4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

Opravdu všichni dostanou přidáno?

Před volbami není nic, co by politici nedokázali slíbit a voliči mají krátkou paměť, takže si nevzpomenou na někdejší Špidlův slogan, že zdroje jsou a pak, když bylo po všem, přišly výmluvy na to, že sliby byly mimo ekonomickou realitu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 18.9.2017 20:34

Re: Realisté jako „béčko“ mainstreamu?

Už jste něco četl od Marka Řezanky jiného?

S. Lazárek 18.9.2017 20:29

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Houby miluju, dneska jsem byl s hyenama v lese a je jich všude plno, dokonce mi na zahradě roste hřib Queletův. Nechápu.

J. Vobr 18.9.2017 20:27

TESAŘÍK,vy máte tu Michellinku

... máte recept na šípkovou ???

J. Vobr 18.9.2017 20:24

KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře

... ale teď to nejen dojebali, ale nehorázně podražili !!!

J. Vobr 18.9.2017 20:21

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Souhlas !!! Kdo neokoštoval, ví kulový !!!

R. Neveselý 18.9.2017 20:19

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Souhlas, ještě přidávám houbovou v obou formách - výpek s vepřovou krkovicí a smetanovou.

S tou Sokolovnou jste to trošku přehnal, to je sice standard, ale žádnou výjimečnou pochoutku tam nenajdete.

E. Erat 18.9.2017 20:14

Koprová a rajská jsou spolu

se svíčkovou, křenovou, paprikovou a švestkovou omáčkou špičkami české kuchyně. Akorát to musí být dobře uděláno, což je problém hlavně v restauracích. Ale, najdou se např. Dejvická sokolovna na Hradčanské. Bohužel řada restaurací se přizpůsobila chuti jednoduchých konzumentů, a tak dělají smažák s hranolky, špagety, pizzy či nějáké kuřecí "speciality" s nedomrlých kuřat ,a dnes i tzv. domácí hambáče. Jo, dobré kuřátko to ano, ale to stojí násobně více. Mluvím tedy o obědovém menu.

S. Lazárek 18.9.2017 20:13

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Nechlubím, konstatuji. Je ještě jedno horší jídlo, ale to já osobně považuju za nestravitelnou stavební hmotu, takže vede koprovka.

R. Tesařík 18.9.2017 20:08

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Je to smutné. A oni se tím ještě chlubí:-))

M. Mařák 18.9.2017 20:05

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

A kdo nejí koprovku s rybami, jako by neexistoval.

K. Berka 18.9.2017 19:55

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

От мёртвого осла уши!

D. Green 18.9.2017 19:52

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Koprovku ani náhodou, rajskou v jakémkoliv množství. Za 71 a půl roků jsem "neochutnal" hamburger nebo párek v rohlíku. :))))

M. Mařák 18.9.2017 19:52

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Jsem fanda globálního kuchtění, z dálně východní exotiky vařím nejraději indickou a thai, o něco méně čínskou a vietnamskou, japonská mně nesedí. Tím chci říct, že ghí znám, vyzkoušel jsem, ale zůstávám věrný olivovému oleji, na kterém dělám dětem i bretaňské palačinky, neboli crepes.

:-)

S. Lazárek 18.9.2017 19:49

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Silikony a máslo? To jsou asociace.....:-)

M. Mařák 18.9.2017 19:44

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Tady ve Francii máslo také hodně zdražilo, v ČR je ta cena možná dána tím, že se jedná o menší trh, těžko říct. Cena tuny másla se během posledních několika let zvýšila šestkrát, přičemž výkupní cena mléka pro zemědělce zůstala zhruba stejná, stejně jako nákupní cena mléka pro spotřebitele, to samé se děje i ve Francii. Nevím, proč je tomu tak.

S. Lazárek 18.9.2017 19:42

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Nevím, osobně mám k téhle byť velmi přísně kontrolované, ale nejedlé hmotě odpor. Mě řvou děti od souseda zpoza plotu, kvůli tomu nemusím k mekáči....:-)

V. Klepetko 18.9.2017 19:41

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Maretine ahoj,

s tím máslem je to ještě úplně jinak. Jak bylo známo již za časů Ajurvédy, jediné opravdu zdravé máslo je máslo přepuštěné, neboli Ghí.

Používáím ho již léta. Američtí vědci neameričtí, čert je vem, ty drahoše omnipotentní, vědí kulový:-)))))))

M. Mařák 18.9.2017 19:40

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

My jsme tam chodili často s malými dětmi, protože je to restaurace pro rodiny s dětmi. Děcek je tam fůra, hlučí a běhají po stropě, no a nikomu to nevadí. Z normální restaurace by je již dávno vykopli i s rodiči...

No a děti si na to v dětství zvyknou, rodiče tam pak také občas zajdou. Kvalita masa a potravin je pod přísnou kontrolou, tady mají i pivo v plechovkách. Nevadí mně to.

J. Vobr 18.9.2017 19:39

Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Tu-ááá.

M. Moravcová 18.9.2017 19:38

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

američtí vědci, sovětští vědci, japonští vědci a další zjišťují evidentně každého půl roku něco jiného a davové šílenství zařídí své. Od silikonů po máslo. Stačí požívat zdravý rozum a nelítat ode zdi ke zdi.

S. Lazárek 18.9.2017 19:32

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Já nejsem žádnej gurmet, z české klasiky nemlžu koprovku a rajskou ale hambáč fakt nedávám. Když to jím, všude z toho něco teče, padá, je to humáč, připadám si jako troglodyt. Originál humáč od Mc Donald jsem měl v žaludku jen jednou, když jsem kdysi v Římě málem umřel hlady, tak jsem tam kolem půlnoci vpadnul a tu hrůzu vdechnul, naštěstí jsem měl tehdy takovej hlad, že jsem ho asi ani nestihl rozkousat.....:-)

P. Spáčil 18.9.2017 19:30

Re: Tak kdo je lepší?

Taxikářská mafie se nepere o místa na letišti, oni za něj každý platí 25.000 měsíčně a nějaký blb z Uber se tam cpe zadarmo a diví se, když protestují.

M. Berka 18.9.2017 19:29

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

„Vzhledem k tomu, že EU z našich daní platí producenty mléka za to, aby

mléko neprodukovali, na růst poptávky po mléku či másle nereaguje

nabídka, a výsledkem je další růst cen mléčných výrobků, včetně sýru

nebo másla, kterému čelí běžný český spotřebitel,“ dodal Kovanda.

M. Mařák 18.9.2017 19:27

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Čís si občas dám, no a minimálně jednou měsíčně dělám dětem domácí hambáče, už jsem to za ty roky vychytal a jsem docela odborník.

:-)

M. Berka 18.9.2017 19:25

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

No a tak proč zemědělec dostává za litr mléka pořád 8,50 (když podle ceny másla by měl dostat 14,- Kč) a máslo v Německu, Polsku i Rakousku je levnější než v Česku???

S. Lazárek 18.9.2017 19:23

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Jak je to s máslem a kolik stojí netuším, ale Mc Donald by klidně mohl mydlit ty svoje hnusy na oleji do traktorů, to je úplně jedno....:-)

R. Neveselý 18.9.2017 19:22

Re: K Hilšerovi

Myslíš to hovado Kohoutovic, co chce do každý rodiny dát minimálně jednoho připrchlíka, Františku?

M. Mařák 18.9.2017 19:19

S tím máslem je to také trochu jinak,

než bubnují ti eurofobní Kohouti a podobně. Letos je po máslu obrovská poptávka i na asijském a americkém trhu, což dříve neexistovalo. Američtí vědci zjistili, že je máslo mnohem zdravější než margarin a tak začala máslová revoluce. I McDonald přechází na zdravé máslo. V Asii střední třída bohatne a máslo, které bylo dříve výsadou bohatších, se začíná popularizovat...

P. Spáčil 18.9.2017 19:15

Re: Je to vůbec možné?

měla jste se více snažit. (:-))

P. Spáčil 18.9.2017 19:10

Re: K Hilšerovi

ale nosí brýle které nepotřebuje. To je podezřelé!! (:-))