13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

Ponížená suplika

Zastupitelstvo hlavního města Prahy žádá provozovatele taxislužeb v hl.m. Praze o ukončení stávek a blokování dopravy v hl.m. Praze. Cituji z tiskové zprávy, která mi přistála v mailu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Berka 24.2.2018 19:57

Re: Už zase zabíjejí jen civilisty

To byli pobratimové od Black waters.

L. Němec 24.2.2018 19:57

Právě se vracím ( ne z Hradu ) z funusu Míry Šloufa

Můžu vám sdělit, že pan president žádnou smuteční květinu neposlal.

Dobrou noc, důchodci, a ať vás Martin C.Putna straší celou noc.

K. Berka 24.2.2018 19:57

Re: Hlívy nařežeme na menší kusy,

Loni jsem začal sbírat i "beraní hlavu" - roste u kmene, nebo pařezu borovice, je z toho výborná dršťkovka, jen to čištění dá zabrat. (kotrč kadeřavý)

S. Lazárek 24.2.2018 19:55

Re: Už zase zabíjejí jen civilisty

Já jsem dneska četl, že tam vrazi z Vólstrýtu pěkně rozsekali prdel nějakým ivanům, co tam byli i s tankama na dovolené, či co.

M. Mařák 24.2.2018 19:53

Re: Hlívy nařežeme na menší kusy,

Tady se dá sehnat v hypermarketech, mám ji raději, než žampasy. Zhruba před měsícem jsem měl štěstí a nasbíral jsem jí fůru při procházce v blízkém parku.

K. Berka 24.2.2018 19:48

Re: Hlívy nařežeme na menší kusy,

Letos budu na chalupě pěstovat hlívu na dřevě - kmen z buku, jívy, nebo topolu, sadbu koupím na dobírku.

L. Kolman 24.2.2018 19:47

Re: Ty vo*e, tam je klendra

Mi to hlásila žena, když jsem se vrátil domů. Asi nebudu ještě starý, protože docela v pohodě. Já chodím hodně svižně, loudavou chůzi nesnáším.

K. Berka 24.2.2018 19:47

Re: Už zase zabíjejí jen civilisty

To dá rozum Frantíci a vrazi z Volstrýtu nechtějí nechat zabíjet své žoldnéře v Syrii!

M. Mařák 24.2.2018 19:45

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Dobrá je i moravská kyselica, je ale bez feferonek, no, nikdo není dokonalý.

L. Kolman 24.2.2018 19:42

Už zase zabíjejí jen civilisty

a Amíci s Anglány a Frantíky volají po příměří? Aby islamisté mohli dozbrojit a přeskupit své síly? Kdo svolával Radu bezpečnosti, když Amíci šmelcovali Mosul a Rakku, na nic a na nikoho nehledě? Se nějak nemůžu upamatovat.

P. Vandas 24.2.2018 19:41

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Já dělám zelňačku klasicky, brambor, zelí, špek a klobásu, bez hub a bez česneku.:-):-):-) Abych to nabrousil, tak tam šoupnu tři feferonky.:-):-):-)

P. Vandas 24.2.2018 19:39

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Něco na tom bude, asi to zkusím. Ale babička je dělávala ze stejného těsta, jako bramborové šlejšky a tak to napodobuji. Možná si to jen blbě pamatuji. :-):-):-)

M. Mařák 24.2.2018 19:38

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Já mám nejraději verzi korhely léves, již jsem to tady několikrát dával.

https://www.toprecepty.cz/recept/15914-korhely-leves-opilecka-polevka-vyprostovak/

V. Kotas 24.2.2018 19:38

Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku.

Stálo by za to, podívat se po světě, jak se jednotlivé státy dovedou postarat o ty, kteří je schopni proslavit svou zemi ve světě.

M. Mařák 24.2.2018 19:37

Hlívy nařežeme na menší kusy,

v hrnci na másle a olivovém oleji za občasného míchání zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhaný česnek se zázvorem, houby, namletý pepř, no a necháme je ve spontánním řádu žrádelní interakce vypustit vodu. Pak přilijeme trochu vývaru, sójovky, nebo vorčestrovky, no a dusíme na mírném ohni tak dlouho, až jsou hotové.

I. Břízová 24.2.2018 19:34

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Pokud si to nějak nepletu, tak u nás se taštičky dělávaly z nudlového těsta.

V. Kotas 24.2.2018 19:33

Re: Ty vo*e, tam je klendra

Ráno bylo mínus 13°C, vítr severní celý den, takže jsem vystrčil nos jen na nákup. A vařil jsem grog, jak mě to naučili kdysi staří fachmani/tesaři. 2díly rumu 40% + 1díl horké vody, osladit podle chuti.

I. Břízová 24.2.2018 19:32

Re: Ty vo*e, tam je klendra

Jejda, pane Kolmane. Na Idnesu radí starším lidem, že se mají teple oblékat. A Vy si vyrazíte na lehko.:-))

M. Berka 24.2.2018 19:30

Re: Na Staromáku s Olympioniky vystoupí prý i Ovčáček.

Tak tak... Já chci RESTITUCE po Bílé Hoře, popravili mi tam rytíře Berku z Dubé a z Lipé... Se tady pořád řeší jakési církevní prkotiny po komunistech apod. :D :D :D

J. Kombercová 24.2.2018 19:27

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Takhle podobně vařím zelňačku. :)

K. Berka 24.2.2018 19:27

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Nejlepší slovenskou kapustnicu jsem jedl v Budapešti - hospoda "U švejka", i jídelní lístek byl taky ve slovenštině.

M. Berka 24.2.2018 19:26

Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku.

Souhlas. Lidé jako Ledecká by měli být doživotně osvobozeni od placení daní. Stát stejně nevytrhnou a byla by to dost dobrá motivace, včetně toho proč zůstat v Česku.

P. Vandas 24.2.2018 19:25

Re: Na Staromáku s Olympioniky vystoupí prý i Ovčáček.

No jo. Od popravy 27 českých pánů, je to místo dost profláknuté. Třeba ten Franta Sauer to byla jasná kavárna. :-):-):-)

M. Berka 24.2.2018 19:24

Re: Ty vo*e, tam je klendra

Dementi už přestali "globálně oteplovat" ??? Zase přicházi teorie globálního ochlazování... A pak věř nějakým pseudo vědcům...

http://techfocus.cz/veda-vesmir/141-ceka-nas-doba-ledova-podle-vedcu-budou-nejblizsi-erupce-sopek-nicivejsi-nez-dosud.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

M. Mařák 24.2.2018 19:23

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Kapustnica je naprosto super, nemám, co bych k tomu dodal.

K. Berka 24.2.2018 19:21

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Dovařil jsem polévku na zítřek - pravou slovenskou kapustnicu, je tam

vše : sušené houby, uzené maso, brambor, atrapa čabajky, domácí kys.

zelí a jako zlatý hřeb večera jsem tam vrazil smetanu.

P. Vandas 24.2.2018 19:20

Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku.

Jasněéé! Ta tam byla za své. :-):-):-) Takže, doufám, že náš stát to řádně ocení. :-):-):-)

Ale jak znám jeho vděčnost, tak jí napálí daně , jako prase.

L. Kolman 24.2.2018 19:19

Ty vo*e, tam je klendra

jak v Ňujorku. Jsem si dal hodinový špacírunk v mínus sedmi s větrem, takže pocitově aspoň dvanáct. S větrem v zádech dobrý, proti větru už horší. Jinak v pohodě, šel jsem to v botaskách a lehké bundě.

M. Mařák 24.2.2018 19:18

Re: Růžičkovou kapustu nejdříve

Na sladké moc nejsem, mám to rád slané a pálivé.

M. Malovec 24.2.2018 19:17

Re: A PODÁVÁ SE TO MALOVCOVI !!!

Tu-ááá, blahoslavení chudí duchem.