19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

Moralistní nic

Havlovo kázání o morálce k mladým manažerům na konferenci SEYS 2006 se nedá zcela přesně přirovnat ke kázání polního kuráta Otty Katze ke kriminálníkům, tím spíš ne, že v něm byly i rozumné pasáže. Úmysl vlády obnovit plundrování severních Čech je skandální a šokující a Havel má plnou pravdu, když říká, že „ztrátu, kterou znamená zničení kusu naší vlasti žádný účetní nevypočte“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pf 23.2.2006 22:46

stejk z kravy o ktere vite ze se jmenuje/jmenovala Jitka

chutna mnohem vic nez anonymni flaxa na polystyrenovem tacku z Globusu.
to da rozum.
 
huhu 23.2.2006 22:53

Re: stejk z kravy o ktere vite ze se jmenuje/jmenovala Jitka

dnes v každém řeznictví vás o tom, jak se ten býk (jí se vesměs maso z býků, krávy nemají kvalitní maso) jmenoval mají povinnost informovat. Tedy většinou nemají jméno, ale číslo, odkud byl, jak byl stár a ví se jaká byla matka kráva a otec býk...
aida 23.2.2006 22:48

Re: Re: ano to je ta krasna nova vyssi forma kunsumerismu

Ne směrnice, nařízení, to má vyšší právní sílu.
No, ale řekla bych, že zrovna v tomhle případě to přínosné je. Říká se tomu back-tracing.
Mysch 23.2.2006 22:39

tak noviny toho tu

sice plne nejsou, ale mohu si koupit cast prasatka, kterou pozdeji sezeru, a pred tim ji chodit hladit. taky slepicce, co mi snasi vajicka, mohu kazdy den vozit psenku, a husicku, kterou mi sedlak pred martinem zarizne, muzu taky chodit navstevovat. svet se holt meni.
Zuzana W 23.2.2006 22:44

Re: aido,

A nejste obezni, Pavle Korensky? Ty Sachrovy dorty maji (jeden kus) kaloricky obsah celotydenni stravy prumerneho konzumenta co na zdravou zivotospravu nic moc neda :)
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:47

Re: Re: aido,

Nejsem. Měřím zhruba 180 cm a vážím něco kolem 75-77 kg. Asi to bude tím, že si to jídlo chodím nakupovat pěšky :-))))
aida 23.2.2006 22:50

Re: Re: Re: aido,

Nebo máte tasemnici.
Zuzana W 23.2.2006 22:54

Re: Re: Re: aido,

Gratuluju k takovemu metabolismu. :)
pf 23.2.2006 22:48

slusny podnikatel ktery podnika s plnym nasazenim

ma kaloricky vydej zvici 2.5 hornika rubajiciho na rekord petiletky.
aida 23.2.2006 22:52

Re: slusny podnikatel ktery podnika s plnym nasazenim

huhu 23.2.2006 21:55

kašpar

že ten kašpar stojí Astonovi za úvodník. tento šašek , který tak s odporem mluví o chrámu konzumu, se stal před pár dny prvním majitelem Mercedesu nové luxusní třídy. Komentoval to tak, že Mercedesem jezdil vždy, protože ta auta mají nejmenší vibrace (asi se v nich nepoblije)
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:05

Re: kašpar

No, tohle psali v novinách. ****** Jakkoli nemám Vendu Chrochtu moc v lásce od té doby co po smrti paní Olgy totálně zblbnul, neměl bych mu za zlé, že si koupí pohodlné auto. ****** A nejsem si zcela jist, jestli zrovna R medvěd se dá označit za luxusní vůz. Jednak je to spíš medvídek vyšší třídy a za druhé existuje fůra řádově dražších značek či vozů. Z hlavy mně napadá třeba Aston-Martin.
huhu 23.2.2006 22:22

Re: Re: kašpar

já každému přeju, když si vydělá. Ale když tenhle u toho tak kecá, vodu káže, víno pije. A nikdy nebyl jiný...
pf 23.2.2006 21:45

aida

pri provozovani ktereho sportu ma jeden jednu ruku svetlejsi?
aida 23.2.2006 21:48

Re: aida

Nevím.  Jsem sportem naprosto nedotčená...
huhu 23.2.2006 21:56

Re: aida

když provozujete vzpírání půllitrů v hospodě u okna a opalujete si jen jednu stranu těla..
aida 23.2.2006 22:02

Jo, tak to znám

vždycky když jdem do hospody, manžel říká - Musíme spěchat, abychom chytli místo u okna.
 
Pro pf - možná mi to došlo - nemyslíte golf?
pf 23.2.2006 22:05

Re: Jo, tak to znám

samozrejme, to je preci v Jap ten nejluxusnejsi a nejdrazsi sport, ktery pestuji ti nejsvetactejsi nejzapadnejsi domorodi gentlemani.
PS: neminim tim cviciste na odpalovani, myslim golfove kluby s hristi americkych rozmeru.
Mysch 23.2.2006 22:08

hm cumim,

jak svetaznalci dokazou do baseballove rukavice chytat beercup.
Zuzana W 23.2.2006 22:40

Re: Jo, tak to znám

A proc u okna. Aido? ;)
aida 23.2.2006 22:58

No přece,

ab na nás svítilo to sluníčko, ne?
Jinak, kdysi jste se ptala na nekuřácké lokály tady - informátor moc informovaný nebyl, je jich tu dost. Asi nejlepší je na Štefánikové (dřív Dimitrovova), momentálně se to tuším jmenuje Aura. Vaří tam z "bio", hromada vegetariánských jídel, ale i masových a prý je to moc dobré. Další v případě zájmu zjistím, ale vím nejmíň o pěti nekuřáckých.
pf 23.2.2006 23:08

vydrzte

od leta 2007 je Anglie nekuracka zeme
Zuzana W 23.2.2006 23:14

Re: No přece,

Dekuju za tip, Aido, treba se tam pri pristi navsteve budeme tesit biu spolu :)
aida 23.2.2006 23:27

Re: Re: No přece,

zíralek 23.2.2006 21:37

Dneska jste mne dostali.

Svíčková o víkendu nebude, jdu si hodit mašli. Dobrou.
Mysch 23.2.2006 21:32

pizzu peču, kupovaná nám nechutná

jo, tak o tom, kde a jaka pizza je nejlepsi vysla dokonce kniha. autor procestoval cely svet, a zjistil, ze nekde na königstrasse ve stuttgartu. ty znrzly mi obvykle zalepej zaludek na zbytek dne, takze je mohu doporucit vsem, co chtej hubnout.
takze souhlas. nekde mam recept na rakouskou z dob, kdy rakousko bylo jeste trochu jizneji.
Pavel Kořenský 23.2.2006 21:36

Re: pizzu peču, kupovaná nám nechutná

No, ono záleží na tom jak se dá doma péct. Zkoušeli jsme to, ale v té elektrické troubě to buď není ono nebo to moje drahá prostě neumí. ****** Takže si raději zavolám pro pizzu z nějaké dobré pizzerie, kde mají tu správnou pec.
aida 23.2.2006 21:42

Re: Re: pizzu peču, kupovaná nám nechutná

Jistě, já mám jen obyčejný plynový sporák, jako od profíků to určitě není. Ale my tady bohužel žádné profíky s dobrou pizzou nemáme. Peču podle receptů Jamieho Olivera nebo Dr. Žaluda (kuchařka "Bůvolí křídla a jiné recepty a příběhy"), nebo ať se Vaše drahá mrkne na Labužníka, tam je dobrých receptů taky několik.
Mysch 23.2.2006 21:42

kde mají tu správnou pec

jo, tak tohle mne hrozne pobavilo. jeden mistni tu inseroval pizza aus dem steinofen.
tak jsem k nemu zajel a chtel tu pec videt. presvedcil mne. byl to uplne normalni elektrickej sporak pro restaurace.
a vevnitr byla zulova dlazebni kostka.  ovsem dlouholetou vyzkumnou cinosti jsem se presvedcil, ze nejdulezitejsi je spravny testo, a potom tak ctvrthodinku pred koncem peceni striknout do trouby trochu vody.
aida 23.2.2006 21:44

Re: kde mají tu správnou pec

Já do trouby dávám hrnek s vodou hnedka od začátku, i při pečení kynutých buchet.