26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 442

Je nevlídno, ba řekl bych, že dokonce kořalečno. Bohužel poslední nabídce počasí nemohu vyhovět, neb v půl třetí ráno odcházím do práce. I když nevím, jestli tam budu něco platný. V pátek ráno sedm pět sedma chytla po startu v Praze ptáka do motoru. Kapitán ale pokračoval do Budapešti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 21.11.2017 18:26

Re: Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný

Asi ano, ovšem mám pocit, že ani tenkrát jsme se nesnažili obsah té pixly ohřát. Nakonec teplá byla ta rýže, že.

J. Jelínek 21.11.2017 16:47

Re: máte mě na svědomí!

okórz und natýrlich.

J. Řezák 21.11.2017 15:28

Re: máte mě na svědomí!

Myslíte Meenuts clock (nesprávně počeštěno jako minutky)?

J. Lukavsky 21.11.2017 15:21

Re: máte mě na svědomí!

No máte recht, ty hodiny jsou mimo, ale funguje to dobře. Hlavně šetříte čas, zapne se to samo a hodinu se to samo dělá, pak obrátit kuřátko či kachničku a další 3/4 hodinky a je to.

J. Jelínek 21.11.2017 15:01

Re: máte mě na svědomí!

Stačí použít běžné Speenatsyho hodiny a můžete si načasovat třebas Kafevárossiho překapávadlo.

J. Jelínek 21.11.2017 14:57

Re: Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný

Pokud se Vám podaří udržet ohřátý lančmít v nudličovité formě, dejte vědět o jakou konzervu se jednalo a kde jste ji koupil. Ono čtyřicet let je dlouhá doba a evoluce lančmítu se vydala netušenými cestami.

J. Lepka 21.11.2017 12:39

Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný

kulinářský skvost: předvařená rýže s kremžskou hořčicí a pro dostatek bílkovin s malou konzervou na nudličky nakrájeného lančmítu. Ten je tam ostatně jen pro zrakový vjem, na chuťovém projevu se nezúčastní.

P.S. Kupodivu, přestože mi paměť nesignalizuje negativní asociace, již přes 40 let jsem tuto lahůdku neokoštoval. Jdi koupit lančmít.

P. Hlosta 21.11.2017 10:37

Otevřít konzervu a .... ;-))

Otevřít konzervu a upravit to, je samo o sobě hnusné a řemeslu kuchařskému vzdálené. Kdo che skutečně vařit, měl by mít základní znalosti o tom, co to je vaření, dušení, pečení a smažení. Grilování je samostatná část kulinářství dle mého a může pod sebe zahrnout všechny vyjmenované. Udělat si "něco" a sníst to, není kuchařské umění. To by bylo podobné tomu, co v současnosti nazývají umělci uměním, ač nezvládli dříve základní prvky toho.

Očekával jsem od článku něco ze socialismu, éry ničení kuchařiny. Ale výsledek článku je poznání, že kuchařina je ničena dál. ;-)

J. Řezák 21.11.2017 10:13

Re: máte mě na svědomí!

Remossiho přístroj s hodinami jsem ještě neviděl, mám samozřejmě bez hodin. S hodinami mám Papinovu aparaturu. A samozřejmě Trowbeeho přístroj. Ten recept je tradiční trampský - opečeš na kostičky buřty s cibulí a dáš tam pak cokoliv. Jí se to s chlebem.

J. Lukavsky 21.11.2017 7:52

máte mě na svědomí!

Sákryš chlape co mi to děláte! Já z toho Vašeho líčení dostal hlad v 07:50. A to jsem snídal !!!

Já vařívám také tak, fazule miluju, curry a chilli též, jen místo čínské pánve mám Remossiho přístroj s hodinami, naplním, nastavím, zapnu a jdu si po svých, v 11:00 se to zapne samo a já přijdu k hotovému. Díky moc za pěkné povídání.

J.L.