6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuře pečené s hořčicí

Variace na dijonské kuře

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Yga 12.10.2018 9:12

Re: mňam...

Anebo to necháš, jak to je a jenom řekneš, že česneku méně a medu více (:o))). Schválně, jestli to pokusný strávník pozná ...

Z. Yga 12.10.2018 9:10

Re: Kuře

Tak nějak jsem si to představovala - ženu Jeníka do masny pro kuřecí čtvrtky - jde zítra k tchyňovům na brigádu, tak ať si může s sebou vzít něco na jídlo - teda i pro tchyňovi a švagra (:o)). No - možná lžičku medu bych přidala, na zjemnění té hořčice. Posléze dám vědět, jak se mi to podařilo.

Z. Lika 12.10.2018 9:00

Re: Hmmm

Správná úvaha. Hospůdky na trase budou mít ještě otevřeno.

Z. Lika 12.10.2018 8:58

Re: hezký den

Starý kozák... představila jsem si starého šlachovitého chlapa s papachou :D

Ale i jedna houba krásně jídlo ochutí.

Z. Lika 12.10.2018 8:57

Re: mňam...

Já se taky divila, proč míň česneku. Na tuto připomínku nebudu brát zřetel. Přidat medu příště můžu, i když takhle mi to přišlo akorát.

Z. Lika 12.10.2018 8:56

Re: Hmmm,

Připomněla jsi mi můj dávný první pokus s křenovkou - křen jsem v omáčce uvařila. Bylo podivuhodné, jak strašlivě to nebylo k jídlu.

Z. Lika 12.10.2018 8:55

Re: Kuře

Sladké to není, ale chuť je rozhodně jiná, zvláštně lahodná. Tak ten med vynech, když se na hořčici můžou opikat párky, tak proč ne kuře :-)

T. Zana 12.10.2018 8:44

Hmmm

Ještě jsem neuvažovala, co jíst o víkendu, ale spíš kam jet :-) Tohle počasí nebude trvat věčně...

Nicméně recept se bude hodit někdy později :-)

Z. Yga 12.10.2018 8:29

Kuře

Tak teda kuře můžu, takže bych to mohla zkusit. Ale já se přiznám, maso s medem nedělám - nemám k tomu důvěru - není to pak sladké? Maso na sladko ráda nemám - vždy mi vytane na mysli to indiánské kuře, které v dávnověku mé mladosti ukuchtili starší sestra s budoucím švagrem (mým). Slovy švagra: "První sousto vynikající, druhé podezřelé, po třetím jsme vrátili i ta dvě první ..." Ovšem, co všecko do toho dali, nevím, ale vím, že to bylo právě něco na sladko.

Z. Matylda 12.10.2018 7:36

Hmmm,

to vypadá dobře :) Uvážím, kdy to zkusím, na tento víkend jsem zakoupila dvě hodně masové uzené kosti a bude polívka s masem a další obrané maso- hm, třeba s křenovkou?

Š. Matyášová 12.10.2018 6:30

mňam...

to musela bejt dobrota...

jak jako míň česneku? s medem se dobře doplňuje..prodávaj dijonskou s fíky, ta by do toho šla taky suprově...zkusím to s krůtím nebo s králičím....díky za inšpiraci....

Z. Xerxová 12.10.2018 6:16

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

To vypadá hezky... i u nás budou kousky kuřete. S jedním starým kozákem (nic víc v lese nebylo), zeleninou a rýží.