22.10.2021 | Svátek má Sabina


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: (Nejen) archivní cukety

Je sezona cuket. Pořád dokola je peču ve špalíkách v troubě nebo smahnu na kolečka na pánvi, ale chce to změnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alimo 30.7.2021 18:55

Cuket máme hodně. Vím, že by mám bohatě stačila jedna rostlina, ale co kdyby ji něco sežralo? No, nesežralo:-). Jíme je na všechny možné způsoby, zapečené s masem, jak píše Lenka, obalené v těstíčku, napůl s bramborama jako bramboráky a přidávám je i do buchet. Mám recept na buchtu s jablky nastrouhanými do těsta, tak tam jde dát klidně místo jablek cuketa, jen se musí dát o trošku víc cukru a skořice. A zítra plánuju perník s cuketou. Výhodou těch buchet je, že tam ta cuketa není vůbec znát;-D