27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Psí sušenky

Recept na psí sušenky už ode mne někteří znají, ale možná jsou ve Zvířetníku pejskaři, kteří by jej chtěli také vyzkoušet. Opravdu je to jednoduché a sušenky budou navíc bez konzervačních přísad - tedy zdravější než ty kupované.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hana W 6.2.2009 22:46

Pro Maricku a Xerxovou

Maricko: S bramborovyma knedlikama, co se technologie tyce, ti moc neporadim.  Ty instantni bramb. kase se skutecne muzou lisit obsahem vody. Mne rodina vozi bramb. knedliky v prasku z Cech - hec!  DOTAZ:  Kdyz rikas, ze pouzivas cast detske krupicky - myslis tim jako Aunt Jemina's Cream of Wheat? Jo, a kdyz uz tady delam normalni knedliky a chci do nich pridat housku, tak vezmu nejaky o neco pevnejsi chleba a lehce ho opecu v troube. On se pak nerozmoci tolik.

Xerxova: Jukla jsem na stranku Customs Border Patrol a toto se tam pravi doslova: Dairy items such as milk, yogurt, butter are generally admissible, although this is subject to change. Eggs may be admissible, although frequent outbreaks of ... avian flu make it very likely that they will be denied entry. Hard cured cheese such as parmesan or cheddar are generally admissible, soft cheeses such as brie and soft curd cheese and cheese in water (ricotta, feta, etc.) are not. Takze babo rad. Yogurt v podstate sem muze, rovnez tak tvrdy syr, ale mekke syry ne. Kam spada pribinak mi neni jasne, ale je-li tvaroh v podstate mekky syr, tak sem nemuze, je-li to ovsem mlecny vyrobek, tak by mohl. 8-o

RenataE 6.2.2009 23:11

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Tak jsem si to schválně našla, to jsou teda bomby Lipánek a Pribináček8-o. Jednou v roce na Vánoce.

To je zajímavý problém, jestli je tvaroh mléčný výrobek nebo sýr. Mám pocit, že se mezi námi vyskytuje nějaký potravinářský technolog, tedy spíš technoložka? Já bych tvaroh považovala za mléčný výrobek, protože si ho umím vyrobit sama;-D

aida 6.2.2009 23:23

Re: Pro Maricku a Xerxovou

I sýry jsou mléčné výrobky.;-)

Podle mě záleží na tom, jak jsou v US zákonech mléčné výrobky definovány. Ale obecně, pokud by to člověk vydával za jídlo pro děti, projít by to mohlo, většinou pro to bývá nějaká výjimka.

RenataE 6.2.2009 23:43

aido, nezlob!

ale jogurt si vyrobit neumím, aniž bych měla jeden koupený:-)

Jo, jídlo pro děti, to je dobrý tah. Ale živě si dovedu představit toho protipašeráckého psa, jak vdechne Pribiňáčka i s kelímkem;-D

HanaW 7.2.2009 0:35

Re: Pro Maricku a Xerxovou

No jo, damy, prohlasit to za jidlo pro deti by mohlo projit, ovsem ma to jednu chybicku -  jeden by musel mit to dite s sebou.:-/

RenataE 7.2.2009 0:41

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Ehmmm, teď tu zrovna bylo! Zuzanko, kde jsiii? Ježiš, vona se mi ještě ztratila;-D

HanaW 7.2.2009 0:52

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Tak jsem rychle zagooglila definici mlecnych vyrobku v USA, a jestli si myslite, ze je to jednoduche, tak nikoliv. Rychlym okem jsem prohledla  serii dlouhych pravnich pojednani na toto tema 8-o Myslim ale, ze bychom se mohli shodnout, ze vse vyse uvedene vyrobky spadaji do kategorie mlecnych vyrobku. Podstatne je , spada-li pribinak do vyjmute kategorie. Jedna ze zakazanych je soft curd cheese, coz je volne prelozeno jako neco, co se srazilo, coz by mohl bejt tvaroh. jak vznika tvaroh? Zahratim a srazeninou? V tom pripadku je pribinak out.

RenátaE 7.2.2009 1:04

Re: Pro Maricku a Xerxovou

To je ale roztomilý problém:-) Tvaroh sice vzniká zahřátím a tím sražením kyselého mléka, ale!Pokud klikneš na moje odkazy Pribiňák a Lipánek, zjistíš, že toho tvarohu tam zase tak moc být nemůže, převažuje tuk a cukr (vodu nepočítám) :-) A včil mudruj. Já bych to označila jako smetanový krém.

zana 6.2.2009 23:23

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Já bych řekla, že základem úspěchu je prohlásit to za jogurt;-).

RenataE 6.2.2009 23:54

Re: Pro Maricku a Xerxovou

To se moje děti taky snažily, prohlásit Pribiňáček za jogurt:-) Teď už to ani nezkoušejí.

Vave 6.2.2009 21:08

Maričko!

Milá MaričkoVV, to Sýroví rozhodně musím vyzkoušet! Jak už tu někdo zmínil, Játroví mé někdy tendenci se zkazit, ale tohle určitě vydrží. Díky!R^:-)

Marička 6.2.2009 18:40

a ještě pokračování

Vločky (LA) je zajímavý nápad, možná vyzkouším. Možná se dám přeci jen na ty "poctivé" br.kn., asi to vyjde na jedno (takže Bertíku díky a ocet do vody je skvělý nápad, určitě udělám). XZ - Solamilem bych rozměla br.moučku, zde je to kukuřičný škrob. A používá se na zahuštění, tedy po malých dávkách - takže 250gr Solamilu se mi zdá moc - nebo je to něco jiného ?? PetroK- možná máš pravdu s tou sojou, takže já jí trochu omezím a nebudu dávat celou skleničku (a bez mučení si ten zbytek vysypu sama do pusy, je to výborné, tady se to sype na salát).A játrové sušenky vyzkouším najisto. Já když sušenky dávám psům sama si jich pár slupnu, jsou opravdu dobré, neslazené, křupavé. Naše kočky občas kousek jedné rozlámané snědí, ale asi je to pro ně moc křupavé. Jestli jsem na něčí radu zapomněla, omlouvám se, ale děkuji všem. Přeji hezký zbytek dne. M

dalmatin 6.2.2009 20:31

Re: a ještě pokračování

Maričko, moc dobré je dát do bramborových knedlíků vyškvařené kousíčky slaniny, rozdrcený česnek a třeba nasušené bylinky - majoránku nebo pažitku, bazalku apod.  To se potom dají jíst i studené ;-D

RenataE 6.2.2009 22:42

Re: a ještě pokračování

Solamyl je opravdu bramborový škrob (kdysi se používal i na škrobení cích a ubrusů, zaplaťpánbu za moderní umělé škroby). Kukuřičný škrob je u nás Maizena. Ať ten či onen, 250 gr mi taky připadá tuze hodně, ve výsledném knedlíku bych spíš hledala tenisák. Ale třeba to fakt funguje.

aida 6.2.2009 23:31

Re: a ještě pokračování

Hele, co jsem našla, já věděla, že to na Labužníkovi někde je.

Jakub S. 6.2.2009 23:36

Re: a ještě pokračování

Teda - chudáci imprálisti, jak v té hrozné zemi musí experimentovat - néní jak u nás. Trojí mouka kdykoliv atd... stejně nepochopím, když jsou tam takové miliony lidiček ze střední Evropy, proč tam už dáávno není stabilní síť obchodů a výroben jejich old home ingrediencí?

RenataE 6.2.2009 23:49

Re: a ještě pokračování

Možná proto, že trojí druh mouky je trochu zhýčkanost, a každá kuchařka ví, že není polohrubá jako polohrubá a že v nouzi lze nahradit směsí hladké a hrubé. A taky ty nejklasičtější kuchařky mají pouze mouku  a krupičkovou mouku. Od hrubé mouky k jemné krupičce je jen krůček ... a tak dále a tak dál:-)

aida 6.2.2009 23:46

Re: a ještě pokračování

Dovysvětlení pro ty, kteří nebudou rozklikávat - je to recept  na knedlíky z bramborové kaše, určený pro krajany v zahraničí.

Marička 6.2.2009 18:38

Zvířetníci děkuji

na chvilku jsem si vybojovala místo u počítače a tak honem shrnu vaše milé rady. Štětinko vřelé díky za nabídku o poslání, ale já to nějak zvládnu. A pokud jde o přepálený tuk. Tak to jsem napsala jen kdyby někdo považoval za hazard dávát "jen psu" dobré sádlo. Já nikdy nesmažím v jednom oleji 2x a tak jsem párkrát zbylý olej přecedila (papír v sítku) a pak ho dala do sušenek. JanoBa(z Norska)-pamatuji, pejsek Ross, ještě ho máš? Burizony se tady neprodávají. Ale já dělám "nehouskové" knedle také s přidáním sušeného droždí, nechám kynout jen tak dlouho, než se mi uvaří voda. Jsou nadýchanější, než s přidáním prášku do pečiva. Dělám je z hl.mouky, protože - ano(RenatoE)- hr.m. se tu koupit nedá. Ale kupuji zdejší dětskou krupičku, která je opravdu jemná a smíchaná s hl.m. udělá dobré knedle. Český rum si vozí moje kamarádka na vánoční "šuhajdy", které by bez něj nebyly ono. My si zase vozíme kremžskou hořčici, miluje ji i můj muž a taková tady opravdu nikde není. Já parmezán kupuji ve velkém, takže to cenově jde a navíc je to tak suchý sýr, že i z malého kousku se nastrouhá pěkný kopeček. A k dovozu (Xerxová)- tak pokud vím, NESMÍ se dovážet nic od masa - salámy, v celku či vzduchoděsně balené krájené atd. Jinak u ostatního by to mělo jít bez problému. Na letišti u zavazadel obchází basset s doprovodem a očichává lidi, zda nemají nic v kabelách (nalezené zabaví). Pokuty ale za to nejsou, pouze to odeberou (i z kufru), tak za zkoušku to stojí, když je to tak žádané. 

RenataE 6.2.2009 17:06

Psí sušenky s parmezánem

teda, já bych chtěla bejt tvůj pes;-D

Renie 6.2.2009 10:47

Díky za ušetřenou práci,

náhodou jsem totiž zrovna nedávno pomýšlela na to, že bych pejsánkovi taky zkusila upéct sušenky, ale nevěděla jsem jak a hledání receptu jsem odkládala. A dobře jsem udělala, recept přišel za mnou sám ;-D

radanova 6.2.2009 12:13

Re: Díky za ušetřenou práci,

já taky Maričko děkuji, játroví mám vždycky příliš vlhké a kazí se mi, i když to mrazím a vyndávám po částech se mi občas stane že nějaké raději zahodím, z piškot jsou ta maje upláceňátka celá na sladko tak musím ozkoušet sušenky, to by mohlo být řešení a asi zaúkoluji maminku, ta peče raději jak já, po přeštení vypadají lákavě

radanova 6.2.2009 12:16

Re: Díky za ušetřenou práci,

samej překlep, lidi jak já tu chci bejt a nemůžu :-(, jen nakukuju a snažím se nechat tu po sobě vzkazík nebo přáníčko či poděkování případně palec, ale je to na zapřenou,furt mi to doma nejde sákryš, páček zase, nebudu dráždit hada bosou......

Jakub S. 6.2.2009 12:43

Re: Díky za ušetřenou práci,

Upláceňátka R^!

PetraK 6.2.2009 10:14

Maričko dík za tip

Brzy vyzkouším. Budeme mít tedy na pořadu dne nejen Játroví, ale i Sýroví;-D;-D.

Jen jestli můžu poznámečku, jako rádobyodborník;-D;-D na psí výživu. Soju bych do toho nedávala, je právě bohužel často součástí granulí a je brána jako spouštěč různých psích alergií.

YGA 6.2.2009 10:28

Petro,

já vím, že už to tu bylo mockrát, ale přesto žádám - hoď ještě jednou do placu Játroví - já si to už fakt vytisknu, na mou duší na psí uši na kočičí svědomí ... ;-);-D.

Napeču játroví i sýroví a pejska se bude mít. Myslím, že játroví by klidně mohla i kočka.

VěraZ 6.2.2009 12:20

Re: Petro,

Pro YGU játroví zde.

YGA 6.2.2009 12:38

VěroZ.

Moc děkuju - a juž jsem si Játroví vytiskla (spolu se Sýrovím) a těším se, až budu píct - já rada peču.

EvaŽ 6.2.2009 10:28

Re: Maričko dík za tip

Soja je alergen, ale je ve všem možném lidském i psím jídle (vegetariáni ji konzumují v obrovském množství). Ostatně alergen může být skoro cokoliv. Co je vlastně spouštěč alergií se neví, je to něco v imunitním systému (teď se tvrdí, že to máme za to, že máme málo infekcí v útlém věku a imunitní systém neví roupama co dělat, tak alerguje).  Ale souhlasím, že by se psisku asi víc líbily škvarky poctivé, ne sojové

štětinka 6.2.2009 10:45

Re: Maričko dík za tip

no, mě trošku zarazil i ten přepálený tuk, ale umím si představit, že tuk bude klidně i máslíčko, sádlíčko, olivolejR^