8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

Rath obviňuje, jiní žalují

Někdo by měl konečně (velmi šetrně) upozornit naše veřejné činitele, s odpuštěním politiky, že silácká gesta imponují jejim kamarádům, jejim manželkám / manželům, milenkám / milencům, možná psům, papouškovi a paní od vedle, ale veřejnosti jsou protivná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
baloun 18.11.2005 0:21

jídlo

mám hlad
Šumavák 17.11.2005 23:44

čím dál tím víc mám dojem, že někde sedí živej "Arbiter moralis", kterej jukne tu do lidovek tu do PSA tu do flašky.....

PeS 17.11.2005 23:44

jo a nějak

mi po tom cestování (a po slivovici, kterou jsem ocenil, že to vše dobře dopadlo) už padají víka. Tak zatím dobrou...
Šumavák 17.11.2005 23:39

sem zapomněl : " jeden sherif ze státu AlAbAmA..."

Šumavák 17.11.2005 23:37

Foundry, no dyť to říkám ! :-))

To je samožřejmě efektivnější než jiné metody, ale od jisté doby je to v Evropě krajně nepopulární.**********A test:znáš to jak jeden sherif, který chtěl (stejně jako Paroubek) být znovu zvolen a svojí politikou oslovit co nejvíce voličů( jako Paroubek), zahájil svůj volební proslov slovy: Vážení voliči! V zásadě nesnáším dvě věci : RASISMUS a NEGRY!****Tak jsem zvědav!
PeS 17.11.2005 23:36

2 Foundry

To přeškvařené máslo mělo právě mít delší trvanlivost, hůře žluknout a mělo lepší chuť, když se tím mastily placky apod. Ostatně, indové to s bůvolím máslem dělají dodnes (máslo ghí) - jak mi potvrdil můj indický kamarád. To přepuštěné máslo ani nemusí do ledničky a vydrží...
Kanuk 17.11.2005 23:30

Šumavák, 23:10

K tomu máslu. Pamatuji  se, že v dobách předválečných bylo máslo čajové a selské. Jaký byl rozdíl, nevím, ale snad asi také něco v ceně.
Měl jsem pod palcem metalografickou laboratoř, s osazenstvem jedné osoby, což byla moje maličkost. Když jsem požádal o přidělení jedné pracovní síly k "šoustání" výbrusů na brusném papíru, byla mi kádrovákem velkomyslně přidělena jedna jeho známá, jejíž kvalifikace pro práci v metalografické laboratoři byla, že někde na biologii odřezávala krysí ocásky. Laboratoř jako laboratoř. Zrovna tak jako dělňásek na místě ředitele, budovatel socialismu jako budovatel socialismu. Nicméně, co to má společného s máslem? Totiž ta paní měla nějaké styky s jižní Moravou, a byl jsem poučen, že tam není máslo, ale masť, a putr nebo putra je máslo přeškvařené. Ještě jinak. Maminka dala jedné sousedce recept na máslový krém do dortu. Načež sousedka byla velmi rozkacena, když její ratolest, z jejíhož podnětu byl recepis sdělen, měla jakési námitky, protože sousedka k výrobě krému použila přeškvařené máslo.
Foundryman 17.11.2005 23:28

Šumaváku,

ona by mu sem cenzura ten seznam nepustila.
Šumavák 17.11.2005 23:27

Tak nevím, neměl by sem administrátor dát seznam zakázaných slov a rasistických hlášeK?

Abychom věděli, jak ten filtr pracuje? Nebo je tam fakt "Cenzor live"??? To se mi neche věřit!
Foundryman 17.11.2005 23:26

No, jak já

to pochopil, tak proto to přepalovali - aby se tam nemnožily všelijaký hejblata :-)
Šumavák 17.11.2005 23:21

Sterilisace? To snad dělaj doktoři cikánkám ne? Máslo se samo nemnoží ! :-))

Foundryman 17.11.2005 23:20

Šumaváku,

s tím vínem je to trošku jináč,to stolní se třeba ve Francii nebo v Itálii chápe jako víno k jídlu, v podstatě partner minerálky, klidně se ředí vodou. Bouquet by nikoho nenapadlo zkoumat, stejně jako nezkoumáš vyzrálost a plnost Poděbradky.
Foundryman 17.11.2005 23:22

Je to v podstatě tamní "lahváč"

Foundryman 17.11.2005 23:15

Šumaváku,

jo, takže v podstatě sterilizace. Lůj a rostlinný tuky, to ještě ujde. I když,z druhé strany, i ta ropa má v podstatě přírodní původ :-)
Šumavák 17.11.2005 23:14

PeSi, ta Jura-povo filosofická otázka má výrazně širší souvislosti.

Ono se taky říká( po celé Evropě) "stolní víno" (Tafelwein,Vino de Mesa,Vin de Table, table wine - a víckrát už člověkem nejsem)a slušnej člověk ho na stůl nedává.
Šumavák 17.11.2005 23:10

Foundry, konzervace, konzervace.

Ledničky nebyly, dát si to do pivovaru k ledu taky každej nemohl a sníst všechno hned na posezení nebylo v módě.To přepuštěné máslo v kameninovém hrnci( "eště ho mám skovanej ") vydrželo výrazně déle než čerstvé a na vaření a pečení bylo super. Dnes to v zásadě nejde, protože když to přepustíš tak emulgovaná voda se odpaří a přídavky roslinných olejů a loje nemají tu chuť.
Foundryman 17.11.2005 23:04

PeSi,

vidíš, to mě odjakživa zajímalo, proč se přepouštělo máslo. Nevíš náhodou?
PeS 17.11.2005 23:00

2 Rpuť

ad krájené máslo - tak to krájený máslo moje babička takzvaně přepalovala nebo převářela, tedy v hrnci přivedla do varu a chvilku ponechala škvařit, na povrchu se pak udělal takovej dobrej škraloup, kterej po zcezení zůstal v tom hrnci a sloužil hlavně jako základ na zelňák - velká zelná placka, strašně dobrá a určitš strašně nezdravá...
Mrchožrout 17.11.2005 22:54

Fiftyfifty.

Tak lidičkové si nepřáli Paroubka s Rathem!A zrovinka na potvoru zase pan prezydent si nepřál vyvěsit evropskou fangli.
Šumavák 17.11.2005 22:53

Tak ne! Nevzalo to tak jak jsem to napsal.

Kus tam chybí! Nevím jestli to bylo dlouhé a nebo rasistické.Takže : FF (Fortsetzung folgt)******....smaltované.A Rputi pozor! Jestli ten litrový "žufánek " od Klauna má bejt "echt", tak musí mít po okrajem kapku olova(plombu) s ouředně vyraženým cejchem.Jo tenkrát sice nebyla ČOI , ale zato odměrky na mlíko byly cejchovaný!*****Včera jsem tady( byť v jiné souvislosti) položil klasickou otázku " blít či neblít?" z toho jak se sem už hodinu snažím propasírovat jeden příspěvek se mi ovšem chce!
PeS 17.11.2005 22:51

tak jak to tak postupně pročítám,

zarazil jsem se u jurovy filosofické otázky... snadno vysvětlím. To byla doba, kdy zde intenzivně působil ruský vliv, přelakovanej na sovětskej... No a víš, co v ruštině znamená čerstvej chleba? To je chleba, se kterým můžeš vytloukat okna... Takže polovinu produktu pojmenuješ rusky, druhou polovinu česky, zní to stejně, na význam každý háže bobek a seš za vodou. A to se ještě nezmiňuji o tom, že maslo se používá ve významu jakéhokoli tuku, včetně vyjetého automobilového oleje. Takže ještě můžeš být rád...
kanuk 17.11.2005 22:50

Mysch, 22:19

Já mám zlozvyk, číst na obalech potravin také to mrňavé písmo. Pokud se týče "light " smetanového sýra (v Praze obecně známého jako žervé), tak tam je akorát o dost víc vody. Domnívám se, že s máslem to bude to samé. Nejsem potraviňák, ale řekl bych, že voda v mléčných výrobcích je něco jako povolená substanc, takže s jejím obsahem se dá lavírovat, ale margarin v másle by asi bylo "fuj", s hlediska ouřadů.
Klaun Parafin 17.11.2005 22:48

Zdravím přítomné.

To je den, aspoň, že toho Paroubinga vypískali... Másro, tečky, vyautované příspěvky bdělým, pidiskleničky - po poctivém českém půlitru nikdo ani nevzdechne... Jen loutka draka v Bajajovi mě potěšila. Viděl jsem osobně coby filmový elév, jak pan zámečník Bednář šroubek po šroubku draka stavěl, zamžoural do technického výkresu, zavrtěl hlavou, prohrabal své šuplíky a vytáhl vždy nějaké stoleté kuličkové ložisko, které tam jediné páslo... Když už nikdo, tak si dovolím vzpomínku. Pan Bednář byl podivín, nikoho neměl, bydlel v barrandovských zámečnických dílnách se svým psem a všichni o něm tvrdili, že má zlaté ručičky, což nemohu potvrdit, neboť jsem je vždy viděl pokryty šmírem. Ale věřil jsem tomu, ta něha, s kterou bral do prstů ozubená hodinová kolečka a prohlížel si je proti světlu, nebyla z tehdejšího světa... Pamatuji se na technické zkoušky, kdy tříhlavý drak v kašírovaných skalách se dal do pohybu a vyfoukl poprvé kouř. Ateliér číslo tři byl nabit zaměstanci Filmového studia, i prodavačky od Dvou koček zavřely a přišly se podívat. Kouř vytryskl, oči dračí červeně a zeleně zablikaly, hlavy se hrozivě vztyčily nad davem, který jen obdivně vzdychl a začal tleskat. Pan Bednář studem utekl. I se svým psem... Znám počítačové filmové triky, ale kdykoliv vezmu do ruky sikovky nebo šroubovák, na pana Bednáře si vzpomenu. Tož tak...
Foundryman 17.11.2005 22:36

Šumaváku,

jestli to nebyla skrytá reklama na mlíko :-)
Šumavák 17.11.2005 22:33

Brouku, hlavně ze se PeS necítí jako ten, co se právě vrátil z Václaváku

kde na ně lidi pískali a měli připravené transparenty "Den co den mě jímá hrůza, jaká nám tu vládne lůza" nebo "Paroubek a Rath = návrat před listopad".
brouk 17.11.2005 22:37

Re: Brouku, hlavně ze se PeS necítí jako ten, co se právě vrátil z Václaváku

Lidi sou luza nevdecka to vedel uz i starej spacirek!
Šumavák 17.11.2005 22:30

Hele lidi, přečtět to po mně a jestli najdete sprosté slovo nebo rasismus, tak mi dejte vědět!

Mně to třikrát odnítlo s tím cancem a číslem a na počtvrté to vzalo tak, jak jsem to napsal.Řekl bych, že ten "filtr" už má nějakej vocht v sobě!
Šumavák 17.11.2005 22:27

Repetitio:Tak jsem přečetl asi tři stránky a dovoli bych si pár poznámek.

Klaune: Bílý jogurt ne ! A vepřový řízek můžete? jestli jo, tak jste můj člověk.I já mám alergii na laktoalbumin ( i když u mně by to mohla být i nemoc z povolání a mohl bych svého současného zaměstnavatele / sebe/ žalovat až bych se z toho zbláznil . :-) ) Holt kozí sejra z dřevěného prkna je kozí sejra !********K máslu:MaYdo, nic si z toho nedělejte , že už o výrobě másla nic nevíte. Dnešní mlíkaři taky ne. Takže nejste sama.A vykládat vám o malované dřevěné máselnici s klikou......Rputi, to "blonďaté" mlíko odbarvené kysličníkem se primárně neodbarvovalo, účel byl jiný.Desinfekce je desinfekce a funguje dodnes! Dnes je ukazatelem kvality mléka počet buněčných elementů v 1 ml a ukazuje jak na záněty( zbytky rozpadlých buněk ze sliznice), tak ošetření mléka po nadojení( rychlost a kvalitu schlazení a množení mikroorganismů.) A to H2O2 se v podstatě (pokud se to opravdu nepřežene)nedá prokázat a ty mikroorganismy to těžce nesou.Kumšt je odhadnout míru a nepřehnat to.Jeden náš profesor nás kdysi učil, že když je dobře sterilisované, tak se dá jíst i exkrement.:- ))).Dneska jsem viděl v jednom supermarketu chlazené kuřecí řízky, které už k tomu neměly daleko.*************Jura-pe, dělení na půl, a zase na půl a zase napůl...se v našich šířkách odvíjí od litru a týkalo se nejen vína.Tak jak tady Parafín nabídl litrový "žufánek", tak já mám na chalupě v Budějcích osminku i šestnáctku(ba dokonce smaltovanou!)a byla na mléko a cokoliv.
Mysch 17.11.2005 22:32

vsak taky

kdyz bylo mliko na listky, tak tam ty osminky byly.
Mysch 17.11.2005 22:33

nedivte se,

mate tam vepřový řízek.
mohl tim byt maslen clen vlady.