24.4.2024 | Svátek má Jiří


MLSOTNÍK: Salát s rýžovými nudlemi

27.10.2017

Dnes to bude jednoduché. Recept jsem asi před třiceti lety slyšela od Evy Pilarové a připadal mi tak jednoduchý a chutný, že si ho dělám pravidelně. Má to výhodu, že na vás může počkat v lednici i několik dní. Ale určitě ho sníte dřív.

Nudlový salát - suroviny

Tak jedem.

  • rýžové nudle, široké
  • vařené kuřecí maso
  • syrové papriky
  • citron, sůl

Začneme masem, to je třeba uvařit. Obvykle beru kuřecí stehno a vařím v osolené a opepřené vodě. Po uvaření sloupnu kůži a maso rozeberu na menší kousky.

Maso s paprikami, naložené

Rýžové nudle je dobré oproti návodu uvařit tak, že je zalijete vroucí vodou a necháte asi 15 minut stát, teprve pak je ocedíte. Oproti vaření podle návodu jsou pevnější, přitom měkké.

Papriky nakrájím na menší kousky a buď je můžete chvilku povařit (3 minutky, a kdo chce, tak i ve vývaru po mase), anebo je použijete syrové. Já si je udělala syrové a nechala jsem je jen macerovat společně s rozebraným masem v citronové šťávě s trochou soli. Dokud jsem nepřipravila nudle.

No a pak jsem vše smíchala.

Je to fakt dobré.

Nudlový salát už hotový.

Přeji dobrou chuť, ať už budete vařit cokoliv.

Copak budete mít o víkendu dobrého?

Foto: autorka

Lika Neviditelný pes