Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Před volbami, o volbách
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Mokrý 5.3.2021 21:21A je rozdíl, zda je jednoletá, či 5letá, či ještě starší. Ale to je i u rumů, koňaků. |
P. Milan 5.3.2021 21:21Jistěže. Komentuji, neagituji. |
M. Mařák 5.3.2021 21:19To i párek z bílku je vlastně párek a steak z cizrny a podobně, nebo jak se to jmenuje, je vlastně steak. |
P. Milan 5.3.2021 21:19Ta 55% od tehdejšího spolupracovníka neměla chybu. |
S. Lazárek 5.3.2021 21:19Pil jste někdy kořalku z oskeruší? Já kořalku piju jednou za uherskej rok, ale tahle byla fakt noblesní. Litr pod 2000 korun nejde. |
V. Mokrý 5.3.2021 21:19Slivovice má mít 50% + |
J. Venc 5.3.2021 21:19Však v pořádku. Osobně mi to smrdí a krkám to. :-) |
J. Venc 5.3.2021 21:18Tak. Ten moravskej "poklad" nemůžu a ani toho českýho ruma. Chutnal jsem Republicu (bastlí to tuším Božkov) a nejni to ono. Karibská oblast - což znamená za lahev od tícky nahoru. :-) |
V. Mokrý 5.3.2021 21:17Rum z brambor je vlastně také rum, když je poctivý 40%, musel nahradit ten třtinový, když byla blokáda. |
I. Štípek 5.3.2021 21:16Poznámka při zemi. Dívám se na diskusi odborníků na ČT24 a poslouchám vědkyni Janu Jaklovou Dytrtovou. To je úžasná žena, má vlastní významnou kariéru, je navíc pěkná, prostě obdivuhodná. Kdybych byl o dost mladší, přesně takové bych chtěl dobývat. Byla by to pro mne čest. No, možná bych jí potajmu tu a tam utekl k nějaké té jednodušší, ale takoví jsme my, a kdo říká, že on nikdy, lže. |
D. Švik 5.3.2021 21:14nezáleží. Bavím se tu o skutečně moravském "skvostu", starých "mistrů," kteří se s tím mazlí (tchýně pochází z Kněžduba) a pořád je to hnus. |
M. Mařák 5.3.2021 21:13má mít něco nad.... |
R. Toman 5.3.2021 21:13Tak dědictví Rakouska-Uherska, bez kolonií. Lidu bylo třeba dopřát levné kořky. Rakouský STROH má 40,60,80 %. A vzhledem k obsahu lihu není vůbec levný. Na Klínovci jseme jednou tu 80 ochutnali, moc si toho nepamatuji. |
M. Mařák 5.3.2021 21:12Z Ostravy určitě. Tajemství ovocných kořalek a zejména slivovice, meruňkovice, nebo mirabelkovice je v tom, že se ovoce musí nechat vykvasit bez pecek a kořalka nemá mít něco nad 40 % (vůně a chuť ovoce je mnohem výraznější). |
V. Mokrý 5.3.2021 21:12Nyní firma Žufánek - 53%, kvalita. |
S. Lazárek 5.3.2021 21:11Rumem jsem se jako mladý čert při ochraně Mikuláše sprasil tak, že ho dodnes nemůžu ani v čaji. |
V. Mokrý 5.3.2021 21:10V Němcích byl k dostání i 72% rum. Tatranský čaj mám a pil jsem - černá lahev 52%, fialová 62%. Štamprdlička při oslavě neuškodí. Mají i slabší, jiné barvy lahví. |
M. Mařák 5.3.2021 21:09Párek z bílku není párek vegan burger, či vegan steak není burger, či steak a rum z brambor není rum. Toť vše. Rum jsem popíjel rád a to jak tmavý jen tak, nebo bílý v ovocných koktejlech. |
P. Milan 5.3.2021 21:09Záleží na výrobci. |
P. Milan 5.3.2021 21:09Ano. A už se začínají objevovat i v celkem dostupných cenových relacích, ty třtinové rumy. Ten mohu, tuzemák ne, leda snad jako grog. Příhoda ze Slovenska: Dám si jeden grog. Servírka nemluví, čumí. Slečna, to je horůca voda a rum. Probudí se k životu: Rum nemáme, ale tu horůcu vodu by som mohla doniest (Tatranská Lomnice) Slovenský kras: Prosím si grog! Nie je tu kuchár. A horůcu vodu mátě? Hej. Tak donieste horůcu vodu, rum a cukor. Smícháno. Slečna, toto je grog. Snad to budete vediet aj bez kuchára, :-P |
F. Doušek 5.3.2021 21:08Mně stačí ti naši tuzemští. |
D. Švik 5.3.2021 21:07Odpornější pití než slivovice, už je jen ten slovenský bordel z jehličí |
F. Doušek 5.3.2021 21:07TatraTea až 72%. To už se nedá. Ale na šachtě u nás bánští záchranáři chlastali dezinfekci do filtrů, což byl spiritus s malým přídavkem benzinu. Byli zvyklí. |
M. Ilsner 5.3.2021 21:05zkusil jsem čaj + rum + merunkovice (1/2, 1/4, 1/4) a po 3 hrnkách jsem byl na plech... |
V. Mokrý 5.3.2021 21:03Obojí může být v super kvalitě i vlastně pančované, kazící značku/pověst. |
P. Milan 5.3.2021 21:03To jsou zcela odlišné kategorie. |
M. Mařák 5.3.2021 21:02Pokud je vypálený z cukrové třtiny, je to rum. Starý archivní sudovým rum je snad lepší než koňak, suprovní pití. |
P. Milan 5.3.2021 21:02Já valašský penicilin mohu bez přemáhání. Bohužel už nemám tamního dodavatele, 55%, na vysoké úrovni. Dtto hruškovice. |
F. Doušek 5.3.2021 21:01Kdysi jsem to pil resp. ochutnal. Ani nevím, jestli to bylo z třtinového cukru nebo něčeho jiného. A zkusil jste Tatranský čaj? |
P. Spáčil 5.3.2021 21:01Lépe Stroh 80%, to je materiál. :-) |