Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Salát s rýžovými nudlemi
Dnes to bude jednoduché. Recept jsem asi před třiceti lety slyšela od Evy Pilarové a připadal mi tak jednoduchý a chutný, že si ho dělám pravidelně. Má to výhodu, že na vás může počkat v lednici i několik dní. Ale určitě ho sníte dřív.
Tak jedem.
- rýžové nudle, široké
- vařené kuřecí maso
- syrové papriky
- citron, sůl
Začneme masem, to je třeba uvařit. Obvykle beru kuřecí stehno a vařím v osolené a opepřené vodě. Po uvaření sloupnu kůži a maso rozeberu na menší kousky.
Rýžové nudle je dobré oproti návodu uvařit tak, že je zalijete vroucí vodou a necháte asi 15 minut stát, teprve pak je ocedíte. Oproti vaření podle návodu jsou pevnější, přitom měkké.
Papriky nakrájím na menší kousky a buď je můžete chvilku povařit (3 minutky, a kdo chce, tak i ve vývaru po mase), anebo je použijete syrové. Já si je udělala syrové a nechala jsem je jen macerovat společně s rozebraným masem v citronové šťávě s trochou soli. Dokud jsem nepřipravila nudle.
No a pak jsem vše smíchala.
Je to fakt dobré.
Přeji dobrou chuť, ať už budete vařit cokoliv.
Copak budete mít o víkendu dobrého?
Foto: autorka
Vše potřebné zjistíte zde...