4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Salát s rýžovými nudlemi

Zatepla i zastudena

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jitča 28.10.2017 15:20

Mňam!

Tak jsem si k sobotnímu obědu toto jídlo uvařila (jsem dnes sama doma) a moc jsem si pochutnala! Jen jsem si to ještě malinko pokapala sladkou chilli omáčkou, a bylo to výborné, Liko díky!

Z. Lika 28.10.2017 16:44

Re: Mňam!

Tak to mám radost :-)

O. Joklová 28.10.2017 10:15

tak jsem si

ten recept dokonce uložila - je až tak (s prominutím) "primitivní", že mě to skoro láká... tak až ochutnám u Holoubka ty nudle, možná půjdu do toho taky :-))))

Z. Jenny 27.10.2017 22:01

Byla jsem

dnes v asijském bistru, pěkném, čistém, vaří před strávníky, zakoupila jsem mimo jiné i ty rýžové nudle abych věděla jak to má vypadat a pak jsem "dodo" salát dle Liky a taky jsem ho snědla, zbytek nudlí jsem pohodila na pánvi k dalšímu jídlu pro MLP.

Liko, moc dobré! Budu dělat. :-) Jo, a k tomu závitky byly mňam.

Z. Lika 27.10.2017 22:31

Re: Byla jsem

Jenny, bezva, jsem ráda. Změna občas přijde vhod, že ano.

D. Ruščáková 27.10.2017 19:53

To je pěkný recept

a rychlý - dokonce i pro jednoho:)) Jo, to zkusím. Já mám rýžové nudle moc ráda, ale doma je neumím udělat tak, aby mi chutnaly. Navíc, když jsem je kdysi nadšeně párkrát koupila, tak byly cítit zatuchlinou a mě přešla chuť.

Nicméně kuře a citrón mi opravdu ladí, takže nejspíš zkusím ten tvůj trik s nevařením!

Z. Lika 27.10.2017 22:32

Re: To je pěkný recept

Je to opravdu dobré a neboj se to pořádně okořenit - citronem i solí. Radši ovšem postupně.

M. Crossette 27.10.2017 18:50

rýžové nudle také neznám

tedy vím, že existují, ale nikdy jsem je nekoupila. Možná jednou mi zvědavost nedá a pak zkusím i tenhle velejednoduchý salát. Zelené bachraté papriky už mi na záhoně došly, ale stále mám žluté a některé dozrávají do červena.

Na jedne zdejší jahodové farmě majitelka dělá výborný studený kuřecí salát. Ale my tu misku slupneme jak nic (já bych to zvládla sama). "Okoukala" jsem, co v salátu je a jednou jsem si ho udělala doma (ve velkém) a myslím, že se mi "original" povedl. Jenže já nikdy nemám doma při ruce vše potřebné, protože tam těch dobrot je víc(a proto je salát krásná barevná směs). Takže ho dále kupuji, než dělám. Ale kdybyste ho chtěl někdo zkusit, můžete. Přesně čeho kolik je podle vlastního uvážení a chute.

Studený kuřecí salát. Kousky kuřecího (bílého)masa, které je podle chute spíše pečené, než vařené). Malé kostičky jablek (neloupaná, červená i zelená). Kostičky ananasu, hroznů(červené, zelené), řapíkového celeru, ořechů a paprika. Vše smíchat a pak vmíchat majonézu podle chute - dát vychladit.

No dneska budeme dojídat knedlo-vepřo. Moso se mi extra povedlo, jen se rozsýpalo (se švagrovou co tu byla jsme si daly kolečko halmy a já na maso v troubě zapomněla. A ono mu to naopak prospělo). Jenže mi už nezbyla šťávy na knedlíky (troškou, co zbyla jsem polila Trixiny granule). Takže ty zbylé knedle rozkrájím na kostičky, na másle osmahnu skoro do křupava, promíchám se šnitlýkem a buď vmíchám pokrájené vepřové, nebo prohřeju zvlášť. Dělám to tak často a je to také moc dobré, i to zbylé zelí k tomu chutná.

Z. Jenny 27.10.2017 22:14

Re: rýžové nudle také neznám

Maričko, taky mám ráda a moc tu kombinaci masíčka s ovocem. Jednu dobu byla velká móda broskev ale mně lépe vyhovuje hlavně to jablko.

Na zítřek mám připraveno avokádo a s něčím ho zkombinuji.

Z. Lika 27.10.2017 22:35

Re: rýžové nudle také neznám

Tady se plýýýýtvááá mlsotníky, a jak by se úžasně vyjímal na fotkách, takových barev.

Přišla jsem v posledních letech na chuť řapíkatému celeru. U nás se dřív asi neprodával a já ho znala pouze z Twin Peaks.

Maričko, ten zbytek knedlíků osmahnutý s vepřovým, to zní velmi studentsky a velmi hříšně - věřím, že to velice chutná, s tím pěkně upečeným masem.

Papriky na téměř listopadovém záhonu mě uvádějí do vytržení, to je prostě nádhera.

Z. Tečka 27.10.2017 17:22

Rýžové nudle mám ráda

dávala jsem si je i do vývaru, když jsem neměla svoje. Ale jinak jakýkoli těstovinový salát obcházím obloukem. Prostě nemůžu. Ty kudrnaté mi nechutnají.

Ale když ještě fungovala tržnice na Pankráci, dost často jsem tam vystoupila a s chutí jsem si ji prolezla. V té kryté hale vzadu najednou byla spousta malých krámků, kde se dal koupit dobrý chleba, sýry od malých výrobců, uzeniny a další dobroty. Skoro úplně vzadu byl se svou kuchyňkou Vietnamec, tehdy tu ještě ta různá bistra nebyla, a ten nabízel právě nudle s všelijakými přísadami. A dělal jen tu objednávku. Vonělo to po celé hale a lidi se tam pomalu učili chodit. Tam jsem občas nějaké koupila, stejně mi ty názvy nic neříkaly, Prostě smažené nudle s něčím. Nechala jsem si to zabalit ssebou a byla to taková porce, že jsme se najedli oba. JInak tam totiž nikde moc možností kde to sníst, nebylo.Tak ty jeho nudle byly strašně dobré.

Tady ve Futuru jsou dvě ta bistra, mají dost odbyt, je tam prostor k sezení a je pořád obsazeno. Už jsem uvažovala o tom, že si něco koupím a sním si to doma, taky jim to tam pěkně voní.Jen ty plastové talíýky a příbory nějak nemusím.

Tolik já a nudle.

Z. Lika 28.10.2017 9:06

Re: Rýžové nudle mám ráda

U nás na trhu se objevil stánek s různými závitky (i s krevetami), taštičkami, špízy apod. Nevím, jestli jsou to Vietnamci, ale vařit umějí tedy božsky. Rýži jako takovou neprodávají, ta se nedá vzít do ruky :-) Dneska si udělám rýži, namlsala jsi mě, popsala jsi tu kuchyňku velmi sugestivně :-)

Z. Matylda 27.10.2017 15:51

Tak něco takového

děláváme, vzniklo to jakousi živelnou cestou :) Rýžové nudle miluje hlavně zbytek rodiny, já můžu skoro jakékoliv.

T. Zana 27.10.2017 15:34

Hmmm

Nevypadá to marné. Ale já o víkendu vařit nebudu, zítra jdeme do Úštěku, budou koláče a mñamky z trhu. A jestli to půjde, v neděli vyrazíme na výlet :-)

Z. Xerxová 27.10.2017 15:40

Re: Hmmm

mají padat stromy, lítat střechy... ale předpokládám, že se ještě předpověď upraví a výlet zvládnete :o) Neb neděle je ještě daleko

K. Holubová 27.10.2017 15:45

Re: Hmmm

Úštěk je nádherný! Ptačí hnízda. Nezapomenutelný zážitek, akorát jsem tam už asi tak 20 let nebyla, tak nevím, jak to tam vypadá dnes.

Z. Lika 27.10.2017 16:15

Re: Hmmm

Zano, je v tom kuřecí a citron :DDD

Přeji co nejlepší počasí, dnes je aprílové a krásné, mám pocit, že se urychluje.

Ty se učíš španělsky? (koukni na tu mňamku :-)

T. Zana 27.10.2017 20:46

Re: Hmmm

Liko, nic proti tomu :-)

Z. Vave 27.10.2017 14:17

To zní dobře

a je to vaření podle mého gusta. :) Děkuju, Liko.

E. Šusová 27.10.2017 12:00

Proč?

Proč sem jdu vždycky, když mám hlad?? A pak si naslintám na stůl??? :D :D

dík za tip na jednoduchý salát. Saláty miluju, rýžovky mívám často doma, zeleninu taky, stejně jako kuřecí maso. A případně se to dá určitě i nakombinovat jinak.

Z. Jenny 27.10.2017 22:18

Re: Proč?

No, ach ty chutě! jela jsem do rodného města a letěla koupit ty rýžové nudle, zbytek dne pak patřil i dobrému salátu, krásně to všechno vonělo.

O. Joklová 27.10.2017 11:11

občas dělám

prakticky to samé, jen s těstovinami - a je to opravdu jedlé, i později zastudena

hm, rýžové nudle jsem ještě v životě nejedla :-DDDDD

Š. Matyášová 27.10.2017 11:56

Re: občas dělám

chutnají jak rejže Bedo :-D

O. Joklová 27.10.2017 12:38

Re: občas dělám

aha, tak rejži mám ráda, asi nejvíc z příloh, od mala :-))))

K. Holubová 27.10.2017 13:30

Re: občas dělám

Ty jsi nikdy nebyla v čínském bistru? Třeba smažené rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninkou? Ty mám moc ráda. Nebo s krevetkami, mňááááám.

Bože jak já bych si dala krevetky. Klidně i jako tento salát. Jen místo toho kuřecího bych tam dala malé krevetky.

O. Joklová 27.10.2017 13:44

Re: občas dělám

a víš že nebyla? tak nějak se stravuju levněji pouze doma

no a ty nudle se mi nechce kupovat celej pytlík - co pak s nima když mi to nebude chutnat, žejo :-(((((

K. Holubová 27.10.2017 13:55

Re: občas dělám

No ty nudle v bistru stojí asi 79,- Kč/obří porce. A jsou výborné. To klidně obětuju. Jinak si v oblíbeném čínském, ale opravdu čínském bistru dávám i sweet-sour kuře, kuře pěti chutí nebo křupavý kuřecí plátek s vynikající omáčkou. Také pekingská omáčka nemá chybu.

A jak vidíš, levně je uvaříš i doma, chce to jen zkusit.

Až budeš chtít podrbkat naší Mňaulady, tak já je doma klidně udělám. V těch mých pidiprostorách i tohle jídlo lze zvládnout bez problémů. Vyzkoušíš a uvidíš. Když nedojíš, já si to klidně ponechám na další den.

A možná na oslavu Tvého příchodu koupím i ty krevetky!!!!!

O. Joklová 27.10.2017 15:05

Re: občas dělám

no, mně to bylo blbý, ale napadlo mě že jedině to u někoho prubnout, jestli mi to chutná nebo ne :-DDDDD

mileráda se nechám pozvat, ale pokud na mou "počest" koupíš krevetky, tak ty budeš jíst sama a já suchý nudle :-DDDDDDDD

K. Holubová 27.10.2017 15:09

Re: občas dělám

nojo, tak s kuřecím pro tebe a krevetky si zbodnu sama. Nevíš, o co přicházíš!!!!!!

K. Holubová 27.10.2017 15:44

Re: občas dělám

Jo, víc mi jich zbude!