14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

Moralistní nic

Havlovo kázání o morálce k mladým manažerům na konferenci SEYS 2006 se nedá zcela přesně přirovnat ke kázání polního kuráta Otty Katze ke kriminálníkům, tím spíš ne, že v něm byly i rozumné pasáže. Úmysl vlády obnovit plundrování severních Čech je skandální a šokující a Havel má plnou pravdu, když říká, že „ztrátu, kterou znamená zničení kusu naší vlasti žádný účetní nevypočte“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janabok 23.2.2006 21:23

Re: ibne,

poslechnu-li vás, znamená to jediné...
příští pátek - rozvod! ...
bože, po pětadvacetiletech! ... a kvůli žrádlu! ...
ibn 23.2.2006 21:22

Chce to prostě jen trochu myslet.

Na mysleni mate behem tech hodin, co to budete vsechno objizdet, casu dost.
Nejen klobaskami ziv je clovek, obcas je dobre prolozit obed nejakym Tixem, nebo ponozkami pro deti. Tech spotrebuji vice, nez lahudkovych klobas.
zíralek 23.2.2006 21:22

Re: když už je řeč o jídle...

No u svíčkové mi EU může.
aida 23.2.2006 21:21

Re: Re: ale ano kdyz je odmenou laskominka

Já pizzu peču, kupovaná nám nechutná.
Mysch 23.2.2006 21:21

no,

a kde je to brisko plavovlase divky?
aida 23.2.2006 21:19

Re: podprdy nosej ze stejnyho duvodu, jako se

aida 23.2.2006 21:19

Re: Re: nejlepsi kuchyne

ibn 23.2.2006 21:18

Re: když už je řeč o jídle...

Jasne, nesmite ji nakladat dele, nez tri hodiny a pak ji musite snist zabalenou v celofanu, stejne jako je tomu dnes u koblih.
brouk 23.2.2006 21:18

Re: když už je řeč o jídle...

Ja cet ze vikend nebude!
ale nemam to jeste potvrzeny;-)
aida 23.2.2006 21:17

Re: když už je řeč o jídle...

Já vím - není.
Pavel Kořenský 23.2.2006 21:17

pf, ale abych to celkově shrnul

Jsem přesvědčený, že kdo do hyper/super nechce, nemusí tam chodit a možností k nakupování má spoustu. ******* A nejen v Praze. Fůra malých krámků je i po vesnicích či městech, kterými projíždím třeba cestou na chalupu. Namátkou třeba Nová Paka či Vrchlabí. Dost často tam nakupujeme cestou na chalupu nebo i zpět. Například v Senici (kousek od Poděbrad směrem na Dymokury a Kopidlno) je vesnická prodejna, kterou zásobuje místní uzenář naprosto lahůdkovými klobáskami (cca. 5 druhů) a místní pekař tam dodává v neděli chleba a housky tak, že člověk tam okolo čtvrté odpoledne koupí krásně vypečené a ještě teplé pečivo a chléb. ******* Chce to prostě jen trochu myslet.
janabok 23.2.2006 21:16

když už je řeč o jídle...

naložila jsem svíčkovou...
na víkend...
ale prej je nějakej předpis EU... ví o tom někdo něco? ...
ibn 23.2.2006 21:13

Re: nejlepsi kuchyne

Hlavne vypada velmi protestantsky. Bohuzel stylizaci japonskych jidel okoukali i Evropani. Na parizskych Dnech rakouske kuchyne jsem si dal ptacky s knedlikem, prinesli mi je na cernem hranatem taliri rozlozene tak, jako by sefkucharem byl Jackson Polock. Ram obrazu (talire) byl z visnove tmavorude stavy, hneda omacka nakapana ve fantastickych vzorech, misto paratek tmavozelene keramicke spizy. To vse na cernem lesklem podklade, to uz jsem ale rikal.
Ptacci vypadali asi takhle, ale byli moc dobre:
pf 23.2.2006 21:11

podprdy nosej ze stejnyho duvodu, jako se

mistni mladi muzove opaluji s jednou natazenou rukavici.
zíralek 23.2.2006 21:07

Re: je japonska

Když chutná je vše putna.
Mysch 23.2.2006 21:03

pseudokajane,

tepla jidla se veceret nesmej.
klaus to nepodepsal!
Mysch 23.2.2006 21:02

i to muzu potvrdit

ale ty poprdy zrejme nosej proto, aby na zadech byla videt ta sponka.
Kajan 23.2.2006 21:02

Re: nejlepsi kuchyne

Dobře Vám tak ! Nemáte večeřet teplá jídla ! Dzp.
Mysch 23.2.2006 21:01

jo, mam doma

taky jednu timhle postizenim postizenou. ale tuhle techniku uz se naucila vyuzivat. o receptech v pc nechce nic slyset. ty musim vzdy vytisknout.
Čumil 23.2.2006 21:00

Re: Re: Re: Re: Re: teda v parme jsem jeste

Díky za opravu! Nebyl jsem ale vůbec jistý, jen jsem měl dojem že tam to g nějak je...
Zaznjamenám v paměti pro příště! :-)
zíralek 23.2.2006 21:00

Re: nejlepsi kuchyne

Nejlepší kuchyň je mé ženy.
Pavel Kořenský 23.2.2006 21:00

Re: ale ano kdyz je odmenou laskominka

Já nevím. Prací prášky kupuje moje drahá v drogerii (ta je v tom socialistickém komplexu budov hned vedle Alberta), pivo a lihoviny kupujeme buď v Albertu nebo v té vinotéce (koňak či různé lepší věci), víno na vaření slévám do dvou karaf z toho co se nevypije normálně. Krůtu, kachnu, husu atd. prodává ten řezník nebo občas to koupíme u toho Alberta. Čerstvé ryby, krevety a jiné pro mojí drahou a dceru (já to nejím) kupuju v takovém krámku přes most od Národního divadla (vedle je sushi bar). Tam mají otevřeno do dlouho, snad do 21:00 a ryby mají vždy čerstvé, položené na ledu. A pokud se týká pizzy, tak pro tu telefonuju, ty mražené se nedají pozřít, jaký je to hnus.
pf 23.2.2006 21:00

Re: je japonska

nop kdyz to berete takhle tak po ni jsou i maly prsa a krivy oci
Mysch 23.2.2006 20:58

je japonska

hm, tak to zrovna nejni muj vkus, a navic maj po ni zensky krivy nohy a zuby.
aida 23.2.2006 20:57

Re: Nářezákem je to barbarství

To víš, ze mě mluví "rodinné postižení".
Mysch 23.2.2006 20:57

no, na prani bylo

vzdy nejlepsi mydlo hellada z michle. a o tom nepotrebuju diskutovat s nejvyssim magoreo od wall matr, natoz s mistnim drogistou.
a kupovat houska v superhyper je podle mne daleko horsi provineni, nez sesmilneni s a zabiti okresniho tajemnika.
aida 23.2.2006 20:57

Re: Re: Re: Re: teda v parme jsem jeste

...Emilia Romagna...
pf 23.2.2006 20:56

nejlepsi kuchyne

je japonska. tomu se nic nevyrovna.
po ni nasleduji stredomorske variace
a potom mexicka
 
na konci je islandska s ovci hlavou varenou v loji.
Nejen ze to je strasny, ale to jidlo se na vas dokonce kouka.
Mysch 23.2.2006 20:52

Nářezákem je to barbarství

nekomu vadi cmrndany pivo, nekomu tohleto. muj bejvalej sef, mel manzelku ze südtirol. narozeniny mel ke konci podzimu, a vzdy privez cerstvou sunku, grappu a prosecco. byly to hody a po zpusobu krajeni jsem nikdy nepatral.
aida 23.2.2006 20:45

Re: Re: Re: teda v parme jsem jeste

Správně se to krájí ručně, velice ostrým nožem a šunka se upíná do takového speciálního držáku. Nářezákem je to barbarství.