Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Moralistní nic
Havlovo kázání o morálce k mladým manažerům na konferenci SEYS 2006 se nedá zcela přesně přirovnat ke kázání polního kuráta Otty Katze ke kriminálníkům, tím spíš ne, že v něm byly i rozumné pasáže. Úmysl vlády obnovit plundrování severních Čech je skandální a šokující a Havel má plnou pravdu, když říká, že „ztrátu, kterou znamená zničení kusu naší vlasti žádný účetní nevypočte“.
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
pf 23.2.2006 20:41ale ano kdyz je odmenou laskominka o tom se nikdo nepre.
Lec tuctove veci pro chod domacnosti jako praci prasky (uz jste nekdy hovoril s majitelem praskoteky a detergentoteky o jemnych finesach namaceni a mekceni vody a rozdilech v mekceni vody pouzivane v Persilu a novem Tixu, ci o vyhodach a nevyhodach zeolitu v pracich prascich ci o kationtovych detergentech? pivo, spotrebni koralka pro nezvaner navstevy, vino na vareni, papirove uterky, kruti, tunakove a jine stejky, mrazene pizzy pro juniorku a jine se nakupuji za svizne jizdy hypermarketem v nocnich hodinach. Kvuli tomu me na prochazku po obchudcich nezlaka nikdo ani nahodou.
|
Čumil 23.2.2006 20:34Re: Re: Re: teda v parme jsem jeste Baže: Emiligia Romana... |
Čumil 23.2.2006 20:32Re: takze nejdriv vyvrtali diru, Jak bych to popsal - spíše roztloukali na drobnější štěrk pro potěšení Čumilů, kteří se vypotáceli z obrovské haly naložené kulatými velebochníky parmazánu v různém stupní stáří a tvrdosti. Cosi se mi zdá, že zraje (a tvrdne) asi rok. Jo, Prix Italia... :-))
Ale už vážně mizím. Dobrý večer.
|
Mysch 23.2.2006 20:32chvalim, madarska kuchyne je podle mne nejlepsi na svete. |
Mysch 23.2.2006 20:31Vydrží v lednici skoro neomezeně dlouho (neplesniví). to mohu jen porvdit i u nastrouhaneho. mam ho v lednici uz od cervna, a me chutove bunky zatim nezjistily rozdil. levy parmazan neznam, ale dovedu si predstavit, ze i madeta vyrabi neco podobneho, a nemusi to byt spatne. |
zíralek 23.2.2006 20:30Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. Přímo vykřičník! |
Pavel Kořenský 23.2.2006 20:29No nic, jdu večeřet. Dneska to máme poladěné maďarsky. Vepřové panenka Baconyi servírované s nadýchaným a křehkým špekovým knedlíkem. ******* Recept už jsem kdysi na Psa psal. |
Pavel Kořenský 23.2.2006 20:28pf: Obejít tři nebo čtyři obchody pokojnou chůzí není rallye, ale zdravotní procházka. A mně celkem baví pokecat si třeba s tím zelinářem (českým, ten je komunikativnější :-) o druzích salátu nebo o tom, které z jeho sedmi druhů brambor se nejlépe hodí k telecímu řízku, pokud je chci servírovat polité máslem a posypané sekanou zelenou cibulovou natí. ******* A zajít si do vinotéky je zážitek sám pro sebe. Buď si něco koupím, nebo si něco vyndám z privátního boxu. Každopádně vím, že si příjemně popovídám o víně a okoštujeme něco zajímavého, čím momentálně obohatili sortiment. ******* Ale faktem je, že tyhle nákupy dělám ve všední den. V sobotu či v neděli raději jedu s mladou do ZOO nebo do muzea. |
divana 23.2.2006 20:28Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. a to by mohla být taková hezká tečka za dnešním večerem |
zíralek 23.2.2006 20:25Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. To se prý dělá šavlí. Když je jich moc, nemyslím šavlí tak je taky šavle. |
divana 23.2.2006 20:22Re: Divano, ale fuj !! i tak - i tak |
divana 23.2.2006 20:21Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. omyl, vytypovaný počet plných lahví šampaňského se nastaví vedle sebe, vezme se sekáček na led či něco obdobného a vodorovným pohybem se jedním seknutím odsekají hrdla všech lahví. obsah lahví se pak naleje do již připravených sklenic a vypije. chutná výborně. |
Šumavák 23.2.2006 20:21Divano, ale fuj !! My, kozáci, to zásadně sekáme šavlí ! |
Pavel Kořenský 23.2.2006 20:21Re: nojo blbec No, nikdy jsem neslyšel, že by někdo použil pojem "segmentovaný" v souvislosti s libovolnou potravinou. ******* Jinak já mám raději kus v celku. Jednak jej mohu uždibovat třeba k vínku a krom toho si ho mohu nastrouhat na libovolně velké hoblinky. Třeba na carpaccio či salát mám radši tlustší hoblinky strouhané na struhadle, kterému říkám "okurkové". S červenáním jsem se nikdy nesetkal, používám normální nerezová ruční struhadla. ******* Jinak parmazán (ten skutečně pravý) má jednu výhodu, pokud se koupí ukrojený kus v celku. Vydrží v lednici skoro neomezeně dlouho (neplesniví). A krom toho, dá se zužitkovat i kůra, která se fůře italských receptů přidává třeba k masu, které se vaří, aby se ochutil vývar. |
Doktor X 23.2.2006 20:20Vítr je silný, svoje dostanou i davy za ním |
zíralek 23.2.2006 20:17Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. Nevím jak chutnají posekaně láhve. Já radši kus rudýho masa. |
Pavel Kořenský 23.2.2006 20:15Re: Re: teda v parme jsem jeste No, parmazán (ten skutečný) pochází z oblasti mezi Parmou, Modenou a Boloňou. Takže i v Parmě jej koupit lze. ******* Jinak s tou šunkou není na kvalitním nářezovém stroji žádný problém. Krájí to tenoulinké plátky, které se kladou vedle sebe a vrstvy se proloží takovou šustivou fólií, aby se to neslepilo. Pak se to zamotá do úhledného balíčku. Zcela stejně krájejí mortadellu, bresaolu nebo třeba salame di Felino. Jak v Itálii, tak v Praze. |
Šumavák 23.2.2006 20:15Proto také si potřísní leda tak akorát svoje nohavice. |
divana 23.2.2006 20:14Re: Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. vždyť tady níž máte parmazán a já přihodila posekané lahve šampaňského sekáčkem na led, tak dobrou chuť. |
Mysch 23.2.2006 20:14to je pravda takovy 5´´ wafer se taky krajej. musi se to holt umet. |
Kajan 23.2.2006 20:13Re: Havel jako vždy čůrá proti větru. Jenže je to chcaní proti větru za každou cenu. V čem vidíte přínos ! Dzp. |
Mysch 23.2.2006 20:12takze nejdriv vyvrtali diru, a pak odstrelili? |
divana 23.2.2006 20:11Re: v princiup lze nakrajet hezčí je sekáčkem na led sekat hrdla lahví šampaňského |
Mysch 23.2.2006 20:11no, ukrajinsky lahudky taky nemusej bejt spatny.
ostatne ja objevil nedaleko ruske lahudky, a treba takova mecta chozjajki je opravdu vynikajici.
|
zíralek 23.2.2006 20:10Re: Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. Dobrý, ale z toho vašeho guláše já dostal takový hlad. |
pf 23.2.2006 20:09v princiup lze nakrajet i pivni lahev |
pf 23.2.2006 20:07s parmazanem? hm, tak to jsme byl mimo misu, kdyz se tu hovorilo o italske lahudce a jejim rezani/krajeni.
ja myslel, ze je opravdu rec o syru.
|
divana 23.2.2006 20:05Re: Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. oni ji sem přitáhli, složili, zapálili, prý i odvezou. |
Mysch 23.2.2006 20:04nojo blbec si pod pojmem krajeny hned predstavi platky.
hm, dobra otazka, - pripousti cestina slovo segmentovany?
a s tim strouhanim, ja opravdu uprednostnuju koupi strouhaneho, protoze pri strouhani na rucnim struhadle se mi obvykle ten parmezan barvi do cervena. a strojni krouhadlo jedne nejmenovane holandske firmy vydrzi tak na 5 x spaghetti.
priznavam, ze u 5 x drazsiho vyrobku ze stuttgartu uz jsem to nerisk.
|
zíralek 23.2.2006 20:04Re: Re: Ten hospodářský růst není zásluha čssd. Když jednoho, tak toho prvního. Německou otázku, bych sem nerad tahal. |