Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Ako máme radi kapra? (archiv)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Crossette 15.12.2023 17:57Moc hezky napsaný slovenský článek, ráda jsem si ho přečetla a mít v rodině takhle nadšeného rybáře je rozhodně velká výhoda. Recept je zajímavý a jistě chutný. Je to už hodně let, co jsem jedla kapra (mám ho ráda), ale i kdybch ho teď měla, tak "vánoční" by byl smažený se salátem. Protože k tomuto vlastně těsně dušenému v zelenině, tedy už se šťávou, brsalát jaksi nejde a ten já dělám především na Vánoce (během roku tak jednou max 2x). Tady na Štědrý večer k salátu smažím zdejší catfish, je to křehoučké , jemné maso. A jsem ráda, že jsem se zde na Zv dozvěděla o strouhance Panko, od té doby do ní rybu balím. Díky ní totiž obal ryby zůstane krásně zlatavý, protože rychle osmahnu a šoupnu do trouby dopéci (zatímco smažím další kousky). Už jí tak smažím i mimo Vánoce. |
Z. Janaba 15.12.2023 12:38Jídlo je to jistě dobré, ale kam se v té změti přísad poděla chuť ryby? Teda, kamufláži se nedivím, já kapra ani náhodou, ale u rybářů bych očekávala preferenci čisté ryby, soli, trochu pepře, politou máslem a jako přílohu al dente zeleninu a pár brambůrek. A je-li, okurkový salát. Takhle jsem si zvykla rybu jíst tady. Nojo, ale mořskou. Ovšem tatínek říkával jiný brav, jiný mrav. A měl pravdu, hlavně, že chutná! |
A. Alimo 15.12.2023 9:41Na Vánoce určitě smažený, i rybí polévka musí být. Teda kvůli mně ne, já polévku ano, ale obešla bych se a kapra nemusím. Ale dělat se pro sebe s "normálním" řízkem jsem líná. Během roku, když rybu, tak lososa nebo pstroužka hezky pečeného na másle. To můžu. Vloni jsme kvůli žlučníkům měli filé dušené na vodě s bramborem a taky jsme neumřeli. Letos tedy mne ten kapr asi nemine a ze všeho nejvíc se těším na bramborový salát. S moc ráda jsem si početla tu libozvučnou slovenštinu, to jsem si pochutnala nejvíc |
Z. Olčava 15.12.2023 9:33Kapra miluju, asi co nejdřív vyzkouším. Koukla jsem na původní článek, hlavně kvůli diskusi, ach to se mi ale zastesklo, tolik milých Zvířetníků... já si v té době pořídila první počítač a jediné, co jsem tak trochu znala, tedy ne znala, ale věděla, že něco takové existuje, byl Neviditelný pes. Tak jsem byla děsně zvědavá, no a ejhle, objevila jsem Zvířetník |
Z. Jenny 15.12.2023 9:22My jsme klasici, smažený je smažený. Ryby , co jsem měla v mražáku jsme spotřebvali ted na podzim, dělala jsem bujabézu,tedy něco na ten způsob a byla moc dobrá. Vánoční kapr už je taky doma ale hlavy a mlíčí zůstane v mražáku neb se nám nechce obírat, bude houbová,houbičky od Radanovy už jsou na cestě, dnes by měly dojít, tak to se těším a děkuji. Za chvíli odjíždím na dvouletou povinnou prohlídku mé osoby,kvůli řidičáku, tak doufám, že to dám.MUDr je pečlivý a nekompromisní, což je v pořádku. Ráda jsem si recepisy početla, díky ! |
Z. Jitur 15.12.2023 9:19Táta byl také rybář - koníčkem. Takže kapr, štika, cejn, lín, červenopeřice a úplně nej - úhoř! |
Z. Jitur 15.12.2023 9:18Pekný príspevok!!! Hezky se četlo |
E. Zvolánková 15.12.2023 9:13Krásný den všem, já mám nejradši kapry živé v řece. Strašně mě baví koukat, jak vystrkují ven hlavy a chytají, co jim kdo hodí. Dříve mi kapr opravdu chutnal, ale čím jsem starší, tím menší na něj tu chuť mám. Dokonce jsme došli až tak daleko, že loni byl o Štědrém dni losos a kapra jsme ani nekupovali. Jediný, kdo ho u nás vyloženě miluje, je manžel, ale ten hlavně kvůli polévce, kterou rád dělá. Letos na to čas nebude, neb je o Vánocích v práci Ostatně jako skoro každý rok. Já rybí polévku sama nedělám, sice vím, jak, ale nechce se mi |
L. Lika 15.12.2023 6:57Ráda jsem si početla |
Z. Xerxová 15.12.2023 6:34hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům Kapra nemusím, ale archívní článek od Katky mi chutná po ránu mocmoc |
T. Zana 15.12.2023 7:51Mám to taky tak. Kapr se u nás nedělal, takže jsem si na jeho chuť nezvyklá. Nejím a nedělám ho. V rodině žádný rybář není a nebyl (ani v okolí příslušný krám). Když mám chuť na rybu, koupím lososa, když se cítím dobrodružně, tak pstruha (ty kosti!) Ale ráda jsem si početla. Copak asi dělá Katarína :-) |