Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Ponížená suplika
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K. Berka 24.2.2018 19:48Re: Hlívy nařežeme na menší kusy, Letos budu na chalupě pěstovat hlívu na dřevě - kmen z buku, jívy, nebo topolu, sadbu koupím na dobírku. |
M. Mařák 24.2.2018 19:53Re: Hlívy nařežeme na menší kusy, Tady se dá sehnat v hypermarketech, mám ji raději, než žampasy. Zhruba před měsícem jsem měl štěstí a nasbíral jsem jí fůru při procházce v blízkém parku. |
K. Berka 24.2.2018 19:57Re: Hlívy nařežeme na menší kusy, Loni jsem začal sbírat i "beraní hlavu" - roste u kmene, nebo pařezu borovice, je z toho výborná dršťkovka, jen to čištění dá zabrat. (kotrč kadeřavý) |
M. Mařák 24.2.2018 20:09Re: Hlívy nařežeme na menší kusy, Ten jsem tady zatím nenašel. |
L. Kolman 24.2.2018 19:19Ty vo*e, tam je klendra jak v Ňujorku. Jsem si dal hodinový špacírunk v mínus sedmi s větrem, takže pocitově aspoň dvanáct. S větrem v zádech dobrý, proti větru už horší. Jinak v pohodě, šel jsem to v botaskách a lehké bundě. |
M. Berka 24.2.2018 19:24Re: Ty vo*e, tam je klendra Dementi už přestali "globálně oteplovat" ??? Zase přicházi teorie globálního ochlazování... A pak věř nějakým pseudo vědcům... http://techfocus.cz/veda-vesmir/141-ceka-nas-doba-ledova-podle-vedcu-budou-nejblizsi-erupce-sopek-nicivejsi-nez-dosud.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu |
I. Břízová 24.2.2018 19:32Re: Ty vo*e, tam je klendra Jejda, pane Kolmane. Na Idnesu radí starším lidem, že se mají teple oblékat. A Vy si vyrazíte na lehko.:-)) |
L. Kolman 24.2.2018 19:47Re: Ty vo*e, tam je klendra Mi to hlásila žena, když jsem se vrátil domů. Asi nebudu ještě starý, protože docela v pohodě. Já chodím hodně svižně, loudavou chůzi nesnáším. |
V. Kotas 24.2.2018 19:33Re: Ty vo*e, tam je klendra Ráno bylo mínus 13°C, vítr severní celý den, takže jsem vystrčil nos jen na nákup. A vařil jsem grog, jak mě to naučili kdysi staří fachmani/tesaři. 2díly rumu 40% + 1díl horké vody, osladit podle chuti. |
M. Mařák 24.2.2018 18:58Růžičkovou kapustu nejdříve očistíme, odstraníme vrchní listy, špičkou nože nařízneme do kříže košťál a vložíme na pět minut do vřící osolené vody. Necháme zvolna probublávat, no a pak hlávky opláchneme a odstavíme. Na pánvi osmahneme drobně nakrájenou cibulku, přidáme na malé kousky nakrájený špek, zhruba deset minut na malém ohni restujeme a občas promícháme, no a posléze vložíme i hlávky kapusty a trochu bílého vína. Mícháme, když se víno takřka vytratí, tak je posypeme trochou soli a o něco více pepře, zamícháme, přilijeme bujón, přiklopíme pokličku a necháme zhruba dvacet minut dusit na mírném plameni, aby růžičková kapusta změkla a zároveň se pozvolna smíchala s vůní a chutí všech ostatních přísad. |
P. Vandas 24.2.2018 19:01Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Růžičkovou kapustu už jsem dlouho v krámě neviděl. Ale možná jsem ji jen nehledal. Může to být , podle tvého receptu, dobré. Zrovna vymýšlím, co bych si dal dobrého.:-):-):-) |
M. Mařák 24.2.2018 19:09Re: Růžičkovou kapustu nejdříve To je jen první příloha k velkému dílu. Jsem doma sám s holkou a tak si vaříme, co máme rádi. Pro ni právě dělám pancakes. |
P. Vandas 24.2.2018 19:17Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Dostal jsem chuť na povidlové taštičky s mákem. :-):-):-) Ale je to moc práce a tak váhám. Dělám je občas z tvarohového, či bramborového těsta, jako šlejšky. :-):-):-) |
M. Mařák 24.2.2018 19:18Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Na sladké moc nejsem, mám to rád slané a pálivé. |
K. Berka 24.2.2018 19:21Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Dovařil jsem polévku na zítřek - pravou slovenskou kapustnicu, je tam vše : sušené houby, uzené maso, brambor, atrapa čabajky, domácí kys. zelí a jako zlatý hřeb večera jsem tam vrazil smetanu. |
M. Mařák 24.2.2018 19:23Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Kapustnica je naprosto super, nemám, co bych k tomu dodal. |
K. Berka 24.2.2018 19:27Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Nejlepší slovenskou kapustnicu jsem jedl v Budapešti - hospoda "U švejka", i jídelní lístek byl taky ve slovenštině. |
M. Mařák 24.2.2018 19:38Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Já mám nejraději verzi korhely léves, již jsem to tady několikrát dával. https://www.toprecepty.cz/recept/15914-korhely-leves-opilecka-polevka-vyprostovak/ |
P. Vandas 24.2.2018 19:41Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Já dělám zelňačku klasicky, brambor, zelí, špek a klobásu, bez hub a bez česneku.:-):-):-) Abych to nabrousil, tak tam šoupnu tři feferonky.:-):-):-) |
M. Mařák 24.2.2018 19:45Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Dobrá je i moravská kyselica, je ale bez feferonek, no, nikdo není dokonalý. |
J. Kombercová 24.2.2018 19:27Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Takhle podobně vařím zelňačku. :) |
I. Břízová 24.2.2018 19:34Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Pokud si to nějak nepletu, tak u nás se taštičky dělávaly z nudlového těsta. |
P. Vandas 24.2.2018 19:39Re: Růžičkovou kapustu nejdříve Něco na tom bude, asi to zkusím. Ale babička je dělávala ze stejného těsta, jako bramborové šlejšky a tak to napodobuji. Možná si to jen blbě pamatuji. :-):-):-) |
P. Vandas 24.2.2018 18:43Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku. Je ten blbej datum a jeden neví, jestli to ti Olympionici myslí s lidem, či zda to nemají tak nějak naopak. :-):-):-) |
M. Berka 24.2.2018 18:57Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku. Na co tam ti Olympionici jezdili? Stačila jedna - Ledecká, ostatní měli sedět doma... |
P. Novák 24.2.2018 19:02Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku. Ano, to je správný názor sportovně vyspělého zástupce VŠEHOLIDU. |
P. Vandas 24.2.2018 19:20Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku. Jasněéé! Ta tam byla za své. :-):-):-) Takže, doufám, že náš stát to řádně ocení. :-):-):-) Ale jak znám jeho vděčnost, tak jí napálí daně , jako prase. |
M. Berka 24.2.2018 19:26Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku. Souhlas. Lidé jako Ledecká by měli být doživotně osvobozeni od placení daní. Stát stejně nevytrhnou a byla by to dost dobrá motivace, včetně toho proč zůstat v Česku. |
V. Kotas 24.2.2018 19:38Re: Hlavně, aby se to nevymknulo. Na tom Staromáku. Stálo by za to, podívat se po světě, jak se jednotlivé státy dovedou postarat o ty, kteří je schopni proslavit svou zemi ve světě. |
P. Vandas 24.2.2018 18:32Na Staromáku s Olympioniky vystoupí prý i Ovčáček. A možná přijde i kouzelník. :-):-):-) |