Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Daňčí se připravuje podobně jako srnčí
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 18.7.2014 14:01Re: Ilustrační foto Abyt, čtu "k infarkrtkům". Že by? |
A. Bytová 18.7.2014 14:26Re: Ilustrační foto Ano, něco mezi infarktkem a krtkem mi Vave způsobila. |
Z. Vave 18.7.2014 15:02Re: Ilustrační foto Uááááá! A já z toho mám čistokrevnýho inkrtka, mě zabiješ, Abytí jedno, a já už se chystám k brzké výpravě, to by takhle nešlo. :o) |
D. Ruščáková 18.7.2014 10:12Ještě ke včerejšku - milý Aleši to bylo nádherné povídání a já jen žasnu, kolik cestiček si umí příroda najít, aby dosáhla svého a druh přežil. Jen si v takových chvílích říkám, jestli se druh homo sapiens kapku tomu řádu nevymknul:)) (byla jsem včera celý den v Praze, tak nakukuju až teď:)) |
D. Ruščáková 18.7.2014 10:09Ach abyt, já tě úplně vidím - paní hraběnka musela najít zpřízněnou duši. Nádherně napsané a chutě budící:)) Daňka jsem nikdy neměla a o zvěřině sním především ve chvílích, kdy mi údajně divoká zvěř ztrpčuje život svoji hojnou a zcela nedivokovou přítomností. To jsou chvíle, kdy sním s srnčím na smetaně a zající cibuláři!:)) |
A. Bytová 18.7.2014 10:30Re: Ach abyt, Paní hraběnku jsem zřejmě zaujala především přednesem. Mám dojem, že jsem chvílemi i stála a mávala rukama. :) |
O. Joklová 18.7.2014 10:01OT - stopětka omlouvám se abyt a po své dvoudenní nepřítomnosti na internetu si dovoluji upozornit na pravidelnou 105-ku http://www.vave.biz/index.php/105-x148/341-neuspech a teď projdu mailu a počtu si :-))))))) |
Z. Dalmi 18.7.2014 9:35Se picnu Mám hlad (jo, už teď), neznám hraběnku a dančí jsem nikdy nejedla. Tak si dám nektarinku,no! :-) |
T. Louk 18.7.2014 11:06Re: Se picnu Dalmi nezoufej. Bys mohla, namísto hraběnky, sbalit u vás v Refugiu nějakýho zelenýho mužíka třebas :- ). To by bylo, aby se cesta ke zvěřině nenašla :- )). |
Z. Jarka_F. 18.7.2014 8:49A co tenhle? Na zvěřinových hodech: "Slečno, to co tak usilovně už pět minut žvýkáte, to není kůžička, to je obojek..." |
T. Zana 18.7.2014 9:29Re: A co tenhle? No, na druhý straně... obojek je taky kůžička :-)))) |
Z. Matylda 18.7.2014 9:32Re: A co tenhle? Jak kterej- ty nylonový asi ne :) |
A. Bytová 18.7.2014 10:41Re: A co tenhle? No, z obojku je dobrá sekyrková polívka. |
T. Zana 18.7.2014 8:31Ach! Abyt, tebe číst je radost. Na rozdíl od předřečníků nemám se zvěřinou zkušenosti žádné. Prostě příbuzný a známý tohoto druhu nemáme... Ale hlad, hlad z toho čtení teda mám! |
T. Louk 18.7.2014 7:57Docela ostuda že byť po meči i přeslici mnoho generací lesáků a hajných, s přesunem do Sudet zůstaly akorát po půdách trofeje a hrsti grandlí a teď už ani to ne. Ale váchnivé kuchařské debaty, po kterých se radostně scházejí ochutnávkové kastrůlky s domácí houbovkou, meruňkovými knedlíky atp. mi docela jdou :- ). Vrcholem bylo jeden rok asi deset kilo vánočního cukroví z různých zdrojů, ale oproti fláku daňčího fakt slabý. Hele, Abyt, a že se nepodělíš o svůj recepis univerzální? Něco jako vraž do toho věnec česneku a demižon vína... :- ) |
A. Bytová 18.7.2014 10:11Re: Docela ostuda Hm, nerada přiznávám, ale máš mě přečtenou. :) |
M. Pajakerryková 18.7.2014 7:57Abyt děkuji za krásné čtení po ránu :) hned je mi líp na světě včera jsem byla na pohřbu maminky mé kamarádky, byla dlouho nemocná (roztroušená skleróza) tak to pro ni bylo už i vysvobození ale i tak....taková hodná paní to byla!!! ach jo... |
A. Bytová 18.7.2014 10:31Re: Abyt To jsem ráda, že aspoň trochu potěšila jsem. |
Z. Yga 18.7.2014 7:48Milá Abyt Miluju tvé mlsotníky. Kdepak nějaké měření na centilitry a gramy, kdepak hledání tužtičky a papírku na zapsání svátečního menu - jeden excelentní příběh vedle druhého a přitom se nakonec i ty sliny sbíhají (:o)). Bohužel nepotvrdím tvou zkušenost, že daňčí se připravuje stejně jak srnčí, neb jak k daňkovi tak k srně (ve formě poživatelného masa) přístupu nemám, hraběnek s právem honitby se v mém okolí tak nějak nedostává (;o). |
A. Bytová 18.7.2014 10:19Re: Milá Abyt Ono s těma receptama, čítala jsem si tuhle v Magdaleně Dobromile a objevila recept na vydru. Stálo tam - vydra se upravuje stejně jako bobr. Takže tužtičku netřeba hledati ... :))) |
Z. Yga 18.7.2014 11:02Re: Milá Abyt No hlavně jestli u bobra nebylo napsáno, že se upravuje stejně jako vydra (:o))) |
A. Bytová 18.7.2014 11:16Re: Milá Abyt Pozoruhodně oba recepty byly v sekci Ryby. |
T. Louk 18.7.2014 11:24Re: Milá Abyt Dyk je to logický. Do jaký jiný sekce bys bobra chtěla natlačkat? |
A. Bytová 18.7.2014 11:35Re: Milá Abyt Nojo, pravda, do pudinků by se moc nehodil. |
Z. Lika 18.7.2014 14:02Re: Milá Abyt Bobr je přece něco jako ptakopysk. (Pardon, ne že bych toho našeho zvířetnického chtěla podlívat vínem a cpát česnekem!) |
H. Williamson 18.7.2014 17:10Re: Milá Abyt Holky, s vama je sranda. |
T. Louk 18.7.2014 11:03Re: Milá Abyt A co ondatra? O té nebylo zmínky? Se divím, s tvou věhlasnou slabostí pro hlodavce, žes na Dobromilu nezanevřela :- ). Chich, i když v tomto oboru stále vede historka Xerxová o naservírovaném morčátku u Poslední večeře Páně. |
A. Bytová 18.7.2014 11:08Re: Milá Abyt Uch, taky mám od té doby s Poslední večeří jisté potíže . Ale jinak nemlž, laskavě, jo? Řeč byla o srnečcích s něžnýma očima. |
Z. Inka 18.7.2014 7:28Ke zvěřině jsem měla přístup a opravdu toužím po novém. Ten starý kontakt měl dvě dospělé dcery a nikdy nezjistil, že jejich rodiny zvěřinu nejedí. Protože veškerou zvěřinu, kterou jim natahal a že jí bylo jsme snědli my a naši kamarádi. Bohužel zemřel a s ním skončilo i naše zvěřinové obžerství. Vzhledem k velikosti jím darovaných kusů jsem si vyzkoušela různé recepty - jedny vánoce jsme měli kančí kýtu na 5 způsobů, druhé jsme se těšili opravdu obrovským zajícem a paštika se mi prý velmi povedla. Takže taková paní baronka by pro mne byla požehnáním |
A. Bytová 18.7.2014 10:35Re: Ke zvěřině jsem měla přístup Na paštiku jsem si nikdy netroufla, a ano, hraběnek s honitbou je poměrně nedostatek .:) |