nachazime-se-v-nejnebezpecnejsim-okamziku-ve-vyvoji-lidstva-varuje-hawking-1326162

K. Janyška 3.12.2016 17:58

Re: Hawking k elitám

Tam jsme se nacházeli vždy. Ale zároveň i v té nejlepší úrovni. To jsou skutečné paradoxy, ne ty trouby Havla... Dzp.

P. Hlosta 3.12.2016 18:02

Re: Hawking k elitám

K vám Hawking nepromlouvá. Oslovuje elity. Vy nejste elita, vy jste rarita!

R. John 3.12.2016 18:05

:-) Kosmická rarita...

... takovej kosmickej Mičurin...

K. Němec 3.12.2016 18:16

Re: :-) Kosmická rarita...

to "s" Vám tam vlítlo omylem?

P. Hlosta 3.12.2016 18:23

Re: :-) Kosmická rarita...

:-))

R. John 3.12.2016 18:24

:-) Kuwa....

... kde se tam vzalo ?... Už asi blbnu...:-))

K. Janyška 3.12.2016 18:14

Re: Hawking k elitám

Ne, skutečná elita jsem já. Mezi vzdělanci, ne mezi většinou velmi hloupými bohatými. To nejsou elity, to jsou jakési jelity... Dzp.

P. Vandas 3.12.2016 18:40

Re: Hawking k elitám

Tak si tu elitu vzdělanců ve které vynikáš zkouším představit. To je Úďo noumáuní ! No bylo vás tam jako hodně, no byl tam Petr, Dušan, Mirek ...:-):-):-)

K. Janyška 3.12.2016 19:22

Re: Hawking k elitám

Ano, jste vy. Samý rudočerný blbec... Dzp.

R. John 3.12.2016 18:01

Trošku blbne....

... prej nás sežerou kosmické civilizace ... nemáme si s nima nic začínat...