9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

Hlas volajícího na poušti

Prezident Václav Klaus vetoval zákon o podporovaných zdrojích energie a vrátil ho k novému projednání sněmovně. Dá se čekat, že lobbistické tlaky zesílí a škodlivý zákon projde, podobně jako prošel zdrcující zákon o podpoře fotovoltaických elektráren.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 15.3.2012 20:50

Re: tak Hejhuláku,

Ideálními partnery do diskuse pro náročné by byli Vondráček s Prokopem. Také Rys se Slaninou by byli vhodní, a kdyby na sobě trochu zapracovala, tak snad i Hájková !

J. Láníček 15.3.2012 20:56

Re: tak Hejhuláku,

Doušku, vy jste také vhodný typ do té excelentní party diškutérů. Takže se tam připište, abych vás neurazil !

S. Maršálek 15.3.2012 20:47

Re: tak Hejhuláku,

Kdybyste byl dnes v Brně, tak jste dostal přes držku !

R. Tesařík 15.3.2012 20:48

Re: tak Hejhuláku,

od koho, od vás? Jo, a proč bych tam měl bejt?

F. Doušek 15.3.2012 20:50

Re: tak Hejhuláku,

anonymníci se tam mlátili?

S. Maršálek 15.3.2012 21:05

Re: tak Hejhuláku,

5 tisíc bohovsky nasratých proti vládě a jejich přívrženců.

R. Tesařík 15.3.2012 21:07

Re: tak Hejhuláku,

na Kometu jich přijde víc...zív.

F. Doušek 15.3.2012 21:10

Re: tak Hejhuláku,

Já myslel, že je Brno větší. A zatím je to jenom městys.

F. Doušek 15.3.2012 20:48

Re: tak Hejhuláku,

Egzekutor mu přelepil vypinač na PC.

R. Tesařík 15.3.2012 20:49

Re: tak Hejhuláku,

vypadá to tak.

P. Vandas 15.3.2012 20:16

Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Měl jsem odpoledne chuť na biftek a tak jsem řekl ženušce, aby na něj koupila maso. No a přinesla kus zadního hovězího cca 70dkg. Je to taková špica. Přemýšlím , že udělám roastbeef, mám totiž mlsnou. Celý den létám,jak splašený a dostal jsem hlad. Kdo mi poradí s tím roastbeefem? Dělal jsem to jen jednou a byl dobrý, jen nevím kde jsem četl recept.

J. Tolman 15.3.2012 20:21

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

http://hobby.idnes.cz/hovezi-steak-a-dozrani-doma-dd8-/hobby-domov.aspx?c=A120206_170117_hobby-domov_bma

P. Vandas 15.3.2012 20:30

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Tak jsem si to přečetl a musím konstatovat, že jste se mnou vydupal. Já mám hlad teď a ne až za týden.

M. Vondráček 15.3.2012 20:26

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

http://www.recepty.cz/recept/anglicky-roastbeef-193

S. Vaněček Šauerová 15.3.2012 20:30

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

http://www.momswhothink.com/easy-recipes/roast-beef-with-garlic-crust-recipe.html

P. Vandas 15.3.2012 21:05

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Pozdě, paní Šauerová. Už je to v troubě a stejně jsem se v těch stupních Farnheita nechytal.

S. Maršálek 15.3.2012 20:32

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Nepouštějte se do toho. Je to složité. je třeba hlídat teplotu a maso co máte, není vhodné.

J. Tolman 15.3.2012 20:35

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Souhlas.

R. Tesařík 15.3.2012 20:44

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

to je ten problém, není to vhodná část masa. Tak složité to není..jeden model, zprudka opéct na tuku a pak čtyřicet minut v troubě...nebo druhej model ..troubu na šedesát stupňů přes noc...nízkej roštěnec.

P. Vandas 15.3.2012 20:53

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Už je pozdě. Udělal jsem to podle receptu pana Vondráčka. Osolil opepřil a opekl na sádle a teď jsem to mírně podlité vývarem vrazil do trouby. Asi má pravdu pan Maršálek, že to maso není nejvhodnější, ale jiné nemám po ruce. Našel jsem sklenici fazolových lusků, tak je povařím a s česnekem promíchám a bude. Jen nevím, jestli na 200 stupňů a 40 minut je to pravé ořechové.

R. Tesařík 15.3.2012 20:56

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

ta doba a stupně ano. Krájejte to potom na tenký plátky. Jestli je to květová špička, bylo by lepší ji podusit, ale to je na dýl

P. Vandas 15.3.2012 21:00

Re: Mám tu kousek zadního hovězího a nevím co s ním udělat. Poraďte.

Uvidíme . Po hodině podám zprávu, zda jsem upekl brousek, či to bylo jedlé.

L. Brabencová 15.3.2012 20:02

Zdravotnické okénko

Zajímavý objev dánských vědců se týká obezity. Může za to globální

oteplování a CO2. Ten působí na část mozku, která ovlivňuje chuť k

jídlu. Jev má název "globální epidemie obezity. "

Dobrá výmluva. http://www.osel.cz/index.php?clanek=6178

P. Hlosta 15.3.2012 20:10

Re: Zdravotnické okénko

U nás asi není globální oteplování. Já mám furt stejnou váhu ;-)

L. Brabencová 15.3.2012 20:14

Re: Zdravotnické okénko

Na mě asi také nemá vliv. :-)

K. Berka 15.3.2012 20:14

Re: Zdravotnické okénko

Největší oteplování je v Sahelu a v Bangladeši!

Dobrý večer, koukal jsem se večer na oblohu (je jasno), je tam hvězd, jako měl Buďonnyj na výložkách.

L. Brabencová 15.3.2012 20:15

Re: Zdravotnické okénko

U nás pořád zataženo.

J. Ryba 15.3.2012 19:58

jak se do lesa volá

Autor: R. Tesařík Datum: 15.03.2012 19:23 ne, vy jste potroublej a neumíte číst.

potróblíky rozdává napravo nalevo, hlava nehlava :-) pan Tesařík neumí číst, asi je potróblé

R. Tesařík 15.3.2012 20:09

Re: jak se do lesa volá

tak jak je to s tím zákonem co si odhlasovala OSA?

J. Ryba 15.3.2012 20:19

Re: jak se do lesa volá

vy nejenže neumíte číst, vy neumíte ani položit otázku?