25.4.2024 | Svátek má Marek


VíP: Mlsný Silvestr

30.12.2023

Co si tak dáváte dobrého na Silvestra? Domácí chlebíčky, jednohubky? Máte své tradice?

Nelina mi poslala hodně mlsnou inspiraci pro pohoštění, totiž švestky ve slanině. Ale nejen v té :-) Zde je recept:

„Sušené švestky spařit horkou vodou a pak slít, naložit na 24 h do rumu (aby byly ponořené), pak nechat okapat, zabalit do slaniny a upéci do zlatova. Podávat teplé.“

Je to recept náramně vychytaný (oproti té mé verzi, která neobsahuje namáčení vůbec žádné, natož v rumu) a zcela spontánně jsem ho nazvala Švestičkami ze zahrádky opilého Izidora :-)

Švestky ve slanině | foto: Nelina

Další inspirace jsem hledala v archivu a narazila jsem například na Recepty na silvestrovský stůl od Bláži – najdete v nich slané tyčinky, sýrové tyčinky, avokádovou pomazánku, slaná kolečka, a v duchu nejlepších zvířetníkovských tradic také cukety, tentokrát ve vinném těstíčku :-)

MLSOTNÍK: Recepty na Silvestrovský stůl

Jelikož mám Silvestra spojeného také s plněnými vejci, objevila jsem toto pěkné počtení od Vave, a jak už tak Vave umí, není to jen o vajíčkách:

105 PLUS: Vajíčka

Tak co si dáte? Přeji příjemnou sobotu i neděli, užijte si je dle vlastní chuti, ať je vám dobře. Všechny srdečně zdravím.

Jo a posílejte mi články i v příštím roce, ať si máme o čem číst :-) Děkuji vám, jak říkal Karel Gott :-)

Lika Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !