14.10.2019 | Svátek má Agáta


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 20.9.2019 19:50

Šarko, to je moc hezký veršovaný recept - je odněkud opsaný, nebo jsi jeho autorem :))

Uzené, tak jak ho znáte vy jsem tu ještě neviděla. Sice se zde provává uzená šunka (většinou celá kýta), ale ta chuť mi přijde taková umělá, podezírám výrobce, že přidaná, nevím. Pamatuji se, jak jsem si z Čech do Bavorska vždy vozila "uzenou rolku", protože ta mi chutnala převelice. Ale možná by šly kusu uzeného masa, které se prodává v BBQ rest. (my si vozime domů - take-out" - abychom si mohli dát pivo). To je moc dobré, jen nevím, jestli by v těch kouscích (prodává se "trhané") bylo dost síly na ochucení polévky?

Ale zrovna teď mi na plotně bublá velký hrnec s krčními hovězími kostmi (15.). Dělám vývar pro Trixie. Na nich není tolik tuku a naopak víc masa (a chutnějšího), než na žebrech, které jsem používala dříve (a jsou levnější). Tak bych tuhle polévku mohla zkusit z nich, i když uzenou chuť mít nebude (ale bez kroupů, ty já nerada). Jen asi jindy, teď je tu na horkou polévku stále úmorné vedro! Ale protože vývar po částech mrazím, tak až se ochladím, vyzkouším.

Š. Matyášová 23.9.2019 9:52

Maričko, to veršuju já :-D .. Pokud s eu Vás dá sehnat uzené- sušené maso, bez nějaké omáčky v přísadě, klidně povař i to...nebo zarestuj na kostičky krájenou uzenou slaninu,skoro do křupava,zalej horkou vodou a vař..budeš mít tu chuť také....

Z. Jenny 20.9.2019 18:05

Výborná polívečka umně a s láskou zpracována,to je hned vidět.

Jsem polévková a tak zítra udělám neb mám chutě hnedle a nemusím pak knedle. :-)

T. Zana 20.9.2019 18:00

To je moc pěkná básnička, taková jedlá :-)

Hrstkovou polévku dělám ráda, ale bez toho uzeného, nicméně kdyby se naskytla vhodná příležitost, zkusím, jistě to bude fajn :-)

D. Ruščáková 20.9.2019 10:51

Oceňuju půvabnou verzi receptu, ale poctivě se přiznávám, že jak je v tom uzené, majoránka a česnek naráz, je to pro mě nejedlé:)) Majoránku můžu jen s bramboračkou, česnek kdekoliv (byť už v omezeném množství) a uzené nejím:)) Zato princip hrstkové polévky je mi obecně blízký, to ano... :)

Š. Matyášová 20.9.2019 11:33

Já vím, ž euzené nejíš..česnek jsi snížila kvůli žlučníku? V tom případě zakup odrůdu BJETIN, nejlíp v Libštátu u paní Mihulkové,najdeš to i na netu....ta je totiž pro žlučníkáře... a hrstkových polévek jde uvařit spousta...;-)

Z. Matylda 20.9.2019 8:26

Pěkný receptík.... většinu bych doma našla, jen s tou uzenou kostí by byl problém, pro tu bych se musela vypravit :)

Š. Matyášová 20.9.2019 8:51

bez té uzené kosti to není ono, ono i z kůže uzeného kolena nebo bůčku, je to super...když to uvaříš bez toho uzeného,ta chuť tam není a velice chybí....dávám většinou křížovou uzenou kost, potom ji do toho oberu....je na ní dost masa...náš řezník ji neoholí až na kost ;-)

T. Zana 20.9.2019 18:01

Já ji vařím bez uzeného a chutná mi, asi je to o zvyk :-)

Z. Xerxová 20.9.2019 7:17

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-) ...

To vypadá moc hezky... Polivečka co dům dal.

Š. Matyášová 20.9.2019 8:51

taková "sekyrková" ;-)

R. Enatae 20.9.2019 1:10

Super recept :-)