28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Coleslaw (americký salát ze zelí)

V dubnu Matylda napsala do Mlsotníku dva dobré recepty na saláty ze zelí. U druhého (jak se sama zmínila) našla částečnou inspiraci v oblíbeném americkém „coleslaw“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Štětinka 30.5.2014 12:35

Re: Ale ty růže vypadají moc pěkně

fuuuuuuj! Liko! Brrrrrrrrrr

T. Louk 30.5.2014 12:58

Re: Ale ty růže vypadají moc pěkně

Jó, vony jsou hezký. Ale, pravda, bezejmennost jim slušela víc :- ). Ehmm, zámek? Cvrliky?!? Takhle připodobnit hejkalí prales věru ještě nikoho nenapadlo :- )).

A. Lex 30.5.2014 13:10

Re: Ale ty růže vypadají moc pěkně

A na co je bršlice ? To je ten děsný plefel?

Z. Lika 30.5.2014 13:25

Bršlice je opravdu děsný plevel

a je zároveň dobrá k jídlu - do salátů a tak.

A. Lex 30.5.2014 13:08

Re: Mírně mimo

Louk, tyhle kachny jsou bezváááá. Mají dvojnásobné využití!!!  Kdyby přece jenom se nějaká uštvala, před zubatou Džerjádou a ranila ji mrtvice, tak hodíš na pekáč, zelíčko (dušené), knedlíčky......

A. Lex 30.5.2014 13:10

Re: Mírně mimo

A jejda, ONO SE TO, jaksi hodilo už pod vonné růže. Nemohla by jsi tu Čest práci nafotit???

M. Crossette 30.5.2014 15:11

Re: Mírně mimo

Tak nájezd slimáků musí být hrůza.Jestli jsou to ti šerední oranžoví slimáci, tak na ně se pamatuji z Německa. No a růže :))) tak ať alespoň dělá čest tvé zahrádce, a bohatě kvete k potěše okolí. Posílám pohlazení Beníkovi a vlčce.

Z. Štětinka 30.5.2014 10:09

Cibule

Cibule syrová je od malička jedinou věcí, kterou nedokáži pozřít. Proto mě nikdy tento salát nechutnal.. :(  Ona mi cibule nevadí chuťově,ale konzistencí, jak to křupne mezi zubama, brrr... mám "kachní" kůži. Ale když už někde ta chuť je nezbytná pro dobrou chuť výsledné krmě, tak jí prostě na jemno nastrouhám na struhadle. Třeba do br.salatu. Nebo naopak v rajčatovém salátu ji nakrájím na takový kusy, že jí po "nasáknutí šmaku" vylovím.

Jinak jsem opravdu v jídle nevybíravá a sním všechno, jen tohle je má úchylka... Takže jestli tenhle salát někdy ochutnám, tak pravděpodobně s najemno nastrouhanou cibulí :)

Ale jsem moc ráda, Maričko, že odkrýváš chutě pravé Ameriky ;-) Já vařím vždy co dům dal a po tom, co jsem se rozhodla zhubnout a změnila "si to v hlavě", tak vařím asi pro pozemštany příšerně, ale funguje to. Jídlo vůbec neřeším a mám dole 35 kilo,alespoň někd emi mé sebevědomí stouplo :)))

M. Crossette 30.5.2014 15:17

Re: Cibule

Štětinko, některé coleslaw jsou úplně bez cibule, nebo jí dávají méně, než já. Takže to klidně zkus bez ní. Dokonce někdo dělá salát jen ze zelí, není tam ani mrkev, nebo jen maličko. Takže experimentuj.

A shodit 35kg !!!!! To je úžasný výkon. Já nejsem schopna shodit ani pět. Znám tě jen z fotek a tak si myslím, že po tolika kilech pryč se teď můžeš snad i "svlékat za bičem"

Z. Verenka 30.5.2014 9:07

Konečne viem

názov šalátu,ktorý bol majsterštuk našej českej babičky!! Recept nám nikdy nedala,len hovorila,že je veľmi jednoduchý-ve´d vraj vidíme.Ale naš doma jej chuť nikdy nedosiahol/menili sme ocot za citron,druhy majonezy a nič,nebolo to ono/ teraz viem,že to bol cukor.vďaka Marička

Z. Lika 30.5.2014 12:26

Re: Konečne viem

To jsou to drobné finty, kterých se dobré kuchařky nerady vzdávají :-)

M. Crossette 30.5.2014 15:22

Re: Konečne viem

Verenko, to jsem právě napsala už nahoře, že těžko udělat na facku přesně s jinými surovinami. Někdy se povede, jindy - hlavně hodně mlsné jazýčky chuťové nuance okamžitě poznají. Tak zkus ten můj a uvidíš, jestli jsem se tvé babičce trochu přiblížila. Ale znovu opakuji - cukr je důležitá přísada, nevynechávej.

A. Bytová 30.5.2014 20:22

Re: Konečne viem

Chich Verenka, tak světoznámý americký salát je vlastně recept tvé české babičky. :)

To se mi ozaj páčí.

Z. Jarka_F. 30.5.2014 8:38

Zdravím, Maričko!

Na fotkách to vypadá lákavě, jen nějaký kus masa by to mohl opticky vylepšit :)

Pravda, zeleninu v jakékoliv formě požívám, mumlajíc si přitom sugestivně "je to zdravé, je to zdravé..." Ofšem když je zelenina zdravá, tak se o ni musím štědře podělit s pesany, žejo :)

Š. Matyášová 30.5.2014 11:03

Re: Zdravím, Maričko!

je to zdravé.. nezměníš to na:  je to jedlé,je to jedlé...???

M. Crossette 30.5.2014 15:26

Re: Zdravím, Maričko!

No Jarko, však píšu, že salát je příloha. Nic ti nebrání "opticky vylepšit" flákancem masa hned vedle :)))

Já se s Trixie take o zeleninu dělím (když dělám coleslaw, schroupne košťály a dostane i mrkev), prostě uděláš všeho vice a můžeš se pak dělit "bratrsky".

Z. Yga 30.5.2014 8:37

Coleslaw

Tento salát jsem si dala párkrát v FCK, ale byl na mne moc kyselý. A něco podobného dělám doma - sice bez mrkve, zato s nivou (:o)) - a je výborný, když se k němu zakusuje čerstvý rohlík. A mám doma krásnou hlávku zelí - takže asi bude k večeři.

Poznámka - z červeného zelí je salát (tedy ta moje modifikace s tím sýrem) ještě lepší než z bílého. A když jsme jó rozežraní, tak navrch pohodím hrst opražených slunečnicových semínek - mlask, mlask - to pak už nemá chybu a já ho můžu baštit na stojáka a po lžících.

M. Crossette 30.5.2014 15:32

Re: Coleslaw

YGO a níže Vave - to je právě ono, když je salát kyselý, není dobrý. Stejně tak, když je v něm až moc majonézy. Proto já octa dávám na tak velké množství vlastně málo, můžete dát ještě méně (nebo vůbec), pokud jsou vaše smetana a majonéza

kyselejší.

Hmm, možná přeci jen jednou zkusím jen z toho červeného zelí. Věřím, že sluneč. semínka chutnají stejně skvěle, jako moje vlšské ořechy. A já též svoje coleslaw ujídám na stojáka lžicí přimo z lednice, když mě honí mlsná

Z. Vave 30.5.2014 8:30

Tak tohle vypadá

velice jedle, Maričko. Kdysi jsem si koupila salát Coleslaw v nějakém lahůdkářství, ale prudce mi nechutnal. Možná to byla nějaká náhodná chyba při přípravě, možná mi zrovna nesedl, nicméně od té doby jsem neměla nejmenší chuť si ho dát znovu.

Tohle bych ale vyzkoušet měla. :o)

Přeju všem krásný den. <3

T. Louk 30.5.2014 7:35

Přiznávám, že

k zeleninovému receptu jsem přistupovala poněkud obezřetně, ale přítomnost kysané smetany a majonézy mé obavy utišily :- ).

Díky, Maričko, coleslaw vypadá velmi jedle!

Z. Vave 30.5.2014 8:32

Re: Přiznávám, že

No jasně, Tloučko, je v tom majonéza a navíc se nemusíš trápit se sekáním zeleniny na drobno, stačí když hlávku zelí předhodíš Džeremáje a máš hned hotovo. ;o)

T. Louk 30.5.2014 8:45

Re: Přiznávám, že

Pravdáá! Rozšmelcování čehokoli v rekordním čase u nás nyní žádný problém. Vlastně terno, jen pohlédnout ze správného úhlu.

Z. Jarka_F. 30.5.2014 8:52

Re: Přiznávám, že

Takže brzy hodíš do placu třeba kanibalský recept na sekané polabské palce? S kysanou smetanou a majonézou, předpokládám.

Z. Yga 30.5.2014 9:11

Re: Přiznávám, že

No to těžko - neb předpokládám, že dle našich dobrých rad, již TLouk spává na hlavě a na palce se jí tudíž Džeremájka nedostane. A může modifikovat na sekané polabské uši osvěžené vydloublým volským - teda tlouským okem.

Z. Jarka_F. 30.5.2014 9:18

Re: Přiznávám, že

Hmmm, nikdy mě nenapadlo dosud, že by rubrika Mlsotník mohla být tak zajímavá...

Z. Štětinka 30.5.2014 10:02

Re: Přiznávám, že

jéééé, to mi připomíná, co Bedřiška provedla ve svých 3 měsících...

http://stetinka1.rajce.idnes.cz/Beda_mi_ukradla_z_nakupni_tasky_pekinkske_zeli

Z. Lika 30.5.2014 12:34

Tak to se Bedřišce

opravdu povedlo :-) Kuchyňská příprava, jak se patří!

Z. Štětinka 30.5.2014 12:37

Re: Tak to se Bedřišce

jj a úklid byl na mě :-/

A. Lex 30.5.2014 13:14

Re: Přiznávám, že

Ten začátek názvu mne napřed vyděsil, že se dvojnohá Beda dostala nějak do tvé nákupní tašky a šlohla ti zelí :-O ?!

M. Crossette 30.5.2014 15:34

Re: Přiznávám, že

Tedy vy tady dámy zase perlite, dočítala jsem včerejší véééélmi zábavnou diskuzi o postel na zni s Louk s hlavou dolu polechtala moji fantazii :))))