10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Chvála polévky miso

Zajímavá inspirace pro léčbu potíží se zažíváním, včetně zánětu slinivky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 22.5.2015 8:54

HAni, kde?

v Globusu mají jen porcičky pro 1 nebo 2 miso polévky, drahý to je jak mrcha...jinde jsem ji ještě neviděla...dávám si ji občas, když se potřebuju probrat po alkoholovém večírku,je to lepší jak česnečka... tofu syrové nemusím, ale do miso polévky si ho vždy vyžádám orestované...a řasy v ní miluju...

Z. Rpuťová 22.5.2015 8:33

Re: hezký den

Jj - asi tak .... za vývar nevyměním! :)))

T. Zana 22.5.2015 8:31

Re: Miso jsem vyzkoušela

Aha, takže je vhodné si tuhle informaci zapamatovat, jeden nikdy neví, kdy by se mohla hodit.

T. Zana 22.5.2015 8:28

Úžasně napsané

i když asi nejvíc mne dostalo to prohlášení na konci :DD

Ale taky mi nakyslé chuti moc nesedí. Synek nás onehdy dovlekl do nějaké echt vietnamské restaurace, takže jsem konečně ochutnala tu slavnou polévku pho. Řekla bych to takhle: pro mne je jí škoda ;-)

Nejvíc mne zaujaly jakési závitky (tvarem - byly výrazně falické).

Ale je dobře, že jsi, Hanko, našla jídlo, které ti pomohlo se uzdravit. Ještě mě napadá, že možná kdyby byl našinec vystaven prostředí japonské restaurace, že by se do toho vjedl, ale jen tak si k těmto jídlům odskočit, to asi není pro každého. No jo, moje škoda :-)

Z. Lika 22.5.2015 8:23

Miso jsem vyzkoušela

a je stálicí mojí kuchyně. Totiž zcela nečekaně vyřešilo můj "problém", co ke snídani. Tzv. evropská (pečivo s něčím plus čaj nebo něco mléčného) mi způsobovala nevolnost po celé dopoledne, ještě tak nejméně mi vadilo natvrdo uvařené vajíčko - samotné. Ale to jsem si zas nepošmákla.

Ale polévka miso je pro mě zázrak asi jako pro Hanku a ráda ji snídám - je to rychlé a moc mi chutná. Akorát jsem ji zatím dělala z ječmenného misa, tak vyzkouším i z bílého. Totiž když něco dělá žaludku a náladě moc dobře, velmi lehce se na to zvykne :-)

A ta salátová zálivka je pro mě nový nápad, rozhodně zařazuji, díky, Hanko.

M. Pajakerryková 22.5.2015 7:50

dobré ránko

mám to podobně jak Xerxová, navíc nevím proč ale japonská kuchyně mě vůbec neláká....ale pro gustu...a pakliže to pomáhá zdraví proč ne :)

pěkný den všem, snad počasí vydrží a nebude pršet celý vékend jak předpovídají

Z. Vave 22.5.2015 7:48

Krásně se to četlo,

Hani, jak už podotkla Xerxová, je to s péčí a láskou napsané. Ale nevím, zda bych to vařila - pokud by mě teda zdraví nedonutilo. I když, kdo ví, třeba kdyby mi to někdo uvařil a naservírovala, olizovala bych se až za ušima. ;o)

Ale my obecně nejsme polívkoví, jak už jsem několikrát zmínila, točím občasně pár svačinových polévek a pro mrňouse vařím vývary.

Přeju všem dobrý den. <3 V Praze je dnes krásně, svítí sluníčko.

Z. Dalmi 22.5.2015 7:17

Hani,

tohle mě moc zajímá. Spěchám do procesu, takže zatím jen zdravím. Ale já přídu ... :-)

V. Glover 22.5.2015 7:17

Re: to jsem nevěděla, že je tak zdravé

já si normálně kupuju clearsprings protože je to orgnický, a dělají oboje, tu paste, i sušenou, vždycky jsou v krabičce čtyři sáčky na čtyři porce. tak se to běžně prodává, ale ve větší sklenici bych to taky sehnala v lepším supermarketu. jak horkou vodu dáváš, ale ta polévka byla horká ale nezničily se txm bakterie?

Z. Xerxová 22.5.2015 6:31

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Když já jsem takový stravovací konzervatííííívec  :(  Takže mě to vůbec neláká (a to to je tak krááásně a s láskou popsané) Včera byla pórkovka, dneska bude vývar s "játrovou rýží"...

H. Williamson 22.5.2015 3:57

Re: to jsem nevěděla, že je tak zdravé

Vendulko, kupuju to v plastovem kyblicku l libra (450 gr) za asi 6 nebo 7 dolaru. Cili kdyz si to rozpocitam, ze potrebuju 1 plnejsi kavovou lzicku na porci, tak je to fakt levne. Vlastne mensi baleni jsem nevidela. Jestli to, co jsi jedla, je do hneda, tak je to asi red miso (cili dele fermentovane), nebo druh misa z jecmene. V restauraci, kde jsem se to naucila, to delali z bileho. A to byli Japonci z Japonska (chicht). Ta susena miso polevka je patrne instantni. Obcas jsem to koupila, ale udelat z misa instantni a pak to zalit varici vodou, tak ta chut tam krapet zustane, ale prospesne bakterie jsou v cudu.

V. Glover 22.5.2015 0:34

to jsem nevěděla, že je tak zdravé

Hanko taková dobrota, to bych si dala. Ale zdá se mi, že každá miso polévka co jsem kdy jedla byla spíš hnědá barva ne bílá. Já si normálně kupuju v jednotlivých baleních, buď sušené nebo tu paste, ty kupuješ ty velké balení ve skle?