19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

Opravdu všichni dostanou přidáno?

Před volbami není nic, co by politici nedokázali slíbit a voliči mají krátkou paměť, takže si nevzpomenou na někdejší Špidlův slogan, že zdroje jsou a pak, když bylo po všem, přišly výmluvy na to, že sliby byly mimo ekonomickou realitu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 18.9.2017 20:05

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

A kdo nejí koprovku s rybami, jako by neexistoval.

J. Vobr 18.9.2017 20:21

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Souhlas !!! Kdo neokoštoval, ví kulový !!!

S. Lazárek 18.9.2017 20:34

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Kdo sní koprovku s rybama, nemůže být druhý den mezi živými, to je naprosto vyloučeno.

M. Mařák 18.9.2017 20:36

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Na severu běžná věc, dokonce i dle klasické české kuchyně. Ale jinak v pohodě, každý má jiné chutě...

S. Lazárek 18.9.2017 20:38

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Tohle je na severu taky běžná věc.....:-)

https://www.youtube.com/watch?v=ACAnedVa6ZY

M. Mařák 18.9.2017 20:59

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Jiný kraj, jiný mrav...

:-)

Dlouho kvašené ryby a mořské potvory jsou na severu a na východě normální. Třeba taková thai schrimp paste z kvašených (hnijících) krevet "kapi" je základ thajské kuchyně. Smrdí jak cyp, ale v jídle se to rozpustí a je to v pohodě.

R. Tesařík 18.9.2017 20:08

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Je to smutné. A oni se tím ještě chlubí:-))

S. Lazárek 18.9.2017 20:13

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Nechlubím, konstatuji. Je ještě jedno horší jídlo, ale to já osobně považuju za nestravitelnou stavební hmotu, takže vede koprovka.

J. Vobr 18.9.2017 20:27

TESAŘÍK,vy máte tu Michellinku

... máte recept na šípkovou ???

M. Mařák 18.9.2017 19:19

S tím máslem je to také trochu jinak,

než bubnují ti eurofobní Kohouti a podobně. Letos je po máslu obrovská poptávka i na asijském a americkém trhu, což dříve neexistovalo. Američtí vědci zjistili, že je máslo mnohem zdravější než margarin a tak začala máslová revoluce. I McDonald přechází na zdravé máslo. V Asii střední třída bohatne a máslo, které bylo dříve výsadou bohatších, se začíná popularizovat...

S. Lazárek 18.9.2017 19:23

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Jak je to s máslem a kolik stojí netuším, ale Mc Donald by klidně mohl mydlit ty svoje hnusy na oleji do traktorů, to je úplně jedno....:-)

M. Mařák 18.9.2017 19:27

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Čís si občas dám, no a minimálně jednou měsíčně dělám dětem domácí hambáče, už jsem to za ty roky vychytal a jsem docela odborník.

:-)

S. Lazárek 18.9.2017 19:32

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Já nejsem žádnej gurmet, z české klasiky nemlžu koprovku a rajskou ale hambáč fakt nedávám. Když to jím, všude z toho něco teče, padá, je to humáč, připadám si jako troglodyt. Originál humáč od Mc Donald jsem měl v žaludku jen jednou, když jsem kdysi v Římě málem umřel hlady, tak jsem tam kolem půlnoci vpadnul a tu hrůzu vdechnul, naštěstí jsem měl tehdy takovej hlad, že jsem ho asi ani nestihl rozkousat.....:-)

M. Mařák 18.9.2017 19:40

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

My jsme tam chodili často s malými dětmi, protože je to restaurace pro rodiny s dětmi. Děcek je tam fůra, hlučí a běhají po stropě, no a nikomu to nevadí. Z normální restaurace by je již dávno vykopli i s rodiči...

No a děti si na to v dětství zvyknou, rodiče tam pak také občas zajdou. Kvalita masa a potravin je pod přísnou kontrolou, tady mají i pivo v plechovkách. Nevadí mně to.

S. Lazárek 18.9.2017 19:42

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Nevím, osobně mám k téhle byť velmi přísně kontrolované, ale nejedlé hmotě odpor. Mě řvou děti od souseda zpoza plotu, kvůli tomu nemusím k mekáči....:-)

D. Green 18.9.2017 19:52

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Koprovku ani náhodou, rajskou v jakémkoliv množství. Za 71 a půl roků jsem "neochutnal" hamburger nebo párek v rohlíku. :))))

M. Berka 18.9.2017 19:25

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

No a tak proč zemědělec dostává za litr mléka pořád 8,50 (když podle ceny másla by měl dostat 14,- Kč) a máslo v Německu, Polsku i Rakousku je levnější než v Česku???

M. Berka 18.9.2017 19:29

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

„Vzhledem k tomu, že EU z našich daní platí producenty mléka za to, aby

mléko neprodukovali, na růst poptávky po mléku či másle nereaguje

nabídka, a výsledkem je další růst cen mléčných výrobků, včetně sýru

nebo másla, kterému čelí běžný český spotřebitel,“ dodal Kovanda.

M. Mařák 18.9.2017 19:44

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Tady ve Francii máslo také hodně zdražilo, v ČR je ta cena možná dána tím, že se jedná o menší trh, těžko říct. Cena tuny másla se během posledních několika let zvýšila šestkrát, přičemž výkupní cena mléka pro zemědělce zůstala zhruba stejná, stejně jako nákupní cena mléka pro spotřebitele, to samé se děje i ve Francii. Nevím, proč je tomu tak.

M. Moravcová 18.9.2017 19:38

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

američtí vědci, sovětští vědci, japonští vědci a další zjišťují evidentně každého půl roku něco jiného a davové šílenství zařídí své. Od silikonů po máslo. Stačí požívat zdravý rozum a nelítat ode zdi ke zdi.

S. Lazárek 18.9.2017 19:49

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Silikony a máslo? To jsou asociace.....:-)

V. Klepetko 18.9.2017 19:41

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Maretine ahoj,

s tím máslem je to ještě úplně jinak. Jak bylo známo již za časů Ajurvédy, jediné opravdu zdravé máslo je máslo přepuštěné, neboli Ghí.

Používáím ho již léta. Američtí vědci neameričtí, čert je vem, ty drahoše omnipotentní, vědí kulový:-)))))))

M. Mařák 18.9.2017 19:52

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

Jsem fanda globálního kuchtění, z dálně východní exotiky vařím nejraději indickou a thai, o něco méně čínskou a vietnamskou, japonská mně nesedí. Tím chci říct, že ghí znám, vyzkoušel jsem, ale zůstávám věrný olivovému oleji, na kterém dělám dětem i bretaňské palačinky, neboli crepes.

:-)

M. Prokop 18.9.2017 21:22

Re: S tím máslem je to také trochu jinak,

A na to vše tohle: http://jdem.cz/de6qh2

P. Boublíková 18.9.2017 18:20

K Hilšerovi

Jeho striptýz na tiskovce Úřadu vlády lze brát jako projev pošuctví (jak bylo řečeno níže), ale přiznejme si, že taková akce vyžaduje i jakousi odvahu.

Podle mě by Hilšer byl na funkci prezidenta osobnostně vhodný (mladý, reprezentativní, vzdělaný, pracující, zkušenosti v politice - lze se dočíst na jeho osobní stránce, není poseroutka), škoda jen, že má pitomé názory :-)

R. Tesařík 18.9.2017 18:22

Re: K Hilšerovi

No a o to běží.

F. Šimek 18.9.2017 18:26

Re: K Hilšerovi

víc, než Hilšera, bych si přál Kohouta. Je taky vzdělanej-sečtělej-Dokonce v kostele rozdává svoje ještě nenarozený děti...takovýho sme ještě neměli....!!!

P. Boublíková 18.9.2017 18:27

Re: K Hilšerovi

Ten se ani nezmotá na podpisy - když pominu všechno ostatní.

R. Tesařík 18.9.2017 18:33

Re: K Hilšerovi

To by byl mejden.

R. Neveselý 18.9.2017 19:22

Re: K Hilšerovi

Myslíš to hovado Kohoutovic, co chce do každý rodiny dát minimálně jednoho připrchlíka, Františku?