Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Rozum ještě není zcela mrtev
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
J. Havelka 27.7.2023 18:35A ty v krechtu FAFMÁŘKO? |
![]() |
P. Diviš 27.7.2023 18:35A pak že prý nechlastáte ... :-P |
![]() |
M. Mařák 27.7.2023 18:37Já mám tyhlety vlohy pro věštění vrozené, něco jako Klaus a Šichtařová. Oi! |
![]() |
M. Ilsner 27.7.2023 18:43
|
![]() |
K. Filip 27.7.2023 18:53Mařáku onehdy jste se chlubil, že už nechlastáte, ani nehulíte. No nevím... |
![]() |
L. Novák 27.7.2023 18:25Ukrajinci nasazují vycvičené vojáky a zaměřují se na jih. Další týdny rozhodnou Ukrajina zahájila hlavní úder protiofenzivy a do boje vyslala tisíce vojáků, často vycvičených na Západě. Ve středu informaci americkému deníku New York Times potvrdily nejmenované zdroje z Pentagonu a Bílého domu. Stalo se tak jen pár hodin potom, co Moskva oznámila větší ukrajinské útoky v Záporožské oblasti. Kam přesně ale Kyjev hlavní úder směřuje, není jasné. ... ... Americký Institut pro studium války (ISW) potvrdil, že si ruské zdroje protiřečí o tom, jak situace na místě vypadá. Podle něj pravděpodobně ani Moskva neví, kolik ukrajinských vojáků na místě skutečně bojovalo. Satelitní snímky nicméně ukázaly několik ukrajinských vozidel a jeden tank asi 2,5 kilometru jižně za současnou frontovou linií, což by potvrzovalo, že se jim obranu podařilo alespoň částečně prolomit. ... Video: Ukrajinský postup bude pomalý s velkými ztrátami. Musíme se s tím smířit, tvrdí bezpečnostní analytik Smetana (21. 6. 2023) https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ukrajina-zahajila-hlavni-uder-protiofenzivy/r~b8eaad2e2c8211eea873ac1f6b220ee8/ |
![]() |
Z. Linda 27.7.2023 18:29
|
![]() |
J. Havelka 27.7.2023 18:34Nepřechválit Undo
|
![]() |
J. Kombercová 27.7.2023 18:48Zřejmě naznačuje, že tam rusáci území zaminovali na staletí. |
![]() |
Z. Linda 27.7.2023 19:11
|
![]() |
V. Čermák 27.7.2023 18:37Exporadca Pentagonu, plukovník McGregor o novej ukrajinskej ofenzíve: „Ukrajinské jednotky miznú pred našimi očami. Nič nezostane“ |
![]() |
L. Novák 27.7.2023 18:50Že jsi |
![]() |
M. Ilsner 27.7.2023 18:24husí sádlo je výborné, zejména do koblih ale čobolák šidí a místo sádla dává řepkový olej hajzl |
![]() |
E. Novotny 27.7.2023 18:27Chutove jidlo (vcetne koblih) zlepsi, ale zdravotni efekt katastrofalni. |
![]() |
P. Diviš 27.7.2023 18:34Ještě žiju, spokojeně nasycen. |
![]() |
Z. Linda 27.7.2023 18:37
|
![]() |
J. Franke 27.7.2023 18:11Dobrý večer z deštivé Svobodné Republiky Králický Sněžník Lehká přeháňka a ode mne zdejšìm plkálistkám ku pobavení. Jak žena snadno pozná, že stáří je na obzoru? Místo do vibrátoru strká baterky do tlakoměru. |
![]() |
Z. Linda 27.7.2023 18:40
|
![]() |
J. Franke 27.7.2023 18:43Možná, poslala mi to kamarádka a její dcera ZŠ letos dokončila. |
![]() |
V. Sember 27.7.2023 18:00Dršťková polévka je tradiční druh české polévky, která obsahuje hovězí či vepřové dršťky, cibuli, česnek, vepřové sádlo , mouku, sůl a směsi koření jako je kmín, majoránku, papriku. Má specifickou chuť a kvalitní dršťková polévka je značně hustá. Dršťky jsou vyráběny z předvařených předžaludků (čepec, bachor a kniha). Polévka je známá jako „polévka nádražních restauraci“ a je rozšířena zejména na území bývalého Rakousko-Uherska. Kromě dršťkové polévky se vyrábí také dršťkový perkelt (dršťky na paprice), který se podává s knedlíkem. Jako náhrada za dršťky se používají též houby (například hlíva ústřičná, jidášovo ucho). https://cs.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%A1%C5%A5kov%C3%A1_pol%C3%A9vka |
![]() |
V. Sember 27.7.2023 18:02Držková polievka https://sk.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%BEkov%C3%A1_polievka?oldid=5510215 |
![]() |
Z. Linda 27.7.2023 18:19
|
![]() |
E. Novotny 27.7.2023 18:16No mozna nadraznich restauraci, ale byla oblibena i v dobrych restauracich a i moje maminka ji umela varit vytecne. Mne by ale odrazdilo to veprove sadlo, jenze tehdy se vomacnostech sadlo skvarilo a bezne pouzivalo. Ja tedy ne. Od doby kdy jsem zacala varit jsem nikdy, NIKDY nepousila sadlo. V Cesku zeleninove oleje, tady olivovy. Ten by se asi do drzkove polivky nehodil, ale jsou i jine oleje. Sadlo v zadnem pripade. To uz ani Cinani davno nepouzivaji a ze to byl do jejich specialit hlavni tuk. I kachni sadlo, pokud byla u nas vyjimecne kachna kvuli memu muzi, sadlo letelo do stoupy. |
![]() |
R. Sorge 27.7.2023 18:35Vepřové sádlo je zdravé. U nás je během podzimu a zimy hlavním zdrojem vitaminu D. https://www.prozeny.cz/clanek/proc-se-vyplati-mit-doma-sklenici-veproveho-sadla-68309 |
![]() |
E. Novotny 27.7.2023 18:51Vitamin D fajn ( i kdyz ho zde v nutri info neuvadi), ale je plne nsyceneho tuku a za zdrave ho rozhodne nepovazuju, ale nikomu nebranim aby se nicil, jak umi. |
![]() |
J. Franke 27.7.2023 18:36Bez sádla a másla si nedovedu českou kuchyni představit. Oleje používám jen na studenou kuchyni, řízek smažený na směsi sádla a přepuštěného másla nelze ničím nahradit. |
![]() |
P. Diviš 27.7.2023 18:46Taky tak. Jen některá čínská jídla jsou částečně na oleji. |
![]() |
E. Novotny 27.7.2023 19:17Byl byste prekvapen. Dokonce i oleje lze uzit jen velmi malo a presto uvarite moc dobre. |
![]() |
P. Diviš 27.7.2023 18:39Olej do salátu, ještě tak možná do některých asijských jídel. Jinak sádlo, lůj, máslo nebo ghí, podle potřebné chuti. Někteří vrahové dobrého jídla dělají na oleji i bramborák, fuj, fuj, FUJ! |
![]() |
J. Franke 27.7.2023 18:48Nic než souhlas. |
![](http://1gr.cz/u/IWEB32.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=A3kChm4-W5bmESq&p=OOiQrqC1%7cFia55zDfm8%7co5rm5NmDdm%7c2iOphN1XDrx8JjUkcN%7coDjdA7x1d%7cNOl5qdJ8wK&x=yi7cTN)