26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Létat je tak krásné

Dnešní recepty bych umístila do kategorie létacích, tedy nafukujících. Oblíbená je např. zelňačka slovenského původu - kapustnica.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xerxová 26.9.2008 8:32

Re: Mňam, tohle všechno můžu!

jsme sice masožravá rodina, ale kapustové karbanátky máme rádi. Je pravda, že i do nich přidávám trochu namletého masa, ale kapusta dominuje. A miluje je i Beta ;-)

zana 26.9.2008 8:37

Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Pááni, kapustový karbanátky mi nějak vypadly z repertoáru, ty jsem nedělala už sto let.... to je nápadR^.

Jo a tu zelňačku já dělám bez nóbl doplňků (smetana, klobása);-), ale zase vařím každý zlášť (zelí, brambory, ba aj cibuli osmažím a dosypu až ke konci), takže je to docela makačka a děsnýho nádobí. Hm, moc často ji taky nedělám, i když ji děsně ráda...;-P

Karolína 26.9.2008 9:02

Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Tak klobouk dolů, že to všechno děláš zvlášť, to by mne asi moc nebavilo! Ale mně právě připadá zajímavé chuťově, když se to vaří všechno najednou! No, aspoň jsou vidět rozdíly v jednotlivých kuchyních, každá/ý (všichni muži nejsou v kuchyni takoví Neználkové, jako ten můj!) vaříme trochu jinak, to je na tom zajímavé! Zelňačku taky nevařím často - u nás se jí na Silvestra a Nový rok.

štětinka 26.9.2008 11:19

Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

já dělám zelňačku taky jinak: cibulovopapriková jíška - voda, brambory, divoký koření - zelí a klobásy a nakonec šlehačku. To je neuvěřitelný, že kolik způsobů a výsledkem je zelňačka;-DR^

aida 26.9.2008 12:34

Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

No a já tam navíc kromě sušených hub dávám i sušené švestky, to dámy zkuste, je to moc dobré. A místo klobásky uzené kuřecí nebo krůtí maso.

zana 26.9.2008 13:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Pojďte založit výzkumný ústav zelňačkový;-).

aida 26.9.2008 13:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Jo.:-)

štětinka 26.9.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

ženský, vy asi málo slintáte!;-D

veram 26.9.2008 17:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

A nezapomeňte ještě na jednu zelňačku - předposlední film Louise de Funése, který byl překvapením - legrace tam byla taky, ale hlavně přátelství a smutek nad stářím, které přichází - ale zelňačkomilovný mimozemšťan to může změnit!

veram 26.9.2008 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

A předlohu k ní skvěle ilustroval Renčín, hele!

zana 26.9.2008 20:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Pááni ...

Já ráda Renčína a jíšku;-)

LA 26.9.2008 9:26

Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Zelňačky míváme jen občas, když zbyde zelí. Možná brzy přijde na řadu, protože včera byla k večeři kachna. Ale nemám v ní ráda klobásu a vůbec maso, přijde mi pak příliš mastná.

EvaŽ 26.9.2008 7:27

Nadpis mě zmátl

co má co společného mlsotník s létáním8-o;-D?

Kapustu ani zelnici nikdo z rodiny nemusí. Ale ty špagety jsou zajímavé!! Možná by šlo přidat a podusit v oleji i pár rajčat, to taky můžem. Nebo by to zkazilo efekt? No, pokud se dá česneku hodně, smrdí člověk ještě druhý den. ale máme to rádi (takže partnerská krize nehrozí;-D)

LA 26.9.2008 7:38

Re: Nadpis mě zmátl

Mě také zmátl. 8-o

Recepty sice vypadají zajímavě, ale asi by hrozila vzpoura. :-/:-(

janaK 26.9.2008 13:05

Re: Nadpis mě zmátl

Je to prosté, zelí nadýmá.