23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

Hra na prezidenta

Karel Janeček spustil na internetu anketu Prezident 21. Lze na ní nominovat osobnosti a hlasovat kladně, ale i záporně pro ty, které už nominované jsou. Každý může hlasovat pro tři kandidáty a jednoho odmítnout. Hra potrvá až do voleb: tři dny před prvním kolem ale zavře vrátka a po uzavření kandidátek budou vygumováni ti, kdo se aktuálních voleb účastnit nebudou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 24.12.2016 0:49

zajímavá hra, nic víc

Nakonec reálná volba dopadne úplně jinak než Janečkovo sčítání.

Jednak jeden typ voličů vůbec nechodí na internet a současně bude další typ voličů zcela ignorovat tento podezřelý projekt akltivisty Janečka.

Objektivně: Janeček není vůbec politicky neutrální, takže nelze jeho programu důvěřovat.

V. Karda 23.12.2016 23:57

Proč zadržují příspěvky ?

M. Franková 24.12.2016 0:00

Re: Proč zadržují příspěvky ?

Čí?

V. Karda 24.12.2016 0:06

Re: Proč zadržují příspěvky ?

Moje.Už několik dnešních příspěvků o Janečkově hře bylo zadrženo .Příspěvky byly bez jediného sprostého slova akorát se týkaly Jakuba Jandy.

V. Karda 24.12.2016 0:13

Re: Proč zadržují příspěvky ?

Schválně zkuste napsat jaký byl Janda herec a co nyní propaguje.

M. Mařák 23.12.2016 22:18

Işkembe çorbasi, dršťovka,

tuto polévku jsem objevil nedávno, jehněčí dršťkovou mně v restauraci doporučil kolega původem z Kayseri. Má úplně jinou chuť, než naše klasická dršťovka, protože je s jogurtem a s citrónem, no a můžete si do ní jako přílohu šoupnout olej s nasekaným česnekem. Ale chutnala mně. No problem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tripe_soups

J. Anděl 23.12.2016 22:31

Re: Işkembe çorbasi, dršťovka,

To zní dobře.

M. Mařák 23.12.2016 22:55

Re: Işkembe çorbasi, dršťovka,

Jsem polévkář, polévka je hlavně v zimě prostě základ.

J. Anděl 23.12.2016 23:03

Re: Işkembe çorbasi, dršťovka,

To chápu. Já si dělám takové ty asijské klasiky, pho, tom yum, miso dashi a různý vlastní varianty podle toho, co zrovna najdu doma, s nudlema všeho možného druhu nebo rýží.

Mlíko a produkty moc nejím, ale ta jehněčí dršťková mě přesto zaujala. A chutnalo by to hlavně mé manželce, ta by bez mléka nejspíš naopak zemřela :-)

M. Mařák 23.12.2016 23:20

Re: Işkembe çorbasi, dršťovka,

Všechny vývary a podobné dušeniny jsou super, pho je vynikající. Işkembe se dělá s jogurtem, nikoliv s mlékem.

M. Mařák 23.12.2016 21:32

Student gymnázia dostal tři roky

natvrdo za propagaci terorismu na sociálních sítích, feysbuk. Až to bude v Německu bouchat jako ve Francii, účinnost policejních a justičních státních složek se tomu zcela jistě, dofám, přizpůsobí.

http://www.20minutes.fr/france/1985767-20161223-lyceen-condamne-trois-ans-prison-ferme-apologie-terrorisme

J. Fialová 23.12.2016 21:36

Re: Student gymnázia dostal tři roky

No, ale nejhledanějšího Francie poněkud prošvihla...

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/jak-se-amri-dostal-pres-kontroly-bez-komentare-zni-z-francie_410960.html

M. Mařák 23.12.2016 21:40

Re: Student gymnázia dostal tři roky

Ano, to je fakt, ještě, že to Němci zvládli s tradičním německým perfekcionismem.

P. Smutný 23.12.2016 21:37

Pozdě

to snad chápete. Tato lavina se už nedá ve F a D zastavit.

Je třeba se soustředit, aby mulikulti vás frantíků a německých hovad u nás nezakořenilo. Vy jste příkladem, že to půjde těžko.

M. Mařák 23.12.2016 21:49

Re: Pozdě

Nejsem Francouz, mám pouze občanství ČR. Zbytek je jen v rukou Božích, nebo-li spontánní řád lidské interakce, chcete-li.

P. Smutný 23.12.2016 22:13

Re: Pozdě

Na SŘLI bych moc nespoléhal. Chce to spíš organizovaný odpor k obsazování Evropy čmoudy, a pokud ten nepomůže, pak promluví..... ratatatata

M. Mařák 23.12.2016 22:27

Re: Pozdě

Osobně dávám přednost mírovému soužití, to je teda blbý termín...

Ale je to tak. Extrémisté, ať jsou již skuteční, či internetoví, mne neoslovují.

M. Prokop 23.12.2016 22:33

Re: Pozdě

Dobře činíte. Ono totiž, z mnoha různých důvodů, nic jiného nezbývá.

Což ale nemění nic na tom, že by si evropani měli sakra dávat pozor na to, kdo k nim leze a selektovat.

M. Mařák 23.12.2016 22:37

Re: Pozdě

Přirozeně, s tím nemám problém. Orbána a Sobotku jsem tady často označoval za dobrou "válku", tedy striktní až přehnané dodržování smluv EU.

P. Smutný 23.12.2016 21:29

Stejně k tomu dojde

dříve či později !

M. Mařák 23.12.2016 21:26

Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

olej,cibule, maso, paprika, rajčata, sůl pepř a vlastně co vás jako koření a příloha napadne. Dobrá rychlovka na grilu, kterou můžete dělat i v kuchyni v pánvi a pokud máte čas, tak třeba i po zatáhnutí masa na malém ohni dlouho dusit pod pokličkou.

http://www.oktayusta.net/coban-kavurma-tarifi-yapilisi/

M. Prokop 23.12.2016 21:31

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Česnek, pažitka ...

M. Mařák 23.12.2016 21:38

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Cokoliv, každý to dělá jinak. Původní recept na kavurmu je jen olej, maso, sůl a pepř. Používá se pak jako příloha do pide, nebo se zeleninou jako hlavní jídlo. Já ji dnes večer dělal na sádle s vepřovým, tyhle rychlovky jsou na celém světě stejné...

H. Balzám 23.12.2016 21:43

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Zrovna jsem to chtěl říct, takové mišmaše dělá svobodný mládenec na celém světě naprosto běžně :-)

R. Tesařík 23.12.2016 21:54

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Katův šleh exclusiv..:-))

M. Mařák 23.12.2016 22:03

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Kečup...

:-(

R. Tesařík 23.12.2016 22:12

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Co máte proti kečupu?

M. Mařák 23.12.2016 22:30

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Použití kečupu v kuchyni považuji za prasárnu.

Kečup je pro mne mekáč, nebo topinka v krámech, tam je jeho místo.

M. Prokop 23.12.2016 22:36

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

K vaření ho používám minimálně, ale neuráží mne. Surovina, bez které se obejdu.

Vhodný k opečené sekačce, s nakrájenou cibulí.

M. Mařák 23.12.2016 22:46

Re: Çoban kavurma, minutka tureckého pastevce

Mé děti ho milují, já ho jím jen občas v mekáči, nebo když si dělám topinku v krámech.