Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Opravdu všichni dostanou přidáno?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Prokop 18.9.2017 22:14Re: Nový genitální nápad přemoudré EU Ti s tím přišli. A když nerozumím, zeptám se. Praktika, ortopeda, chirurga. Všechno soustolovníci. |
S. Lazárek 18.9.2017 22:18Re: Nový genitální nápad přemoudré EU Pane Prokope, připusťte prostě holý fakt, že jsou na světě věci, kde jste prostě mimo, uleví se Vám, dobrou.....:-P |
R. Neveselý 18.9.2017 22:24Re: Nový genitální nápad přemoudré EU To nepřipadá v úvahu! |
S. Lazárek 18.9.2017 21:07Chudák malej Hynek Kmoníčků dřel jako kůň a teď tohle.....:-) |
L. Kolman 18.9.2017 20:39Už se podává jídlo, nebo vás furt berou ti prezidenti? Jak kdyby to nebylo jedno, který z těch čáryfuků tam bude. Který z nich je ten nejkrásnější, že bych mu to tam hodil? Když už nic jiného, ať aspoň dobře vypadá. Jen aby neutrácel za kosmetiku a kadeřníka víc než Macron. |
L. Kolman 18.9.2017 20:45Re: Už se podává jídlo, Houbová už se mi ale přejedla, tu mám doma skoro každý den. |
M. Mařák 18.9.2017 20:52Re: Už se podává jídlo, Thai panang curry s kuřecím, rajčaty a s rýží je na stole, No a mně teď jede noční, kotel vepřového guláše na dvě další večeře v týdnu. O víkendu jsem lítal po horách, tak to musím dohnat... :-) |
M. Prokop 18.9.2017 21:18Re: Už se podává jídlo, Není to z vepřovýho spíš pörkölt? |
M. Mařák 18.9.2017 21:32Re: Už se podává jídlo, Milane, je to prostě klasický hospodský hovězí, akorát ho dělám se špekem a vepřovým, no a ke klasickému koření dám namletý koriandr a nastrouhám zázvor. Někdy je to jinak, záleží na náladě. Cibule, česnek a zázvor je prostě pro mne naprostý základ každého masového ragů. Na podzim a v zimě ještě kůra z čínského kozince (astragalus) do polévek pro posílení imunity. |
M. Prokop 18.9.2017 21:49Re: Už se podává jídlo, Chuťově to může být zajímavý, ale já puritán bych tomu neříkal guláš. Dělám i guláš polévku, té tak ovšem říkám i přes vědomí, že není přesně dle maďarského receptu, dělám guláš český, tedy mírně zahuštěný, dělám i ten pörkölt z vepřovýho. A zrovna včera jsem zkoušel gruzínské vepřové, taky s cibulí a česnekem, paprikou a rajčaty, ale bez papriky v prášku, zato je tam sumah. |
M. Mařák 18.9.2017 22:03Sumac má zajímavou trochu kyselkavou chuť, je to jedno ze základních koření íránské kuchyně nejen na grilování. Ale kupodivu ho používají i Turci, jak jsem zjistil, takže u gruzínců mne to nepřekvapuje. Nejsem až na některé výjimky rigidní puritán, vařím podle kuchařek ze všech koutů světa a někdy to míchám, někdy ne, záleží na náladě a situaci... |
M. Mařák 18.9.2017 22:06Re: Sumac má zajímavou trochu Gruzínců |
M. Prokop 18.9.2017 22:08Re: Sumac má zajímavou trochu Jo, to já taky. Nejdřív zkusím recept v originále, pak dle nálady modifikuji. Na názvy se domácí strávníci neptají. |
M. Mařák 18.9.2017 22:08Zahušťuji jen hromadou cibule, nic jiného nepotřebuji. |
M. Prokop 18.9.2017 22:15Re: Zahušťuji jen hromadou U polévky nic, u guláše, tedy spíš tedy paprikáše, tak trochu strouhaného chleba. Cibuli půl na půl. Kolik masa, tolik cibule. |
M. Mařák 18.9.2017 22:31Re: Zahušťuji jen hromadou Přesně tak, kolik masa, tolik cibule. |
K. Berka 18.9.2017 20:37Toto je houbařský ráj. http://manfreddan.livejournal.com/316704.html |
E. Erat 18.9.2017 20:14Koprová a rajská jsou spolu se svíčkovou, křenovou, paprikovou a švestkovou omáčkou špičkami české kuchyně. Akorát to musí být dobře uděláno, což je problém hlavně v restauracích. Ale, najdou se např. Dejvická sokolovna na Hradčanské. Bohužel řada restaurací se přizpůsobila chuti jednoduchých konzumentů, a tak dělají smažák s hranolky, špagety, pizzy či nějáké kuřecí "speciality" s nedomrlých kuřat ,a dnes i tzv. domácí hambáče. Jo, dobré kuřátko to ano, ale to stojí násobně více. Mluvím tedy o obědovém menu. |
R. Neveselý 18.9.2017 20:19Re: Koprová a rajská jsou spolu Souhlas, ještě přidávám houbovou v obou formách - výpek s vepřovou krkovicí a smetanovou. S tou Sokolovnou jste to trošku přehnal, to je sice standard, ale žádnou výjimečnou pochoutku tam nenajdete. |
J. Vobr 18.9.2017 20:24KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře ... ale teď to nejen dojebali, ale nehorázně podražili !!! |
R. Neveselý 18.9.2017 20:44Re: KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře To už dojebali před 2 rokama, odešel jim kuchař a je to v trýblu. Ty srágory si mohou účtovat třeba za 500 Kč - rozumný člověk tam nepáchne. |
P. Spáčil 18.9.2017 21:22Re: KUCÍ,kurwa U Zívalů vařívali dobře no, v létě jsme si tam dávali žebra, vynikající chuťově a objemově se to nedalo sníst. |
S. Lazárek 18.9.2017 20:29Re: Koprová a rajská jsou spolu Houby miluju, dneska jsem byl s hyenama v lese a je jich všude plno, dokonce mi na zahradě roste hřib Queletův. Nechápu. |
E. Erat 18.9.2017 21:28Re: Koprová a rajská jsou spolu Jo, houbovka je taky fajn. Já jsem nepsal o nějáké výjimečné pochoutce, ale koprovku, svíčkovou, křenovku a rajdu tam dělají dobrou. Píši také o obědovem menu, na dobrou večeři chodíme do restaurace Suterén naproti Žofínu. |
D. Polanský 18.9.2017 20:53Re: Koprová a rajská jsou spolu Problém je, že všechny tyhle omáčky, aby měly úroveň chtějí kvalitní hovězí vývar. No a tohle se restauracím nechce dělat, kdo by tam míchal bešamel? |
V. Kotas 18.9.2017 21:19Re: Koprová a rajská jsou spolu Pro dnešní generaci, je to moc piplání s tím a nedá se to ošidit náhražkama. |
M. Prokop 18.9.2017 21:20Re: Koprová a rajská jsou spolu Tak vývar nebo bešamel? |
R. Neveselý 18.9.2017 22:19Re: Koprová a rajská jsou spolu bešamel se dělá z vývaru chytolíne |
J. Vobr 18.9.2017 19:39Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!! Tu-ááá. |
K. Berka 18.9.2017 19:55Re: Kdo nejí koprovku a rajdu je makak !!! От мёртвого осла уши! |