Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Z. Dalmi 5.8.2016 21:15Re: Nejlepší je Děkuji Alex. Ano, je to tady jako na jiném světadílu :-) Sorbon neměl žádné projevy, ani průjem, ani zvracení. Jen vysoké horečky, malátnost. Kila z něho doslova stekla dolů. Jako pravá a opravdická chřipka. |
![]() |
Z. Matylda 5.8.2016 19:17Re: Recepty V Bohunicích. |
![]() |
D. Ruščáková 5.8.2016 19:06Re: jdu na mokrý rybíz... Taky mi ještě zbyl rybíz a taky přijede trpaslík, ale on ho spase čerstvej, koláče mu nejedou - Ahoj Xerxová:)) Prima recepty, líbí se mi ten houstičkovej i ten piškot. Ten dětskej dort je bezvadnej, to okopíruju!:)) |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 18:55Re: jdu na mokrý rybíz... Pekárnu jsem dala před pár lety pryč, právě protože mi chleba z ní nejel. Ale umatlat těsto zase nejsem tak líná. Ještě jak jsi psala o rybízu - vybavily se mi sběrací "galeje" z dětství, a to byly jenom asi tři křáky, i když obrovské. Ale černý rybíz jsem sbírala ráda, protože jsem se jím rovnou cpala. Červený jsem spíš jenom ochutnávala. Ale v koláčích je moc dobrý. A taky zavařený s nastrouhanou mrkví, mňam. Tady pořád poprchává a mně se chce spát, to je hrůza. Dělám si asi pátý černý čaj, kafe už jsem měla. Taková čerstvá houstička by k němu bodla! |
![]() |
Z. Xerxová 5.8.2016 18:34Re: Bezva praktické, jak jsou mládežníci, tak peču častěji... |
![]() |
Z. Xerxová 5.8.2016 18:33Re: jdu na mokrý rybíz... pokud máš pekárnu - je to fakt snadné. Kdo nemá, umatlá si těsto ručně - holt musí zadělat kvásek. Je pravda, že dneska pekárnu ani tak nepoužívám na chleba (prostě kupovaný mi chutná víc) jako na zadělávání kynutého těsta. Na koláče, houstičky i mazance či vánočky... |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 18:12Re: jdu na mokrý rybíz... Děkuji i za tento recept - mám moc ráda ty tenoučké kynuté koláče hustě posypané ovocem. Nejvyšší čas si ho zkusit sama. |
![]() |
Z. Xerxová 5.8.2016 16:26jdu na mokrý rybíz... přijedou Trpajzlíci a tak je třeba něco upéct. A dneska bude jeden plech kynutého rybízáku. Těsto zvládne pekárna - 150 ml mléka, 5 dkg másla na kostičky, 5 dkg cukru, špetka soli, 20 dkg polohrubé a 10 dkg hladké mouky a půl kostičky droždí nadrobím na vrch. Pekárna umatlá a vykyne těsto - je ho tak akorát na jeden plech - ani ho neválím válečkem - jen ho roztáhnu prsty po plechu (nic pod něj nedávám, nemastím - ono to jde i na sucho) . Posypu ovocem (rybíz, jahody, meruňky, borůvky, vypeckované višně, blůmy, švestky, v zimě jabková či švestková povidla, tvaroh... mák ne - ten já nerada :o) ) a drobenkou... a je to hned. |
![]() |
A. Lex 5.8.2016 15:29Re: Recepty A kde leží na ORL? |
![]() |
A. Lex 5.8.2016 15:25Re: Můj piškotek Jo, také dobrá, praktická rychlovka. Zapisuji si Rputi! |
![]() |
A. Lex 5.8.2016 15:21Re: Nejlepší je Dalmi, v úterý, kdy vyšel fotočlánek jsem byla poněkud rozběhaná, tak reaguji až dnes. Ty vaše patšvorkářské sedánky a hlavně výtvory na nich vznikající, jsou ohromující! Šikovné dámy!!! Příroda u vás je úplně odlišná od Jm kraje. Nejvíc na mne vždy zapůsobí v přírodě kvetoucí, divoké digitalisy. A ten růžový, ten je! A kapradí jako z pohádky! Minulý týden, když jsem byla na dva dny s Ajvi u kamarádky na Vysočině, tak Ajvi také zvracela, u ní něco nevídaného. Omluvila jsem to slabým úžehem z auta (bylo dusno a horko) i když jsem měla zapnutou klimatizaci. JENOMŽE! Ve stejné dny zvracela doma její psí kamarádka černá knírajda Waiki, se kterou se pravidelně stýkáme. Nyní, když jsem četla o Sorbonovi, si myslím, že šlo o slabý průběh nějakého infektu. |
![]() |
A. Lex 5.8.2016 15:03Bezva praktické, rychlé, pečené dobroty. Díky Xerxová! |
![]() |
Z. Xerxová 5.8.2016 14:19Re: Nejlepší je jojo - je bez tuku, bez mlíka... jen toho cukru je tam dost... Ale zase v bublanině žádné sladké náplně, žádná drobenka - jen ovoce... |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 13:09Re: Houstičky Je třeba kynout pouze průvodu. |
![]() |
Z. Inka 5.8.2016 12:50Re: Houstičky Já bohužel kynu i bez kynutého |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 12:18Re: v jednoduchosti je krása Bedo, to je tím deštěm, viď. Ale zase slunko vysvitne! |
![]() |
O. Joklová 5.8.2016 12:12Re: v jednoduchosti je krása né, to je jako že to je mrtvá Beda... |
![]() |
Z. Dalmi 5.8.2016 11:31Nejlepší je číst Mlsotník, když šilhám hlady. U housek bych vypadala jako Najtík. Taky mám ráda piškotové těsto, tohle jednoduché. Je dobré a skoro dietní :-) |
![]() |
V. Glover 5.8.2016 11:24Re: hezký den Tyhle housticky taky nekdy delam a fungujou! Ale musim tady delat z hladke mouky |
![]() |
J. Jovo 5.8.2016 10:36Re: Vojín Gotas mám dotaz... Děkuji za radu.Nevím jest-li je to na Hadech, ale našel jsem to doma v počítači v kuchařském oddělení. (:-) |
![]() |
Z. Xerxová 5.8.2016 10:19Re: Vojín Gotas mám dotaz... byly kreslené do Kuchařky pro Dede. Ta by měla být na Hadech ?? |
![]() |
J. Jovo 5.8.2016 10:10Vojín Gotas mám dotaz... kdepak najdu recept na ty malované lívanečky od Xerxové? |
![]() |
T. Zana 5.8.2016 10:08Re: Houstičky Jo, ten. Já moc nekynu ;-) |
![]() |
Z. Xerxová 5.8.2016 9:44Re: Ten dortik piškot jsem upekla na velkém plechu a vykrájela (podle různě velkých talířků)čtyři kruhy. Poslepovala oslazeným tvarohem a na vrchu pokladla rybízem, meruňkou, broskví a jahůdkama. Před podáváním se to rozebíralo od vrchu - někdo měl půlku jahoďáku, někdo druhou, někdo třetinu broskváku... Velikost je na fotce vidět - leží na normálním mělkém talíři. |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 9:30Re: v jednoduchosti je krása Ivo! :DDDD |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 9:28Re: Recepty Je blbý, že to má o prázdninách. Vždycky jsem byla toho názoru, že pokud dítě/student onemocní o prázdninách, měl by dostat náhradní volno jindy. |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 9:26Re: Ten dortik Teď jsem se pořádně podívala na foto dortíku, a on je na talířku. Takže soudím, že oslavenec dostal do ruky lžíci a dort prostě spořádal :-) |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 9:20Ty housky Ty housky musejí ohromně vonět. Kór když jsou sypané sezamem. Night se olizuje mocně, jestlipak taky dostal? Chutnají mu vůbec? A ten dort taky vypadá náramně. Akorát by mě zajímalo, jak jste ho rozkrajovali :-) |
![]() |
Z. Lika 5.8.2016 9:11Re: Liko nebreč! Pochvala před nastoupenou jednotkou! |
![]() |
Z. Iva 5.8.2016 9:08Re: Díky tisíceré! Rputi, můžeš je dělat i bez vajíčka, vejce totiž do housek normálně nepatří. Housky, rohlíky, bafǵety, toastový chleba, veka ... se peče bez vajec, s vejci je to spíš buchta. |

Nejsem přesvědčen, že je tato vláda schopna udělat razantní a seriózní rozhodnutí, říká bývalý šéf Škody
Matovič se omluvil za žert o Zakarpatské Ukrajině. Na konzulátu se objevil nápis ‚Vyměníme Slovensko za Krym’

Hlavní hygieničkou se stane Svrčinová. Na jejím Facebooku byl příspěvek, který Romové označili za rasistický
Itálie zablokovala export vakcíny AstraZeneca do Austrálie. Jako první stát využila nová pravidla EU
