22.10.2021 | Svátek má Sabina


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: (Nejen) archivní cukety

Je sezona cuket. Pořád dokola je peču ve špalíkách v troubě nebo smahnu na kolečka na pánvi, ale chce to změnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Blaza 30.7.2021 11:35

Zdravím cuketomilce, ještě přidám jeden vyzkoušený recept na plněnou cuketu:

CUKETA PLNĚNÁ MLETÝM MASEM

Cukety podélně rozpůlíme, vydlabeme dužinu - čím více, tím víc se do ní pak vejde náplně.

Náplň:

Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme libovolné mleté maso (1/2 kg), mícháme a smažíme, pak přidáme rajčata, nebo kečup, vydlabanou a najemno pokrájenou dužinu z cukety, česnek, petrželku, provensálské koření, sůl, pepř, případně i trochu mletého zázvoru. Mícháme do změknutí zeleniny, dusíme, redukujeme šťávu.

Směsí vrchovatě naplníme vydlabané cukety, položíme na plech vystlaný pečícím papírem, a zapékáme v troubě 15-30 minut podle velikosti cuket, nakonec silně posypeme libovolným strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéct. Podáváme s bramborem. :-)

T. Zana 30.7.2021 12:43

Jo, to vypadá jako něco, co jsem kdysi jedla a moc mi to chutnalo. Jenže cuketa zrovna nebyla k mání a tak jsem úplně zapomněla. Zkusím, až dostaneme ;-).

L. Blaza 30.7.2021 12:51

Je to fakt dobrý, tak dej vědět, zda se podařilo. V nejhorším se dá sníst jen ta náplň! ;-D

J. Fialová 30.7.2021 14:20

Hmm, místo cuket bych podélně rozpůlila velké rohlíky :-) To je vlastně i úplně bez rizika hen tého kukurbitacinu ;-D .

Z. Hanča 30.7.2021 17:24

Prima recept! Dělávám lehce obměněný - místo cukety je lilek, ten je bachratější a pojme víc náplně :-), maso, když není mleté, může být i kuřecí nebo krůtí na nudličky rychle opečené. Je to moc dobré, ať už s lilkem nebo cuketou.

M. Skálová 30.7.2021 17:39

To mleté se může okořenit čubricou a je to moc dobré, díky za recept Blážo.