Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Dohoda Německa se Španělskem a Řeckem
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Mařák 19.8.2018 19:59Re: Jedu Zepelíny jedničku, Tak, je to "jen" příloha k něčemu jinému, ale je suprovní. |
J. Franke 19.8.2018 20:02Re: Jedu Zepelíny jedničku, Já miluji klasické české lečo s klobásou a vejcem. připomíná mi to dávné čundry, kdy bublalo v ešusu. |
M. Mařák 19.8.2018 20:08Re: Jedu Zepelíny jedničku, Lečo je taková běžná čundr bublanina, řekl bych, to se s kuchařsky aristokratickým ratatouille nedá srovnávat. |
S. Lazárek 19.8.2018 20:12Re: Jedu Zepelíny jedničku, Na lečo nám nešahejte, žabožroute!....:-) |
M. Mařák 19.8.2018 20:14Re: Jedu Zepelíny jedničku, Jako, jo, pohoda, lečo je na čundru fajn, ale ratatoille je skutečně jiná liga. |
S. Lazárek 19.8.2018 20:18Re: Jedu Zepelíny jedničku, Tak to jsem asi nikdy nejedl, co se jídla týká, jsem neandrtálec. |
M. Mařák 19.8.2018 20:24Re: Jedu Zepelíny jedničku, Různé druhy zeleniny se nejdříve smaží odděleně, až ve finále se to hodí do jednoho hrnce a zhruba hodinu se to s kořením nechá pomalu probublávat. |
J. Franke 19.8.2018 20:29Re: Jedu Zepelíny jedničku, Jó, jak tu včera byla řeč o uheráku herz... Koupil jsem cepík v Ústí nad Orlicí v prodejně Hungaro delikates, která je i v Praze: Holešovická tržnice, hala č.22, stánek 77 |
S. Lazárek 19.8.2018 20:31Re: Jedu Zepelíny jedničku, Pane jo a proč ses nestavil? Byls kousek od nás. Ta prodejna je parádní, u nás byla taky, ale nedávno jí zavřeli, tak teď jezdím tam. |
J. Franke 19.8.2018 20:40Re: Jedu Zepelíny jedničku, Kroužili jsme kolem jako supi. ;-))) Byli jsme v Litomyšli koupit plavky. |
R. Tesařík 19.8.2018 20:24Re: Jedu Zepelíny jedničku, Lečo je lečo, ratatoille je ratatoille. Nesrovnávat. Obé má svoje buď dobře, nebo blbě. S ratatoille je víc sraní. Je fakt, že když chci pohostit v létě návštěvu, patří tam i ratatatoulle. Mám ho rád studený s kouskem citronu. |
M. Mařák 19.8.2018 20:27Re: Jedu Zepelíny jedničku, Jo, je to přesně o tom sraní a úspoře času, nebo o kuchařském hračičkováním... |
J. Franke 19.8.2018 20:14Re: Jedu Zepelíny jedničku, Každému, co jeho jest. Doma si ostatně patlám jugoslávský ajvar a do skleniček zavařuju. Taky ryzí zelenina i s tím lilkem... |
P. Hofman 19.8.2018 20:16Re: Jedu Zepelíny jedničku, Přesně tak. Ale je to i skvělá hlavní jídlo, nejen příloha, jak píšete. |
S. Netzer 19.8.2018 20:06Re: Jedu Zepelíny jedničku, OT Pane Mařáku, nemáte náhodou zkušenosti s vařením sous vide? |
M. Mařák 19.8.2018 20:12Re: Jedu Zepelíny jedničku, Nemám, co se týče vaření, jsem spíše tradicionalista. Sorry... |
S. Netzer 19.8.2018 20:14Re: Jedu Zepelíny jedničku, Tak to mám smůlu. Neznám nikoho, kdo to vyzkoušel. |
P. Hofman 19.8.2018 20:20Re: Jedu Zepelíny jedničku, Říkám tomu "odložený požitek". Pro restaurace excelentní věc, pro běžnou domácnost nevím. Zkusil jsem to, je to velmi jednoduché, ale ta radost z přímého konzumu tam pak chybí. |
S. Netzer 19.8.2018 20:26Re: Jedu Zepelíny jedničku, Asi to taky zkusím. Mám takovou utkvělou myšlenku, že se ta metoda hodí hlavně pro ryby. |
R. Tesařík 19.8.2018 20:43Re: Jedu Zepelíny jedničku, No, na ryby to sice taky jde, ale papilota je lepší, tedy v tomto případě. |
J. Franke 19.8.2018 20:24Re: Jedu Zepelíny jedničku, Včera jsem jedl takto upravenou jelení kýtu se smetanovou omáčkou na způsob svíčkové na smetaně s knedlíkem a brusinkami. Maso bylo měkounké a dobré. Nicméně na můj vkus poněkud mdlé a kupodivu méně výrazné, než při klasické úpravě. Doma to tedy zkoušet nebudu. Jinak zde bylo moc fajn! https://www.facebook.com/chatahvezda/ http://chata-hvezda.cz/ |
S. Netzer 19.8.2018 20:27Re: Jedu Zepelíny jedničku, Dík za tip! |
R. Tesařík 19.8.2018 20:39Re: Jedu Zepelíny jedničku, Možná to bylo tím, že to nebylo doděláno v troubě. Nezkaramelizovaná zelenina a podobně. |
J. Franke 19.8.2018 20:43Re: Jedu Zepelíny jedničku, Asi ano. Doma vždy pečlivě seškrábu vše ze stěn pekáče, provařím a zeleninu jen vidličkou pomačkám, žádné pasírování nebo mixování. Chutná mi to tak víc. Vnoučata "svíčkovou" milují a já taky. |
R. Tesařík 19.8.2018 20:36Re: Jedu Zepelíny jedničku, Je to velmi dobré, maso je velmi šťavnaté. |
V. Hájková 19.8.2018 19:43JE TO STÁLE STEJNÉ Vojenská agresivita Sovětského svazu stejně jako vojenská agresivita současné Ruské federace je však motivovaná jednou společnou věcí: Strachem z rozpadu moci. Brežněv okupoval Československo mimo jiné i proto, že by jeho liknavost vedla k mocenské korozi komunistické moci doma v Rusku a možná i k jeho pádu. KÁGÉBÁK PUTIN nás zatím okupovat nemuže - ale dělá vše pro rozvrat mezi státy EU - ale především nejvíce utočí na obrannou alianci NATO - protože dokud trvá toto největší obranné spočenství - nemá tento grázlík- žádnou šanci ani na uzurpaci POBALTSKÝCH REPUBLIK - tak jako to udělal s KRYMEM a velkou částí Luhanska a Doněcka! |
I. Kellner 19.8.2018 19:47Re: JE TO STÁLE STEJNÉ Turek utíká! |
P. Hofman 19.8.2018 19:57Re: JE TO STÁLE STEJNÉ rusko nás teď anektovat nepotřebuje, to není v jejich zájmu. Daleko důležitější jsme pro něj jako člen EU a NATO. A jejich početná pátá kolona tady u nás se aktivně činí a bezproblémově proniká do Západní Evropy. Mají tady z minula spoustu starých věrných a plno nových pitomců, kteří jejich fake news baští i s navijákem. Dělají si s námi co se jím zachce. |
S. Netzer 19.8.2018 20:02Re: JE TO STÁLE STEJNÉ A jsou stále drzejší. |
A. Trick 19.8.2018 19:05Tohle echt demokraty opravdu naséře Vladimír Vladimírovič se letos v Evropě zúčastní ještě jedné svatby. Po x-té se na podzim bude ženit německý exkancléř Gerhard S. |