9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bábovky

Odkedy som v dôchodku, tak pečiem podstatne častejšie, je to chutnejšie a aj finančne menej náročné, ako kupované...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Matylda 1.4.2016 10:09

Re: Hmm, bábovka

Zano, bramborová je slaná nebo sladká?

T. Zana 1.4.2016 11:01

Re: Hmm, bábovka

Sladká. Dělám ji mramorovou, s kakaem.

Ale když tak o tom uvažuju, tak slaná bábovka by nebyla špatná - nemáte někdo recept?

Š. Matyášová 1.4.2016 14:23

Re: Hmm, bábovka

http://www.gurmanka.cz/2009/08/kapustova-babovka

a

http://www.receptyonline.cz/recept--slana-bramborova-babovka--9486.html

dělala jsem obě, ta kapustová byla skvělá....předčila moje očekávání... bramborová není špatná, asi to chce vychutit podle sebe....

T. Zana 1.4.2016 18:29

Re: Hmm, bábovka

Sharko, díky moc, znamenám si!

Z. Rpuťová 1.4.2016 8:12

Jj, i já preferuji styl "žaves"!

Takže: Polohrubá mouka 2 hrnky, Cukr 1 hrnek, Vanilkový cukr 1 balíček, Prášek do pečiva 1 balíček, Olej 9 lžíc, Vejce 2 ks, Mléko 1 hrnek

Vyšlehám sníh, zamíchám ostatní, naleju do (nevymazané) silikonové dortové formy a mrsknu do mírně vyhřáté remosky. Za 20-25 minut je pečíno. Nechám trochu vychladnout a vyklopím. Vyplatí se na posledních 5-10 minut přikrýt alobalem, neb se trochu připaluje.

K. Miháliková 1.4.2016 7:05

Tvarohová

km11: Tá vyzerá výborne, určite vyskúšam. Tvarohových receptov ani u nás nie je nikdy dosť.

Z. Xerxová 1.4.2016 6:30

hezký den

Hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Jé, Edita "placku" cpe do bábovky a já naopak klasickou dvoubarevnou třenou bábovku nejčastěji leju na plech ( a sypu sekanými ořechy). Jsem totiž líná vymazávat formu na bábovku...