17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

Moralistní nic

Havlovo kázání o morálce k mladým manažerům na konferenci SEYS 2006 se nedá zcela přesně přirovnat ke kázání polního kuráta Otty Katze ke kriminálníkům, tím spíš ne, že v něm byly i rozumné pasáže. Úmysl vlády obnovit plundrování severních Čech je skandální a šokující a Havel má plnou pravdu, když říká, že „ztrátu, kterou znamená zničení kusu naší vlasti žádný účetní nevypočte“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pf 23.2.2006 23:34

Re: Re: aido

z nakyselo nakladanych hub dela pani meho domu smetanovou omacku. A tu bych zezral i svemu potomkovi umirajicimu hlady!
aida 23.2.2006 23:43

Nápodobně

Petr Mayer 23.2.2006 23:25

Re: aido

Sbírejte houby svatá prostoto, ty rostou i v KLDR, Vás se netýká můj příspěvek
pf 23.2.2006 23:01

korekce pro huhu

byk Vlastik, chutna mnohem lepe nez anonymni.
huhu 23.2.2006 23:03

Re: korekce pro huhu

já znám spíše většinu lidí, kterým pojídání zvířátek, která znali jménemdělá problémy. Jedí právě jen ty anonymní...
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:55

No jo pf, ono je to složité

za 1. republiky holt obstaral to střílení do dělníků tatíček Masaryk skrze četnictvo. ****** Dneska aby si je člověk střílel sám. A k tomu ty potvory utíkají a zákeřně kličkují. To se pak není čemu divit, že člověk přijde domů a má hlad... :-)))
pf 23.2.2006 22:59

Re: No jo pf, ono je to složité

no to vase nakupovani je nejspis energeticky deficitni. Proto ty telefonicke objednavky pizzy...
Bez nich byste byl zraly na souchotiny!
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:50

pf: já mám dojem,

že ty jména krav a datum porážky píšou i v tom Globusu či jiných super/hyper. ****** Pokud se nepletu, tak před časem o tom bylo nějaké dohadování, že by to jako měli dělat a nedělali a proto dostali pokutu.
aida 23.2.2006 22:51

Re: pf: já mám dojem,

Jména ne, pohlaví, věk, hospodářství původu.
pf 23.2.2006 22:53

Re: Re: pf: já mám dojem,

se jmenem je to hezci, takove osobnejsi a lidstejsi.
v japonskych hpermarketech byly na cerstvych rybach cedulky s hodinou a minutou zabiti.
pf 23.2.2006 22:52

Re: pf: já mám dojem,

pi./sl. Aida to uz poznamenala.
aida 23.2.2006 22:53

Re: Re: pf: já mám dojem,

Paní.
pf 23.2.2006 22:54

dekuji za korekci budu si pamatovat

huhu 23.2.2006 22:55

Re: pf: já mám dojem,

cena masa z krav je i cca třetinová, proti červenému volně chovanému býku - prakticky jen ti se v obchodech na maso pro lidi prodávají
aida 23.2.2006 23:02

Re: Re: pf: já mám dojem,

Můžu se zeptat, kde čerpáte info? Čistě jen tak ze zájmu.
huhu 23.2.2006 23:05

Re: Re: Re: pf: já mám dojem,

info čerpám z toho, že jsem se obchodováním s býky a kravami nějakou dobu živil...
aida 23.2.2006 23:09

Ježišku na křižku,

tak to jsme skoro z branže.  Pro koho jste dělal?
Podotýkám, možná jste si toho nevšim, já jsem "řeznik s diplomem", cokoli kolem masa je mi dost blízké, a i pár těch výrobců-"velkomajitelů" znám dost dobře, většinou z doby, kdy ještě byli normální.
huhu 23.2.2006 23:16

Re: Ježišku na křižku,

já se pokoušel dělat nějaké bártry v době kdy se likvidoval u nás dobytek. za vývoz dobytku dovoz lecčehos. Nachomýtl jsem se u několika takových obchodů, nic trvalého. Ale ty volně chované červené býky vs. černé vázané krávy a cenový rozdíl si pamatuji dobře.
aida 23.2.2006 23:25

Re: Re: Ježišku na křižku,

No, moc jste mi toho neřekl, ale i tak dík.
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:08

aido,

dorty od Sachera občas vozím taky. Jenže je pak musím většinou jíst sám, protože na mojí drahou jsou prý moc sladké a dcerka je spíš zmrzlinová než čokoládově-dortová. ****** Člověk se holt nezavděčí. :-)
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:11

Ale

největší radost doma udělám, když přivezu od Figlmullera ty obrovské telecí řízky a ten geniální míchaný salát, co tam prodávají. To se moje drahá olizuje až za ušima a dcerka si bere pravítko, aby ten řízek přeměřila. :-))))
Mysch 23.2.2006 22:13

no, rizek

pres celej talir byl pred vic jak 40 roky standardni nedelni jidlo na letisti bozi dar u milovic. ovsem jednalo se o pnp rizek o tloustce nekolika milimetru.
aida 23.2.2006 22:23

Až budete někdy na Moravě,

zajeďte si do Jedovnic do "fialové hospody", tam mají podobné rozměry. I jiná jídla tam vaří moc dobře.
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:45

Re: Až budete někdy na Moravě,

Díky, někdy zkusíme, až se dostaneme na Moravu. Na oplátku, pokud se dostanete do Krkonoš, zkuste si udělat výlet lanovkou na Černou horu a vzít to pěšky do Jánských lázní kolem Černohorské rašeliny a pak po zelené a modré. Na cestě budete mít Vlašské boudy, kde chovají nějaké kravky a pár koní a kolemjdoucím prodávají lahůdky typu čerstvě nadojené mléko, brzdu čerstvě pečeného chleba s domácím tvarohem či doma pečené koláče (borůvkové, jablkové, meruňkové). ****** Naprostá lahůdka, krásné prostředí a fůra zvířátek která mohou děti pozorovat. A je to na krkonošské poměry neuvěřitelně laciné. Za obrovský krajíc chleba s tvarohem a sklenici mléka chtějí asi tak 20 Kč.
aida 23.2.2006 22:46

Re: Re: Až budete někdy na Moravě,

Díky za tip.
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:58

Re: Re: Re: Až budete někdy na Moravě,

Jo, fakt to stojí za to. Patří to nějakému šílenci, co se tam odstěhoval i s rodinou. Začínal s jednou krávou, dneska jich mají asi 10 nebo 15. ****** Jen je nutné počítat s tím, že prostředí je takové horské a domácí. Sedí se venku na špalkách u dřevěných stolů. Pokud prší, tak se holt sedí u nich doma v sednici.
pf 23.2.2006 22:25

ano to je ta krasna nova vyssi forma kunsumerismu

jidelni prilohy nedelnich novin jsou plne clanku o tom jak jezdit po farmach za nejlepsimi syry, zkontrolovat pastviny, kde se pasou vase budouci stejky, pohovorit se slepicemi, ktere vam snesou vase snidanova vajicka, zaletet si na Kretu pro ten nejlepsi olivovy olej, do Spanelska pro to nejlepsi Chorizo etc. etc. Proste pojednat cely kontinent jako jeden velky zradelni hypermarket.
takze maly obycejny clovek drandici o vikendu hangarem hypermarketu je proti vam naproste konzumeristicke orezavatko...
 
Dovedeno do dokonalost pak jeden dostava v restauracich jidelni listky kde misto obvyklych dvoj, nejvyse trojslovnych jmen jidel je ke kazdemu jedna stranka, kde se clovek docte mimo jine i rodokmen kravy z ktere je ta flaxa a jmeno dedecka majitele olivoveho haje, kde sklidili olivy v salatu a hloubku studny z ktere nacerpali vodu v karafe.
 
aida 23.2.2006 22:30

Re: ano to je ta krasna nova vyssi forma kunsumerismu

Pavel Kořenský 23.2.2006 22:34

Re: ano to je ta krasna nova vyssi forma kunsumerismu

Nevím, já noviny nečtu. Mléko a vejce kupovali na chalupě od sousedů už moji rodiče před 30 lety a nevidím důvod na této tradici cokoli měnit. Vlastně něco jsem změnil. Syn toho souseda se vyučil na řezníka a občas dělá pro rodinu a přátele prima párky. Tak ty za mírný peníz kupuju taky. ****** Nevěděl jsem, že jsem se tím zařadil do jakési extraligy konzumeristů. Budu si to muset poznamenat, abych na to nezapomněl. :-)
Pavel Kořenský 23.2.2006 22:38

Re: ano to je ta krasna nova vyssi forma kunsumerismu

Mimochodem, to s tím jménem a rodokmenem krávy. Někde jsem četl, že to je nějaká pomatená směrnice EU, která se datuje od doby blbnutí kolem BSE. Takže to nejspíš s konsumerismem souviset nebude. Spíš s krmením skotu masokostní moučkou.