Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996VíP: Mlsný Silvestr
Co si tak dáváte dobrého na Silvestra? Domácí chlebíčky, jednohubky? Máte své tradice?
Nelina mi poslala hodně mlsnou inspiraci pro pohoštění, totiž švestky ve slanině. Ale nejen v té :-) Zde je recept:
„Sušené švestky spařit horkou vodou a pak slít, naložit na 24 h do rumu (aby byly ponořené), pak nechat okapat, zabalit do slaniny a upéci do zlatova. Podávat teplé.“
Je to recept náramně vychytaný (oproti té mé verzi, která neobsahuje namáčení vůbec žádné, natož v rumu) a zcela spontánně jsem ho nazvala Švestičkami ze zahrádky opilého Izidora :-)
Další inspirace jsem hledala v archivu a narazila jsem například na Recepty na silvestrovský stůl od Bláži – najdete v nich slané tyčinky, sýrové tyčinky, avokádovou pomazánku, slaná kolečka, a v duchu nejlepších zvířetníkovských tradic také cukety, tentokrát ve vinném těstíčku :-)
MLSOTNÍK: Recepty na Silvestrovský stůl |
Jelikož mám Silvestra spojeného také s plněnými vejci, objevila jsem toto pěkné počtení od Vave, a jak už tak Vave umí, není to jen o vajíčkách:
105 PLUS: Vajíčka |
Tak co si dáte? Přeji příjemnou sobotu i neděli, užijte si je dle vlastní chuti, ať je vám dobře. Všechny srdečně zdravím.
Jo a posílejte mi články i v příštím roce, ať si máme o čem číst :-) Děkuji vám, jak říkal Karel Gott :-)
Vše potřebné zjistíte zde...