Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Foldynu skoro vyhodili
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
P. Dvořák 22.9.2019 9:57Ručičky dozadu a mozek mezi nohama. |
![]() |
J. Matuška 22.9.2019 9:56Pane Hlosto, rád čtu vaše názory. Vy se domníváte, že vaše příspěvky jsou skutečně originální a že nelze použít myšlenky apod., které jsou lépe formulované? Sám považuji můj nápad využít IVR ne běžným způsobem za jedině původní /http://virtually.cz/archiv.php?art=17803 |
![]() |
M. Mařák 22.9.2019 9:52Také to tak vidím. |
![]() |
V. Mokrý 22.9.2019 9:52Takže vlastně odpustky jak církvi ve středověku. A ručičky dozadu. |
![]() |
V. Mokrý 22.9.2019 9:50Ale uměl velmi dobře licitovaný mariáš, ne každý ho vůbec umí. To je něco jako šachy. |
![]() |
V. Mokrý 22.9.2019 9:47Guláš vařívají v kotli nad ohněm, tuk se neodstraňuje, ovšem se to pak musí jíst spíš horké. |
![]() |
I. Kellner 22.9.2019 9:47"Dnes není doba na půjčování, ani na rozdávání - ale ta nebyla nikdy!" pravil M.Kopecký v tom seriálu ze staré dobré židovské Prahy. Jde jen o to vzbudit dojem, že taková doba nastala. A možná sem tam pustit chlup, ale nejlíp tak, aby se to 2x vrátilo. Pak je diktátu kapitálu učiněno zadost!..-) |
![]() |
J. Vobr 22.9.2019 9:46Základ jsou kvalitní suroviny, bez těch je i michellinský kuchař vedle !!!
|
![]() |
P. Zinga 22.9.2019 9:45Po demonstracích proti CO2 chce třída třídní výlet na obrovské lodi. Prof. Vajena z Univerzity Kassel spočítal, že tím vyprodukují 1250 kg CO2 na hlavu a den. Učitel je brání tím, že si zakoupili emisní certifikáty... Zlé jazyky tvrdí, že si to chtějí užít, než tyto lodě zakážou. https://www.merkur.de/welt/frankfurt-kreuzfahrtschiff-klassenfahrt-jetzt-tobt-debatte-zr-13012606.html |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:44To je sice určitá možnost, ale stejně platí, že čerstvé maso dává větší šanci pro kulinářské vyblbnutí. ;-) |
![]() |
V. Mokrý 22.9.2019 9:43Občas i obojí. |
![]() |
R. Tesařík 22.9.2019 9:42A nebo kuchař |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:42I kvalitní čerstvé maso se dá zničit! ;-)) |
![]() |
R. Tesařík 22.9.2019 9:41Když to zavakuujete, tak ani omylem. |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:39Novotonda ovšem nebyl z Ameriky. Jinak ale platí, že kapitál diktuje podmínky ke svému hromadění. Majitel velkého kapitálu buď poslouchá diktát k udržení a rozmnožení kapitálu, nebo o něj přijde a někdy naprosto. Takže moc svobodné volby miliardář nemá. Sem tam pustit chlup se nevymyká diktátu kapitálu. Musíme se už smířit s tím, že kapitalismus má svoje zákonitosti. Jinak půjdeme šupem zpátky k socíku! |
![]() |
J. Vobr 22.9.2019 9:38SKOPOVÉ A JEHNĚČÍ JE TOTÉŽ CO SLEPICE A KUŘECÍ !!! ______________________________ Mohl jsem ochutnat v Golders Green (London N.W.) jehněčí na rosemary (rozmarýn) ... vynikající mlaskoušek !!! I když nám Dina dala recept i koření, nepodařilo se nám to stejně připravit ... chybí kvalitní čerstvé maso. |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:35Respekt k jiným názorům je otázka spíše disciplinovanosti v sobě. Všeobecně je disciplinovanost vnímaná jako cosi odporujícího svobodě. |
![]() |
I. Kellner 22.9.2019 9:31Mě ti filantropové, zvlášť američtí, naprosto fascinujou. Už se předbíhají, kdo dá víc na dobročinné účely. Mnohdy už jsou takové závazky na úrovni jejich celkového jmění, a mnozí, jako např. Gates už toho naslibovali mnohonásobek (nechám si milion $ a zbytek rozdám). Tedy snad kromě Bezose, ten neslibuje ani nedává. Ale nikdo z těch co dávaj ještě nezchud. Je to umění marketingu. Jako ta černá rodina z Afriky, která děkovala jménem všech Afričanů za pomoc v boji proti nějakému nešvaru, ale bylo zjištěno, že je to jedno místo u Atlanty. Lidi jim dost žerou tyhle pohádky - a kde je poptávka, je i nabídka. Posledním skutečným donátorem byl Tonda Novotný, ale ten to nikomu zaživa nevyprávěl.. -) |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:30Skopové předně se musí opracovat od jakéhokoliv tuku před přípravou. Potom marinovat a hlavně nešetřit na koření. Takové to "zálesácké" vaření, či opékání nad ohněm, je jen pro silné nátury, které secpou všechno. ;-) |
![]() |
J. Anděl 22.9.2019 9:28Zda děti ochutnají svobodu, záleží z velké míry na tom, jak to šlape v rodině. Byly to děti, které ochutnaly svobodu v rodině, které později vystupovaly proti totalitám. Znamená to ovšem nemít strach, že s tou svobodou naloží dle svého a leccos se nám třeba nebude líbit. Jinými slovy je to často v konfliktu se striktně konzervativní výchovou. Ostatně tenhle strach (že lidé budou dělat, co chtějí) omezuje i svobodu ve státě. Totality samozřejmě zboří i příliš utažené šrouby, ve státě či v rodině. Ale to je jako když bouchne papiňák a jednají spíš ti, kteří z domova znají spíš teror - a proto ani nic jiného neumějí. Vybojují si svobodu, ale neznají svobodný respekt k jiným názorům. |
![]() |
V. Mokrý 22.9.2019 9:27No, když chce být mimo parlament, není jim pomoci. |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:25Mrazák je dobrý na přežití v případě náhlého sociálního propadu. Jestli ho očekáváte... Jinak ovšem to maso do půl roku chytne takovou tu suchost po povrchu a určitě to není nic extra pro kulinářský zážitek. Není nad maso přímo od sedláka. Ovšem to je omezené v četnosti jeho prodejů. Není velkovýrobce. |
![]() |
V. Mokrý 22.9.2019 9:25Ono je to také o tom, že jehněčí/skopové, moc lidí neumí vlastně připravit/uvařit/upéci, ani není propagováno při tom všem vaření v televizích ( co není v televizi - neexistuje ). Ale to je vlastně s každým masem. |
![]() |
J. Anděl 22.9.2019 9:20Já nezvládl ani normální trubku :-) |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:17Bohatství je relativní(a co není, že ;-). Do hrobu si vezmeme jen to, co za života rozdáme. ;-) |
![]() |
J. Anděl 22.9.2019 9:14Ano. Přesně tak. |
![]() |
J. Drobný 22.9.2019 9:14A pročpak? |
![]() |
J. Anděl 22.9.2019 9:08Ano, dát do srovnání třeba zlevněné jízdné se mi jeví dobré, aby si člověk srovnal priority. S ČT je ten problém (či "problém"), že zatímco různé slevy, sociální dávky či dotace státu má pod jakousi kontrolou zvolená vláda, ČT pod kontrolou nemá. Zároveň má na mediálním trhu (ten je dílem tržní, ovšem ten trh je dost deformovaný) jakési jisté postavení a nikoliv nulový vliv. Sečte-li se to s tím, že i přes proklamovanou a možná i upřímně míněnou snahu o objektivitu a vyváženost (možná bych také mohl oba pojmy dát do uvozovek), každá skupina lidí se po čase své činnosti nějak ideologizuje a šlape "jedním směrem". To je vlastnost skupin, tato jakási synchronizace (je v lepším případě naivní, v horším/realistickém pokrytecké myslet si a tvrdit, že nějakou radikální výměnou lidí by se tento trend narušil a konečně by se začala říkat "pravda". Ne, jen by se třeba změnil ten synchronizovaný směr). U veřejnoprávní televize a rozhlasu tak stojí za úvahu dvě otázky: (1) proč má být ze všech služeb jediná financovaná unikátní formou , jinak (než třeba soudy, u kterých se také požaduje nezávislost na politických rozhodnutích) a (2) zda je nutný její stávající rozsah neboli proč pro účely záplav atd. nestačí jedna televizní stanice. Podotázkou je, zda má být účelem veřejnoprávního média vzdělávat, rozvíjet diskuzi a poskytovat prostor (či dávat přednost = více vysílacího času) všem nebo naopak jen některým názorům, nebo jen informovat. |
![]() |
P. Hlosta 22.9.2019 9:06Tak ranní šťouchance máme za sebou a teď cosi víc povznášejícího. Co vás povznáší? ;-) |
![]() |
M. Prokop 22.9.2019 8:59Mně zajímá jen čerstvé. |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=AOpUJx4SZJTxE-n&p=O3f8DtCU%7c1Md5QuRHx8%7clJDx54rRFx%7cTfABXNUbRDm88eC8bN%7clRLaAKsFF%7cN3oJEaJJt6&x=ynCubM)