23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

Nechte policii pracovat

Vrbětická muniční tragédie stála dva lidské životy a od té doby pomyslný plamen hoří a kdo má ešus v ruce, běží k němu si ohřát svoji gulášovku. Mohutný chór hučí krajinou, že selhal stát a sto a jeden ukazovák míří na toho či onoho potentáta, že by měl odstoupit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Drobková 13.12.2014 13:12

Re: Zbytečné starosti ....

I to je možné. Tu hospodu vlastní velkej místní sedlák, všechno maso pochází z jeho chovů, má svého velmi dobrého řezníka/kuchaře, takže maso čerstvé a opravdu mu hospoda prosperuje.

M. Ilsner 13.12.2014 13:16

Re: Zbytečné starosti ....

Škoda, že v Praze není nějaký místní sedlák s dobrým řezníkem/kuchařem.

Že bych jezdil do Albrechtic na oběd nebo večeři? :-)

K. Drobková 13.12.2014 13:24

Re: Zbytečné starosti ....

Milsi, musíte pro radu kam v Praze, za jedním místním diškutérem. Ten si údajně kupuje maso jenom u jednoho vynikajícího řezníka, zvláště to kančí z kterého si svojí krmi připravuje ob den. Když mu čirou náhodou kousek zbyde, tak si ho sám vyudí v příruční balkonové udírně ..... :-))

M. Ilsner 13.12.2014 13:46

Re: Zbytečné starosti ....

:-)))

P. Bolec 13.12.2014 14:31

Re: Zbytečné starosti ....

To on se tady jen předvádí. Kdyby sežral všechnu zde jím zmíněnou zvěřinu, tak již dávno zcepeněl. Posledně šel k řezníkovi pro svíčkovou za 300,- Kč.

P. Hofman 13.12.2014 13:21

Re: Zbytečné starosti ....

No vidíte, nedávno jsem tou vsí projížděl a o dobré hospodě neměl ani tušení !!!

J. Boleslav 13.12.2014 13:26

Re: Zbytečné starosti ....

Musíte si koupit letošního Maurera, jistě tam bude.

P. Hofman 13.12.2014 13:33

Re: Zbytečné starosti ....

Tam je na třetím místě Košík Dagmar Havlové a na desátém Chateau Mcely, pak je ještě v desítce Promenáda K.V. a jedna hospoda v Brně. Jinak všechno Praha 1 !!!

J. Boleslav 13.12.2014 14:09

Re: Zbytečné starosti ....

Asi p. Maurer nerad cestuje.

P. Hofman 13.12.2014 14:16

Re: Zbytečné starosti ....

Cestuje hodně, ale špičková hospoda je dnes šíleně nákladná. Proto potřebuje movité hosty. A těch má Praha nejvíc !!!

M. Moravcová 13.12.2014 14:26

Re: Zbytečné starosti ....

Ta hospoda Dagmar Havlové (manželky Ivana) je ovšem velmi dobrá. Malá, musíte se dopředu objednat a dopředu i objednat požadované jídlo. Krásné venkovské prostředí, mimořádně skvělá slovenská kuchyně a velmi přátelský personál.

P. Hofman 13.12.2014 14:37

Re: Zbytečné starosti ....

Mně se na ní líbí ta kvalitní slovenská kuchyně. Ta nemá v Čechách obdobu !!!

K. Drobková 13.12.2014 13:28

Re: Zbytečné starosti ....

To jste udělal velkou chybu. Až budete zase projíždět jihočeskem dejte vědět, poradím. Třeba i v Češnovicích ( na silnici Budějce, Písek a potom ta větší vesnice, jó Praha se jmenuje ) je dobrá hospoda, kde výborně vaří.

P. Hofman 13.12.2014 13:35

Re: Zbytečné starosti ....

Já jezdím často do Písku, kde se mi moc líbí. Víc na jih už jen výjimečně, neb mne tam nic neláká (jedině když musím). A když jedu za hranice, tak to kulím, abych byl co nejdřív na místě !!!

K. Drobková 13.12.2014 13:40

Re: Zbytečné starosti ....

V Písku na oběd k Reinerum, dobrá hospoda, kde Vás nikdy nezklamou. Kdo má rád cizokrajná jídla, tak hned vedle v průchodu je indická restaurace a nebo na Velkém náměstí řecká. Obě vynikající. Všechny ostatní ať čínani tak rákosníci stojí za prd. Tam nechodit.

I. Tellner 13.12.2014 13:53

Re: Zbytečné starosti ....

..nevíte - tenhle barák "U tří korun" - nebyl to koncem minulého režimu hotel..?

http://www.progress-cz.cz/files/image/_MG_0578.JPG

K. Drobková 13.12.2014 14:09

Re: Zbytečné starosti ....

Byl. Dole kino a bufáč. V prvním poschodí kavárna/hospoda a nahoře pár pokojů. Říkalo se tam " U třech kaček ", docela "centrum" společenského života na tehdejším " Leninově náměstí ".

I. Tellner 13.12.2014 14:14

Re: Zbytečné starosti ....

No jo, už bych to ani nepoznal, jen podle jména .. tam jsem byl na dovolené s přítelkyní, hned jak jsem zplnoletnil a dostal řidičák... -)

K. Drobková 13.12.2014 14:17

Re: Zbytečné starosti ....

Dnes je tam sídlo České pojišťovny, dole dva krámečky, cestovka a "něco k prodeji ". Klid, ticho, mrtvo ..... nuda.

P. Hofman 13.12.2014 14:21

Re: Zbytečné starosti ....

Celý to Alšovo náměstí je mrtvý !!!

K. Drobková 13.12.2014 14:23

Re: Zbytečné starosti ....

To taky. Alšovo náměstí je to menší nad Velkým .....jedno velké parkoviště.

P. Hofman 13.12.2014 14:28

Re: Zbytečné starosti ....

Centrum Písku je krásné, romantické. Já tam vždy strávím hodiny. Ale město má nedostatečně movitou střední vrstvu, takže se tam víc pořádných hospod a kulturních zařízení neuživí. Má ale myslím už delší dobu docela rozumné radní a tak esteticky vzkvétá !!!

K. Drobková 13.12.2014 14:19

Re: Zbytečné starosti ....

Z těch hotelových pokojů byl moc pěkný výhled na Otavu,ostrov,jez, Starý most .....

P. Hofman 13.12.2014 14:05

Re: Zbytečné starosti ....

Tam jsem jednou byl. Pokaždé se tam chystám znovu, ale moje zubařka mi vždy tak rozm*dá hubu, že můžu jen stěží minerálku. Ale zítra tam možná skočím !!!

J. Jílek 13.12.2014 14:02

Re: Zbytečné starosti ....

čerstvé = nezralé? Tak to bych chtěl vědět předem....abych tam nešel

K. Drobková 13.12.2014 14:14

Re: Zbytečné starosti ....

:-)) Čerstvé nerovná se nezralé.To by si žádnej opravdovej řezník/kuchař nedovolil. Čerstvé rovná se z domácího prověřeného chovu, nedovezené třeba z Argentiny ......

J. Jílek 13.12.2014 14:18

Re: Zbytečné starosti ....

maso má zrát až dva měsíce.....už vidím toho balíka, jak a kde to tam skladuje

K. Drobková 13.12.2014 14:22

Re: Zbytečné starosti ....

Tak se tam přijeďte podívat. V Lidlu, Kauflandu nebo v Albertu maso rozhodně nenakupuje.......

J. Jílek 13.12.2014 14:20

Re: Zbytečné starosti ....

Není to tak jednoduché, že by si člověk koupil u řezníka kus čerstvého masa, dal ho doma do lednice a po dvou měsících se těšil na pravé steaky. Proces zrání masa je složitý, vyžaduje přesnou teplotu, vlhkost, dobu a způsob opracování vstupujícího masa. Také hraje roli plemeno, věk, způsob chovu, krmení, fyzická kondice i pohoda chovaného zvířete, zejména bezprostředně před porážkou. Hovězí maso je obecně velmi zdravé a pokud je správně zpracované a připravené, je výborné. V Čechách se ale na kvalitu dost zapomíná. Maso se nenechává vyzrát potřebnou dobu, často se na pultech objeví hned pár dní po porážce. Pak se Vám snadno stane, že zklamáni po nedělním obědě dáte příště přednost něčemu jinému. Anebo objevíte kouzlo kvalitního vyzrálého masa, jaké můžete pořídit např. dovezené z Argentiny – případně si počkáte na první česká bio jatka se zráním masa, která se již během několika týdnů spustí na biofarmě Josefa Sklenáře u Jihlavy.

http://goo.gl/sdBSdc

K. Drobková 13.12.2014 14:37

Re: Zbytečné starosti ....

No, steaky tam nedělá, spíš svíčkovou. Na pořádnej steak musíte jinam.