Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Spor o německé mýto
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P. Hlosta 3.12.2016 18:16Re: Perník peru do rajské... Kaše je dobrá taky z kukuřičné mouky. A preferuji pohankovou kaši. Pro ženu špecielně dělávám občas rýžovou, kterou ale já nemusím. Kaše všeobecně je opomíjená tradiční příloha, dříve zcela běžná v našich krajinách. Žel už mi nastal čas potřeby redukce váhy a tak kašičky jsem nutně omezil a cpu se zeleninovými fajnovostmi. Na milost mohu brát jen tu pohanku, protože v ní je ten rutin, co dělá cévy elastické. ;-)) |
R. John 3.12.2016 18:23Rýžovou dělám.... ... je zajímavé, že sežere mlíka asi třikráte více , než vody... vrážím do ní rozinky, někdy i pokrájené meruňky a švestky... sušené... i jabko na kostičky do ní vrznu... Akorát sem moc tedy nemusel rýžový zapečený nákyp... to je na mě suché... ale v nouzi ve fabrice v závodce sem to snědl...trošku to polili švestkovým kompotem , aby to klouzalo do krku... |
P. Hlosta 3.12.2016 18:28Re: Rýžovou dělám.... Ten nákyp musí být nadlehčený sněhem z bílků a rýže samotná nejdříve uvařená v poměru mlíka 1litr a rýže (menší) čtvrtlitrový hrnek. Jinak je to hustý. Ona ta rýže uvařená, když vychladne, aby se do ní mohl vpravit žloutek a ovoce, tak překvapivě tuhne. Proto se nadlehčuje sněhem. Jinak ovoce a ořechy! Bez ořechů to je nic moc. ;-) |
R. John 3.12.2016 18:31Mě dělaj ořechy neplechu... ... blbě je dásněma žmoulám ..polykám je celé a dělaj mě pak rotyku v žaludku... ale to probereme v pondělí v čekárně u doktora... ne ?...:-))) |
P. Hlosta 3.12.2016 18:36Re: Mě dělaj ořechy neplechu... K dochtorům já nejdu! Já s nima nemluvím. ;-)) |
J. Matuška 3.12.2016 18:54Re: My, těžce prca...pra-cu-jí-cí.... Roberte, přidáváš do kaše našlehaný bílek? To byla speicalita tchyně... |
R. John 3.12.2016 19:27Jardo nedávám... ... ale máti s babičkou mě do kaše dávaly žloutek... nebo dva...já to občas také dělám... kaše dostane pěknou nazlátlou barvičku... teď jsem přišel od stolu... za hoďku proškrábnu zbytek v hrnci.... :-) |
M. Mařák 3.12.2016 18:10Re: Nazdar kucí.... Mne sladké moc nebere, nejím ani dezerty, místo nich šoupnu kávu. |
R. John 3.12.2016 18:16Sem nějak namasovanej... .. musím to odlehčit... příští týden pojedu v rybách... hlavně v matjesech ... drandím do Hamburku.. tak si tam užijeme trošku těch potvor...smažený platýz je tedy žrádýlko...a ty smažené krevety... |
M. Mařák 3.12.2016 19:05Re: Sem nějak namasovanej... Ryby a mořské potvory mám také hodně rád. Si to užijte, příjemný kulinární výlet. |
P. Hlosta 3.12.2016 18:20Re: Nazdar kucí.... Cukr a to přímo sacharosa, je potřeba k výkonu mozku. Je podceňovaný jako základní prvek výživy. Ovšem to je jako s tím masem a tučným, protože všeho s mírou a hlavně spalovat fyzickou námahou. Spánek po jídle je špatně. Ne spánek, ale nepatrný pohyb je třeba! ;-)) |
M. Mařák 3.12.2016 18:28Re: Nazdar kucí.... Cukr získávám z vína a piva, nebo ze zhnědlé cibule v polévkách a masových ragů. Doufám, že to mému mozku zhruba stačí. V zimě jím čokolády, ale ty hořké, kde je devadesát procent kakaa. Ale nejsem fanatik, tělo si občas o cukr řekne, vo tem žádná... |
P. Hlosta 3.12.2016 18:31Re: Nazdar kucí.... Pivo především! Obsahuje prakticky fšecky vitamíny krom C, hořčiny podstatné pro trávení a chmel je plný příznivých léčivých látek. Pivo je jediný nápoj, z kterého se nechytí infekce. Zkažené není k pití a tak se pije jen zdravé pivo. Jedenáct lékařů z deseti pivo doporučí i před smrtí!!! ;-)) |
M. Mařák 3.12.2016 18:41Re: Nazdar kucí.... Pivo je podstatou našeho genetického kódu. Konečně zde přišel zdroj relevantních informací. |
P. Vandas 3.12.2016 18:52Re: Nazdar kucí.... Zajímavá myšlenka. :-):-):-) |
P. Vandas 3.12.2016 18:54Re: Nazdar kucí.... v podstatě je to studený bylinkový čaj. Odvar z ječných klíčků šlehnutý výluhem z chmele. Samé dobré věci, málo cukru a i ta troška alkoholu tělu nezaškodí. :-):-):-) |
M. Mařák 3.12.2016 18:59Re: Nazdar kucí.... Zapomněl jste na Božské a všudepřítomné kvasinky, to není žádný ječný klíček z obrazů Jheronimus van Aken. |
P. Vandas 3.12.2016 19:06Re: Nazdar kucí.... No já myslel, že ty kvasinky udělají svou práci, alkohol a zhynou a přemění se na bílkovinu. Pouze u kvasnicového piva jsou živí. Nebo ne? |
M. Mařák 3.12.2016 19:21Re: Nazdar kucí.... Je to zhruba tak, sežerou cukr a vytvoří přírodní alkohol. Ale nezhynou. Po stočení piva je můžete uložit třeba do láhve a používat do nekonečna. |
P. Hlosta 3.12.2016 17:51Hawking k elitám http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/nachazime-se-v-nejnebezpecnejsim-okamziku-ve-vyvoji-lidstva-varuje-hawking-1326162 |
K. Janyška 3.12.2016 17:58Re: Hawking k elitám Tam jsme se nacházeli vždy. Ale zároveň i v té nejlepší úrovni. To jsou skutečné paradoxy, ne ty trouby Havla... Dzp. |
P. Hlosta 3.12.2016 18:02Re: Hawking k elitám K vám Hawking nepromlouvá. Oslovuje elity. Vy nejste elita, vy jste rarita! |
R. John 3.12.2016 18:05:-) Kosmická rarita... ... takovej kosmickej Mičurin... |
K. Němec 3.12.2016 18:16Re: :-) Kosmická rarita... to "s" Vám tam vlítlo omylem? |
P. Hlosta 3.12.2016 18:23Re: :-) Kosmická rarita... :-)) |
R. John 3.12.2016 18:24:-) Kuwa.... ... kde se tam vzalo ?... Už asi blbnu...:-)) |
K. Janyška 3.12.2016 18:14Re: Hawking k elitám Ne, skutečná elita jsem já. Mezi vzdělanci, ne mezi většinou velmi hloupými bohatými. To nejsou elity, to jsou jakési jelity... Dzp. |
P. Vandas 3.12.2016 18:40Re: Hawking k elitám Tak si tu elitu vzdělanců ve které vynikáš zkouším představit. To je Úďo noumáuní ! No bylo vás tam jako hodně, no byl tam Petr, Dušan, Mirek ...:-):-):-) |
K. Janyška 3.12.2016 19:22Re: Hawking k elitám Ano, jste vy. Samý rudočerný blbec... Dzp. |
R. John 3.12.2016 18:01Trošku blbne.... ... prej nás sežerou kosmické civilizace ... nemáme si s nima nic začínat... |