3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

Rvačka o 110 miliard

Je to přirozené, že novináři stojí v opozici proti vládě a proti ministrovi Rathovi obzvlášť - teď, kdy je aféra kolem VZP na pořadu dne. Noviny žijí z dramatu a kdyby novináři ministrovi přitakávali, nebylo by mnoho důvodů, proč by měli lidé za jejich noviny platit. To jen úvodem a rámcově o atmosféře, která panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rpuť 15.1.2006 8:23

PeSi, martine - a to si ještě představte, že je k tomu segedin!

Ten se dá totiž udělat den předem zároveň s vařením sobotního oběda, čímž lze dosáhnout významné časové úspory.
Takhle jsem málem ovdověla krátce po svatbě, neb manžel nebyl schopen přestat a byl by snad sežral i ten kastrol. Leč přežráním ochabl a tak bylo snadné mu ho vyrvat ze slábnoucích prstů...
Jeden se nesmí moc rozežrat, protože pak jí už jen jednou denně - od rána do večera!
PeS 15.1.2006 8:15

2 martin tamtaky

No jo, já jsem starej dobrák - co by člověk neudělal pro přátele...
PeS 15.1.2006 8:12

2 aida

no a když už se tu teda hned po ránu začlo vařit, tak ohledně celeru jsme se zrovna nedávno shodli s kolegou na násl. úpravě jako nejstravitelnější (komentujíce rozblemcanost klasicky smaženého celeru). Syrovej celer nakrájet na hranolky styl čínská kuchyně - tedy v cm zhruba 3 x 1 x 0,5 - a hned za čerstva je obalit v sezamu - jen tak je volně promíchat se sezamem v misce, co se uchytí, to se uchytí. Na pánvi hodně rozpálit tuk, ty celerové hranolky tam mrsknout, jen párkrát otočit a rychle vyndat. Tímto způsobem nedojde k rozblemcání a s tím sezamem to získá zajímavou chuť. Pak už jen lehce posolit a dobročinnosti se meze nekladou - příloha, samostatně mlsat, namáčet do tatarky, kečupu, čatní, salsy - jak je ctěná libost. Ta chuť se změní tak, že by to možná i Foundry snesl...
martin tam taky 15.1.2006 8:23

Re: 2 aida

už jsem psal, celer jen do vývarů nebo jako zeleninový základ. U Valachů to má celer těžké, s takovou vegetační dobou tu nikdy nedojde.
PeS 15.1.2006 7:57

Dobré zas ráno

a nostalgicky vzpomínám, že je tomu už 13 let, co s tímto výstižným pozdravem přišel jeden kamarád. No, vše se vyvíjí... Ohledně kalamit a katastrof se názory lišej, jak už se prý přesvědčila ta učitelka v první třídě (jistě znáte - červený puntík). Ve všech možných souvislostech a vzhledem k celkové kulturně-politické situaci této planety, považuji přežrání se domácíma knedlíkama ještě za ten nejpříjemnější druh kalamity. (ale živě to vidím - člověk se musí přesvědčit, že se povedly, tak se tak vezme ten čerstvě ukrojený plátek, kousek se ukousne, ten zbytek se honem namázne kouskem másla, aby se zvýraznila chuťová harmonie, a ihned se zbaští taky - a běda, když se chce člověk přesvědčit, že ten prvotní dojem nebyl mylný - atd. atp.)
martin tam taky 15.1.2006 8:03

Re: Dobré zas ráno

takhle si představuji verbální otáčení dýky v otevřené ráně!
Rpuť 15.1.2006 7:46

martine,

momentálně papíruju tj. "daně a jak vyzrát na ně", takže musím dávat pozor, abych do knedlíků omylem nehodila DPH - to není tvůrčí atmosféra
A přežranej člověk je, ještě ke všemu, hrozně línej!
martin tam taky 15.1.2006 8:00

Re: martine,

chápu, nejnáročnější období mezi 15. a 25. lednem.
martin tam taky 15.1.2006 7:14

Magistře

dobré ráno, Vy snad děláte knedlíky z pytlíku? Jak hluboko jste klesla, ubohá ženo!
Rpuť 15.1.2006 6:05

Přeji dobré ráno!

Víte houby, co je kalamita! Já zapomněla koupit směs na knedlíky, což znamená, že je budu muset uhňácat sama, na což jednak vůbec nemám čas a dvojak se mi nechce. Krom toho vím, jak to dopadne - všichni se přežereme...
janabok 15.1.2006 1:14

!!!

jak má člověk držet jakoukoliv dietu, když je tu v nočních hodinách pravidelně! řeč o jídle...!!!
trpím jako raněné zvíře!!! ...
martin tam taky 15.1.2006 0:21

Šumaváku

to je teprve kalamita, co sníh, ale pivo! Já zase plánuji špenátové orgie. Včera jsem si dovezl z Ostravy čerstvý špenátek a tak byl dnes v poledne s hlívou zapečen a zítra budou rolky z kuřecích prsou naplněné špenátem a moravským uzeným. K tomu si v troubě rozpečeme zemák s česnekem a kysanou smetanou.
Šumavák 15.1.2006 0:14

dejte pokoj s celerem !

Já se nechal o Aidy nabudit s tou treskou a došel jsem si udělat(taky aby se nezkazily) ty kuřecí steaky, co jsem si včera ráno naložil na oběd do chilli a spol.Masíčko mňam, mňam, křehoučké - senza. A konečně se mi nejen ohřály, ale i zpotily i prsty na nohou !!!!To maj moje chřipkový viry teď pěkný hoňky! Co je ovšem malér, je že nemám ani jedno pivo. A kdo by v takové sitauci myslel na mytí že?
martin tam taky 14.1.2006 23:50

aida

je tu ještě - téma celer
aida 15.1.2006 0:00

Re: aida

Vy jste to našel, ten můj dotaz?
Mě tu od Vánoc  zbyl jeden veliký, předevčírem jsem to spáchala, moc jsme si pošmákli. Asi budem s celerem vařit víc, vážně je to dobré.
martin tam taky 15.1.2006 0:13

Re: Re: aida

já to našel dost pozdě, ale nezapomněl jsem. V mém případě to byl řapíkatý celer, normální bulvový se u nás dostane do zeleninových základů a do vývarů. Treska je čerstvá nebo solená?
aida 15.1.2006 7:51

Re: Re: Re: aida

Zmražená, filety.
A řapíkatý celer miluju, hlavně do salátů. A nebo jen na mlsání - oloupat, nakrájet na špalíčky a namáčet do nějakého dipu (u nás doma vede kysaná smetana s nivou). Ten zapečený děláte jak?
Rpuť 14.1.2006 23:05

aido, na tresku specielně... nevím

ale mohlo by se hodit - je to celkem jednoduché
česnek se solí a zprudka opéct, pak přidat nakrájené papriky a na konec rajčata.
aida 14.1.2006 23:09

Re: aido, na tresku specielně... nevím

Něco podobného dělám (+olivy), zítra bych to chtěla udělat nějak zapečené, brkaše k tomu, nevěděla byste jak?
aida 14.1.2006 23:13

Nakonec jsem se rozhodla pro tohle:

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=20770
maYda 14.1.2006 22:58

Šumaváku,

co že to píšete  o zamrzlém teploměru. U Vás je zas Sibiř, tentokrát mrazivá? Povídaly se nějaké katastrofické drby o lednových mrazech, pravda.
Ad logo - copaK, lev už není in?
Dělají si na něj jako na tradiční značku nárok jinde?
Protestovali ochránci zvířat, že se lvu nezaplatil honorář za pózování?
Nebo po průšvihy se " lvem ve světě financí" nám nedělá dobré jméno v cizině?
Já si aspoň vždycky myslela, že logo může mít firma nebo hokejový klub, ale stát že má dycinky státní znak a loga mu tudíž netřeba.
Ledaže by to znamenalo, že moc kecáme a málo děláme.
aida 14.1.2006 23:14

Re: Šumaváku,

No, logo má i moje rodné město. Mimochodem hrozné.
Šumavák 14.1.2006 23:24

Jo Sibiř! Od té doby co se vyjasnilo abylo jen -16

bylo 2x -20, pak přes den ca-5 a v noci, k ránu tak kolem -12.Teď jsem poslouchal zprávy a zatímco říkali -1 až -4 ,já už mám zas na teploměru (venku :-) )-12,2°C. To ráno bude bratru 17 ,18, ne-li víc. Nacvičujem na sibiř !
aida 14.1.2006 23:30

Re: Jo Sibiř! Od té doby co se vyjasnilo abylo jen -16

Jo, s těma -18 dneska večer ve zprávách strašili.
Sebor Prazma 14.1.2006 22:46

Neco veseleho na sobotni noc

http://www.cssd.cz/vismo/dokumenty2.asp?u=422010&id_org=422010&id=607149&p1=&p2=&p3=
maYda 14.1.2006 22:53

Re: Neco veseleho na sobotni noc

jéééé, to byla hezká pohádka!!!
A nějakou o princeznách a dvanáctihlavých dracích tam nemají? TAkové se mi líbí nejvíc.
aida 14.1.2006 22:23

Rputi, zcela OT

Něco se mi plete, že jste kdysi hledala recept na švestkovou omáčku? Jednu zajímavou jsem zrovna našla:
(Vymýšlím oběd na zítra, tak "labužníkuju". Bude to treska, nechci dělat pořád to samé, nemáte nějaký osvědčený recept?)
Šumavák 14.1.2006 22:21

Já snad zase půjdu ven na mráz !!!

Po dvou letech marného hledání vyhlásilo loni v létě ministerstvo zahraničí soutěž o nové, moderní logo České republiky. A nyní je vítěz na světě. Jsou jím mluvící bubliny. http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A060113_202139_domaci_dp P O M O C !!!!
Rpuť 14.1.2006 22:05

Petře, - to on přesně ví a proto to dělá.

Dlouho nemoh,tak si to užije....Nejbohatší sedlák ze vsi...
aida 14.1.2006 22:25

Re: Petře, - to on přesně ví a proto to dělá.

Co? Kdo? Kde? Jak? - omlouvám se za nedovtipnost, nečetla jsem zbytek.