22.5.2019 | Svátek má Emil



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Galette des rois – tříkrálový koláč



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 37, poslední: 4.5. 2009 15:15, přehled diskusí

Re: dík:
Autor: MaRi Datum: 1.5.2009 20:21

Uhlík, nemýlím-li se....

dík:
Autor: Xerxová Datum: 1.5.2009 19:28

dík za recept - sice z listového těsta u nás vede štrůdl a ořechové rohlíky, ale třeba někdy...:-)

Ještě jeden dopisovatel byl z Francie - malý štěník, který ale později přesídlil (Belgie ?) a vážně onemocněl:-( Pak už se panička neozvala

LenkoFR:
Autor: YGA Datum: 1.5.2009 19:19

Dóóóst dobrý recept. Placková listová těsta se najdou i u nás, ostatní ingredience taky. Jenom feve budu muset najít. A díky z Jakubův překlad - znamená to, že mandle jsou umleté najemnou? Taky vyzkouším.

A takže tu máme Francouzku - hmm, doufám, že budeš psát častěji o Francii, sladké Francii. To víš, saWWWojan se nám ji snažil znechutit, ale já přesto doufám, že něco na té Francii je.Ostatně, dokud žil WWWčko ve Francii, tak se tu objevoval velice často, ale jenom se přestěhoval do Čech, je ho tu jako šafránu. Z toho jsem vydedukovala (jak Šerlok), že francouzské ovzduší nutí našince ku psaní ;-)

Moc příjemné a zajímavé čtení:
Autor: Louk Datum: 1.5.2009 13:59

díky Lenko :-) i Renato ;-). Se zájmem jsem si prohlídla i odkazy - hodně sympatické jsou mi dřevěné figurky z "ostrovů". Chlazené listové těsto vyválené na tenounkou placku se konečně objevilo i u nás na vsi a občas po něm ráda sáhnu. Recept bych i se svou pečící nezdatností mohla zvládnout. Teď ještě vymyslet pro puboše nějaký zajímavý bonus za nález ;-).

Brrrravooo,:
Autor: baty Datum: 1.5.2009 10:33

Piafčiným čarohlasem. Tohle se musí hned o víkendu zkusit, celá smečka je náhodou pohromadě, patřičně zdecimovaná ze stěhování a malování. Kdo najde feve, nemusí do večera nic dělat, to bude hit!;-D

Pochvala pro obě aji ode mě.:
Autor: Jakub S. Datum: 1.5.2009 8:28

...dokonce je na tom sáčku EN POUDRE - v prášku. To su blázen: mandle v prášku!

Zdravím naturalizovanou Francouzku, née Češku (Moravanku?). Tohle si velice brzo udělám. S listovým těstem jsme kamarádi, nenapadlo mě ale doposud udělat mu radost jinak než přeměnou na štrůdl. Tak tohle. Co by ne? Jak vidět, postupně se musím připravit na to, že budu pomalu všecko ztrácet - nále radost z poznávání nových pokrmů a ze shledávání se známýma v kvalitním podání snad zatím ne.

Mluvím o podání, jako u hudby - dycky jsem samozřejmě, jako frantíci, řadil kuchaření k Uměním. Už to nicméně dlouho moc neříkám - reakcí bývá většinou zachechtnutí: No dobrý fór, jasně, vtipný! Jenže já to neříkám jako duchaplnost... Tristesse, mes amis - comme presque toujours...

Pochvala pro obě děvčata!:
Autor: Zuzka Datum: 1.5.2009 8:09

Chválím Renatu za přesvědčování a LenkuFR(ancouzskou) za báječný recept. V mrazáku se mi válí listové těsto, asi ho vysvobodím a jen vznesu dotaz - ty mandle budou asi podle obalu (tedy obrázku na něm)oloupané, což?