26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

Opravdu všichni dostanou přidáno?

Před volbami není nic, co by politici nedokázali slíbit a voliči mají krátkou paměť, takže si nevzpomenou na někdejší Špidlův slogan, že zdroje jsou a pak, když bylo po všem, přišly výmluvy na to, že sliby byly mimo ekonomickou realitu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 18.9.2017 22:14

Re: Nový genitální nápad přemoudré EU

Ti s tím přišli. A když nerozumím, zeptám se. Praktika, ortopeda, chirurga. Všechno soustolovníci.

S. Lazárek 18.9.2017 22:18

Re: Nový genitální nápad přemoudré EU

Pane Prokope, připusťte prostě holý fakt, že jsou na světě věci, kde jste prostě mimo, uleví se Vám, dobrou.....:-P

R. Neveselý 18.9.2017 22:24

Re: Nový genitální nápad přemoudré EU

To nepřipadá v úvahu!

S. Lazárek 18.9.2017 21:07

Chudák malej Hynek Kmoníčků

dřel jako kůň a teď tohle.....:-)

L. Kolman 18.9.2017 20:39

Už se podává jídlo,

nebo vás furt berou ti prezidenti? Jak kdyby to nebylo jedno, který z těch čáryfuků tam bude. Který z nich je ten nejkrásnější, že bych mu to tam hodil? Když už nic jiného, ať aspoň dobře vypadá. Jen aby neutrácel za kosmetiku a kadeřníka víc než Macron.

L. Kolman 18.9.2017 20:45

Re: Už se podává jídlo,

Houbová už se mi ale přejedla, tu mám doma skoro každý den.

M. Mařák 18.9.2017 20:52

Re: Už se podává jídlo,

Thai panang curry s kuřecím, rajčaty a s rýží je na stole, No a mně teď jede noční, kotel vepřového guláše na dvě další večeře v týdnu. O víkendu jsem lítal po horách, tak to musím dohnat...

:-)

M. Prokop 18.9.2017 21:18

Re: Už se podává jídlo,

Není to z vepřovýho spíš pörkölt?

M. Mařák 18.9.2017 21:32

Re: Už se podává jídlo,

Milane, je to prostě klasický hospodský hovězí, akorát ho dělám se špekem a vepřovým, no a ke klasickému koření dám namletý koriandr a nastrouhám zázvor. Někdy je to jinak, záleží na náladě. Cibule, česnek a zázvor je prostě pro mne naprostý základ každého masového ragů. Na podzim a v zimě ještě kůra z čínského kozince (astragalus) do polévek pro posílení imunity.

M. Prokop 18.9.2017 21:49

Re: Už se podává jídlo,

Chuťově to může být zajímavý, ale já puritán bych tomu neříkal guláš.

Dělám i guláš polévku, té tak ovšem říkám i přes vědomí, že není přesně dle maďarského receptu, dělám guláš český, tedy mírně zahuštěný, dělám i ten pörkölt z vepřovýho. A zrovna včera jsem zkoušel gruzínské vepřové, taky s cibulí a česnekem, paprikou a rajčaty, ale bez papriky v prášku, zato je tam sumah.

M. Mařák 18.9.2017 22:03

Sumac má zajímavou trochu

kyselkavou chuť, je to jedno ze základních koření íránské kuchyně nejen na grilování. Ale kupodivu ho používají i Turci, jak jsem zjistil, takže u gruzínců mne to nepřekvapuje.

Nejsem až na některé výjimky rigidní puritán, vařím podle kuchařek ze všech koutů světa a někdy to míchám, někdy ne, záleží na náladě a situaci...

M. Mařák 18.9.2017 22:06

Re: Sumac má zajímavou trochu

Gruzínců

M. Prokop 18.9.2017 22:08

Re: Sumac má zajímavou trochu

Jo, to já taky. Nejdřív zkusím recept v originále, pak dle nálady modifikuji. Na názvy se domácí strávníci neptají.

M. Mařák 18.9.2017 22:08

Zahušťuji jen hromadou

cibule, nic jiného nepotřebuji.

M. Prokop 18.9.2017 22:15

Re: Zahušťuji jen hromadou

U polévky nic, u guláše, tedy spíš tedy paprikáše, tak trochu strouhaného chleba.

Cibuli půl na půl. Kolik masa, tolik cibule.

M. Mařák 18.9.2017 22:31

Re: Zahušťuji jen hromadou

Přesně tak, kolik masa, tolik cibule.

K. Berka 18.9.2017 20:37

Toto je houbařský ráj.

http://manfreddan.livejournal.com/316704.html

E. Erat 18.9.2017 20:14

Koprová a rajská jsou spolu

se svíčkovou, křenovou, paprikovou a švestkovou omáčkou špičkami české kuchyně. Akorát to musí být dobře uděláno, což je problém hlavně v restauracích. Ale, najdou se např. Dejvická sokolovna na Hradčanské. Bohužel řada restaurací se přizpůsobila chuti jednoduchých konzumentů, a tak dělají smažák s hranolky, špagety, pizzy či nějáké kuřecí "speciality" s nedomrlých kuřat ,a dnes i tzv. domácí hambáče. Jo, dobré kuřátko to ano, ale to stojí násobně více. Mluvím tedy o obědovém menu.

R. Neveselý 18.9.2017 20:19

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Souhlas, ještě přidávám houbovou v obou formách - výpek s vepřovou krkovicí a smetanovou.

S tou Sokolovnou jste to trošku přehnal, to je sice standard, ale žádnou výjimečnou pochoutku tam nenajdete.

J. Vobr 18.9.2017 20:24

KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře

... ale teď to nejen dojebali, ale nehorázně podražili !!!

R. Neveselý 18.9.2017 20:44

Re: KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře

To už dojebali před 2 rokama, odešel jim kuchař a je to v trýblu. Ty srágory si mohou účtovat třeba za 500 Kč - rozumný člověk tam nepáchne.

P. Spáčil 18.9.2017 21:22

Re: KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře

no, v létě jsme si tam dávali žebra, vynikající chuťově a objemově se to nedalo sníst.

S. Lazárek 18.9.2017 20:29

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Houby miluju, dneska jsem byl s hyenama v lese a je jich všude plno, dokonce mi na zahradě roste hřib Queletův. Nechápu.

E. Erat 18.9.2017 21:28

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Jo, houbovka je taky fajn. Já jsem nepsal o nějáké výjimečné pochoutce, ale koprovku, svíčkovou, křenovku a rajdu tam dělají dobrou. Píši také o obědovem menu, na dobrou večeři chodíme do restaurace Suterén naproti Žofínu.

D. Polanský 18.9.2017 20:53

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Problém je, že všechny tyhle omáčky, aby měly úroveň chtějí kvalitní hovězí vývar. No a tohle se restauracím nechce dělat, kdo by tam míchal bešamel?

V. Kotas 18.9.2017 21:19

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Pro dnešní generaci, je to moc piplání s tím a nedá se to ošidit náhražkama.

M. Prokop 18.9.2017 21:20

Re: Koprová a rajská jsou spolu

Tak vývar nebo bešamel?

R. Neveselý 18.9.2017 22:19

Re: Koprová a rajská jsou spolu

bešamel se dělá z vývaru chytolíne

J. Vobr 18.9.2017 19:39

Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

Tu-ááá.

K. Berka 18.9.2017 19:55

Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!!

От мёртвого осла уши!