1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

Hovězí válka

Evropská komise se vložila do sporu o polské hovězí a nařídila Česku ukončit nepřiměřené kontroly polského masa. Česká strana zatím nařízení odmítla, postoj vyjádřil ředitel Státní veterinární správy Semerád.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Lazárek 1.3.2019 9:21

Re: Za Husáka

U Šutery si koupím luxusní gothaj, dělá ho sám a skvěle, jezdí si pro něj lidi až z Brna, v Praze tohle asi nekoupíte, to uznávám. Díky.

R. Neveselý 1.3.2019 9:26

Re: Za Husáka

Jo tááák.... u šutery. Tak to mi může bejt ukradenej... Není zač.

S. Lazárek 1.3.2019 9:30

Re: Za Husáka

Jo, u Šutery.

http://sutera.cz/

J. Fialová 1.3.2019 9:29

Re: Za Husáka

Potvrzuji, pane Lazárku :) A u Šuterů je luxusní veškeré jejich uzené :)

J. Anděl 1.3.2019 9:29

Re: Za Husáka

V Praze milovník Gothaje určitě taky najde. Já v gothajích nejedu, ale každou chvíli mi někdo vypráví, jak má "toho svého řezníka", který vždycky ví, odkud to je, doporučí nejlepší kousky, dělá si to sám a dělá si to dobře.

Já zatím žádné takové stálé řeznictví ve svém okolí neznám, leda některé ověřené trhovce, z Čech aj Slovenska.

S. Lazárek 1.3.2019 9:32

Re: Za Husáka

Brabec na Vinohradský, tak si jezdím pro Bognárovy chilli klobásy, ty nikde jinde neseženeš, to je luxusní žrádýlko.

J. Schořík 1.3.2019 9:47

Re: Za Husáka

Meatpoint u Hradčanské. Cokoliv koupíš bude super, ale zaplatíš za to..

R. John 1.3.2019 9:22

Jak který....

... ale "Píseckej" je dobrej... stejně jako "Turista"...

J. Franke 1.3.2019 9:23

Re: Za Husáka

Rýznar ve Studýnkách dělá gothaj jedna báseň...

R. Neveselý 1.3.2019 9:29

Re: Za Husáka

No, tenkrát byl výbornej ať jste ho koupil kdekoliv. Jezdit někam do prdele pro "lepší" gothaj, na to prdím....

K. Berka 1.3.2019 9:20

Re: Za Husáka

Pane Lazárku, snad jste pochopil, že si z toho dělám pr-del!

S. Lazárek 1.3.2019 9:23

Re: Za Husáka

Pr-del? Vy ne pane Berko.

M. Němec 1.3.2019 9:21

Deja vu

Berka, našetřej si na cestu a odjedou si to připomenout do KLDR

P. Hlosta 1.3.2019 9:23

Re: Za Husáka

Jen někteří soudruzi zemědělci měli v garáži navěšené tyčky salámů a klobásky vlastní výroby a ty se jim i kazily. Jinak v obchodech by převážně čumnaháky a pár konzerv lančmítu k nesežrání. Doplňky jako třeba hořčice s masem neměly nic. V pondělí bylo zavřeno, protože se bouralo údajně. Co bourali, se člověk nedozvěděl, když neměl kontakt na podpult. ;-))

J. Matuška 1.3.2019 9:40

Re: Za Husáka

Průmyslovější vs. kvalitnější gothaj

Společnost Steinhauser z Tišnova, která salámy vyrábí, s tímto nápadem přišla už před necelým rokem a půl. S Lidlem ale spolupracuje vůbec poprvé. „S dodržováním norem problém nemáme. Výrobek je standardní, vyrábíme jej podle tehdejší normy. Výroba to zvládá udělat přesně tak, jak se to dělalo dříve,“ uvedla Zuzana Madronová, vedoucí obchodního oddělení společnosti. „Ve výrobku je tolik masa, že se do něj nemusí skoro nic dalšího přidávat,“ doplnila.

Důvodem pro návrat k původní receptuře prý byl velmi jednoduchý. „Naši zákazníci měli čím dál větší poptávku po gothaji, který se prodával dříve. Máme dva typy, někdo preferuje ten průmyslovější a levnější, někdo chtěl ten kvalitnější. Začali jsme proto hledat varianty a pak jsme sáhli po tradiční receptuře,“ vysvětlila na závěr.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/moje-penize/pod-retro-fazonou-nove-vyrobky-puvodni-receptura-by-dnes-neprosla-rika-lidl.A151019_143244_moje-penize_sk

K. Janyška 1.3.2019 9:06

Astone, není to součástí našeho politického folkóru. Je

to naše zkušenost s příkazy z Moskvy. Ty se dokonce zdají dnes v porovnání slabší, než Bruselu. A to nemohu komunisty ani cítit.

Ano, EU je jako SSSR... Dzp.

R. John 1.3.2019 9:18

Dobré ránko ..pane učiteli národů....

...a co se ti ještě zdálo ?...něco hezkého vo trakářku ?..nebo máš sny jen politické.... ?

M. Mikulec 1.3.2019 8:53

Kvalita byla nahrazena mnozstvim

a M. Němec je spokojený. Ať ji cokoliv, hlavně ze je toho HODNĚ .

M. Prokop 1.3.2019 8:56

Re: Kvalita byla nahrazena mnozstvim

To je čistě věcí osobní volby, zda množství, kvalita nebo kompromis.

M. Němec 1.3.2019 9:03

Re: Kvalita byla nahrazena mnozstvim

Napsal jsem zde něco proti veterinárnímu dozoru, kontrolu jakosti, kontrolu hygienických podmínek, celní kontrole apod .

KDE PROSÍM , pane spotřebiteli ?

M. Němec 1.3.2019 9:05

Re: Kvalita byla nahrazena mnozstvim

kontrole, kontrole

J. Schořík 1.3.2019 8:51

Psal jsem už včera

Došlo k záchytu salmonelou nakaženého masa. ČR zavedlo plošné mimořádné kontroly veškerého polského hovězího. EK se vyjádřila, že zavedení je v pořádku, ale ať je to přiměřené riziku a situaci. Týden kontroly probíhají (to jsou stovky až tisíce vzorků). Nenašlo se vůbec nic dalšího (to kuřecí nebylo zjištěno touto kontrolou). EK žádá abychom mimořádné kontroly ukončily, jednoduše proto protože sepodezření na nějaké velké riziko nepotvrdilo. KOntroly mají sloužit k zajištění bezpečnosti ne k šikaně Poláků..

CHápu že řada lidí slyší salmonela a hned má jasno že kontrolovat všechno a na vždy. Ukazuje se nicméně, že se u polského hovězího bavíme o promilích pravděpodobnosti, dá někdo ruku do ohně že na tom bude naše domácí produkce nebo dovozy třeba od Němců lépe?

S. Lazárek 1.3.2019 8:56

Re: Psal jsem už včera

Bavili jsme se o tom už včera. Pokud budeme kontrolovat polské maso a nebude zachyceno žádné bezpečnostní riziko, nemám pocit, že by to Poláky poškodilo, ba naopak, z toho mohou poměrně dobře marketingově těžit a celou věc otočit proti nám.

J. Schořík 1.3.2019 8:58

Re: Psal jsem už včera

Jak jsem psal Stando. Máme za sebou týden kontrol všekerého hovězího a výsledek je nula. Povinnost nechat maso zkontrolovat ho prodražuje a dodání zpomaluje. Odbětratelé raději koupí jiné.

Můžeme se přít o tom kolik vzorků musí být negativních abychom kontroly zastavili, ale předpokládám že se shodneme na tom, že nemůžeš na základě jednoho výsledku poškodit polský dovoz navždy..

S. Lazárek 1.3.2019 9:04

Re: Psal jsem už včera

O kolik kvůli kontrole podraží kilo hovězího a o kolik se zpozdí dodávky nevím, ale pokud vím, tak zatím se to maso "navždy" nekontroluje ani měsíc, je tak?

Pokud se ty kontroly ukáží jako alarmistické, poškodí to spíš nás než Poláky, protože ty mohou naopak ony negativní kontroly použít jako velmi validní průkaz kvality jejich produkce. Kontrolu kvality čehokoliv odkudkoliv osobně jako šikanu nevidím i když uznávám, že pokud politik chce, politikum udělá i z tohoto.

J. Schořík 1.3.2019 9:08

Re: Psal jsem už včera

Já taky nevím, ale odběratelé nechtějí čekat ani dva dny navíc, než se odstaví ten pán z veteriny.. A to je jasné že to zpomaluje dodávky a nutí to dodavatele držet to maso na skladě. Pořád vynecháváš že už TÝDEN kontrolujeme, ty kontroly se už ukázaly a to je podstata věci..

KOnečně zrovna teď by měli naopka všichni to polské hovězí kupovat, je nejzkontrolovanější ze všech na trhu. Tak ale lidí nefungují..

S. Lazárek 1.3.2019 9:13

Re: Psal jsem už včera

Hele, nikdo nechce na výsledky čekat ani odběratelé ani pacienti, ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde. Já jsem možná profesionálně deformovaný, ale stovky odebraných a negativních vzorků mě v jistotu nepřítomnosti problému neutvrzují.

J. Schořík 1.3.2019 9:15

Re: Psal jsem už včera

Vidím, že v tomhle se neshodneme. Pak bych ale kontroloval všechno maso Stando včetně domácího.. Jistota ja jistota a nemáme žádný problém.

S. Lazárek 1.3.2019 9:18

Re: Psal jsem už včera

Opravdu si myslíš, že celá veterina a hygienická služba zaklekla na polský maso a ničeho jiného si nevšímá? Ne, tak to opravdu není, o polském hovězím se navíc jen píše v novinách, za chvíli to utichne stejně tak, jako problém s polskou solí.

J. Schořík 1.3.2019 9:20

Re: Psal jsem už včera

Ty plošné kontroly veškerého polského hovězího jsou myslíš taková legranda jo? Nene Stando, to je vážně docela velká akce a náš Toman si na tom dělá body, bojuje proti Bruselu a polské nekvalitě..