9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Grand Restaurant Festival

Každoročně se v turisticky „mrtvé“ sezóně, tedy od půlky ledna do konce února, koná Grand Restaurant Festival. Je to příležitost, jak za přijatelnou cenu ochutnat produkty špičkové gastronomie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Matylda 16.2.2018 10:05

Asi by mě to zajímalo,

ale obvykle zaspím termín zahájení a taky mi vadí to, že když si dáme víno, musíme jet vlakem. Večer jezdí jednou za hodinu a v poslední době má věčně zpoždění, což v zimě úplně nenadchne, že.

Z. Lika 16.2.2018 8:39

Zatím

jsem se návštěvě tohoto festivalu ještě nedokopala, nějak jsem měla pocit, že to ty restaurace dělají z musu a spíš se nad těmito akcemi potažmo hosty ofrňují (něco jako akce slevomatu), ale zřejmě mám předsudky.

Celerové kaši jsem přišla velmi na chuť i v domácím provedení, takže od šéfa to musí být bomba. Vlastně provádějí osvětu, co všechno - na první pohled obyčejné - může být vynikající.

Ta quinoa mě zaujala, tu mám moc ráda i jen tak. Snad se někdy vypravím taky, tohle vůbec nevypadalo špatně. Díky za reportáž!

Z. Yga 16.2.2018 8:24

Milá Renáto,

přiznávám, já nejsem gurmán, ale tento způsob ochutnávání různých jídel by jednou za čas nebyl marný - i když k některým jídlům nemám příliš kladný vztah (rýže a cerel), tak v množství, v jakém ho podávají, bych to snědla (a taky už kvůli té ceně - chichi) a třebas by se mi to i zalíbilo.

Jediné, co mi opravdu vadí, jsou ta žabí stehýnka. Teda tady ani nejde o to, že je to žaba (konec konců, lidi sní kde co a ještě se olizují), ale jde mi o něco jiného - že tu žaba přijde o život jen kvůli dvěma končetinám. Co se udělá se zbytkem? Jasně - vyhodí. Totiž - když si dám telecí brzlík, předpokládám, že i zbytek telete se zužitkuje, navíc se z toho snad i najím, ale zabít zvíře kvůli dvěma soustům se mi zdá zhůvěřilost ... ale to je můj soukromý etický problém (:o)).

A OTéčko – u nás od rána chumelí se, chumelí, padá snížek bílý (a v Brně je prý kalamita), ale předevčírem a včera celkem svítilo sluníčko

http://yga.rajce.idnes.cz/2018_Unor_pokracuje_-_temer_bez_snehu_a_mrazu/

Z. Yga 16.2.2018 8:16

Re: hezký den

Štěněcí tlustíci jsou jedna z nejkrásnějších věcí na světě ...

Z. Inka 16.2.2018 8:04

měla jsem štěstí

že jsem měla možnost ochutnat menu v různých "lepčejších" restauracích. Každý rok míváme jednu či dvě večeře a zkoušíme různé, převážně pražské podniky. Musím říct, že u mne vede nejen v jídle Le Teroir. Letos to bylo Manu Risto. To mne teda fakt zklamalo, předkrmy a dezerty dobré, to mezi tím chutné, ale žádný zázrak, až na ropušnici, ta byla moc dobrá. Ale hezký zážitek opravdu kazily záchody, já vím, že na lodi to není tak jednoduché, ale holt i to by bylo záhodno řešit na úrovni. Nicméně Grand Restaurant Festival je ideální příležitost zkusit gastronomii, kterou si normálně člověk asi nedopřává. Ochutnat za rozumnou cenu menu špičkových kuchařů.

E. Žampachová 16.2.2018 7:46

Re: hezký den

My jsme podobní barbaři (jen by asi MLP tatranka nestačila).

Poslední zimy mám program v bedně (psí), od kterého se hnu jen když je potřeba pracovat. A to ještě to nejzajímavější přijde. Teď mrňousové hlavně baští a spí, ale už se dokážou pěkně vztekat. Hlavně když se octnou na té straně matky, kde není nic k jídlu. Jinak jsou to spokojená tlusťoučká štěňata. Matka má teď dvojnásobný příděl krmení aby to utáhla.

Z. Xerxová 16.2.2018 6:56

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Hezká páteční inspirace. Přiznám se - já jsem děsný barbar a raději než posedět večer v restauraci jdu na dlouhou procházku po tmě. A než na nedělní oběd v hospůdce si dám tatranku na nějakém kopci :o) Jak říkám - barbar (naštěstí jsme oba nastaveni stejně)