Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O. Joklová 17.3.2017 11:50Re: kančí s šípkovou "osmdesátikilové roční prasátko" - auuuuuuuuuuuu (pultový mrazák - samotřejmě - nemám, tak proto při té představě skučím) |
K. Holubová 17.3.2017 10:02Já už si ten recept užila po telefonu a musím říci, že jsem hodně maskovala slintání. Šárčin popis byl velmi sugestivní. Já zvěřinu miluju - jako svíčkovou, pečeni na víně, řízečky, dušenou se zeleninou a samozřejmě guláš ze zvěřiny. No, jenže teď momentálně není zdroj. |
Z. Inka 17.3.2017 8:12kančí s šípkovou trochu upravenou mám též moc ráda, kvůlivá Bimbovi tam akorát nemohu dát červené víno. My vůbec moc rádi zvěřinu a díky okolnostem jsme si poslední dobou docela dopřávali. Nejprve jsme dostávali balíky od dvou dcer myslivce, který po celou dobu nezjistil, že jeho mladí zvěřinu nejedí a končí veškerá u nás v mrazáku. Poslední dva roky se zásobujeme sami..... To takhle jedna příjde domů v pátek z práce utahaná jak mezek a její drahá polovice se tváří jak milius, což jedné při pátku sepne první signální. Ano, otravovala jsem jednoho, aby u svých podřízených myslivců vydyndal kousek zvěřiny, ale jedna nepočítala s tím, že jí přistane v kuchyni osmdesátikilové roční prasátko. Nakonec jsem se tím propižlala a po zbytek roku jsme obdarovávali rodinu a kamarády, vyvářeli a vůbec. Prostě jsme to sežrali...No nebudu to prodlužovat, právě se prožíráme dalším, chvála mrazákům. Já teda preferuju gulášek, z kančího je nepřekonatelný. I když bych zase pro změnu dala srnčí na smetaně, eventuálně zajíce, toho jsem jeden rok vyzkoušela na čtyři způsoby (cibuláček, na smetaně, nadivoko a ze zbytků paštika). |
Z. Matylda 17.3.2017 7:45Když to čtu, tak já bych se asi taky nechala pozvat :) |
Z. Rpuťová 17.3.2017 7:38Zajímavé! Kančí se šípkovou mám ráda, několikrát jsem ho jedla, ale nikdy se nějak nedostala k tomu ho uvařit. A už se asi nedostanu. |
Z. Lika 17.3.2017 7:33Re: Tak tohle je hodně voňavé Aha, díky, to jsou cenné informace! Dosud jsem z šípků vařila leda čaj, takže tohle jsou pro mě novinky. |
Š. Matyášová 17.3.2017 7:15Re: Tak tohle je hodně voňavé ty sušený,naložený ve víně se daly už do mořidla a pak se uvařily a rozmixovaly... šípkovým vývarem, jsem ředila tu rozmixovanou zeleninu s mořidlem a vínem, na hustotu omáčky.Šípkový vývar byl z normálního drceného šípku z lékárny.Jen silná koncentrace. |
Z. Lika 17.3.2017 7:11Tak tohle je hodně voňavé Šest kilo pro domácí vaření je už docela dost, máte můj hlubokosklon. Už jen než se všechno orestuje... A nemá cenu to šidit, chuť musí řádně vyniknout. Úžasný recept,paráda. Jen bych se chtěla zeptat - co přesně jsi s těmi šípky dělala? Píšeš o vývaru - vařila jsi je ve vodě? Takže s masem se nepekly? A pak jsi je rozmixovala do omáčky? |
Š. Matyášová 17.3.2017 6:10Re: Milá Sharko, Milá Ege, já bych se s nima taky nepucovala,to může za dlouhých večerů dělat jen někdo,kdo nemá 8 koček nebo se doma nudí :-D ... A dobrota to je...v podstatě i s králíkem nebo i takové jehněčí by s tím bylo dobré....pakliže někdo nemusí zvěřinu... |
Z. Xerxová 17.3.2017 6:10hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. Šípkovou domácí omáčku dělá švára. Takže se necháme rádi pozvat :o) |
Z. Yga 17.3.2017 6:03Milá Sharko, Jak jsi na začátku správně poznamenala - v podstatě velmi jednoduché vaření (:o)))). Nejvíc mne dojali ty vydlabané sušené šípky - to bych fakt chtěla po večerech dělat! Ale jinak jsem si jistá, že dobrota přenáramná a popsané je to velmi plasticky (včetně fotek). |
Z. Nelina 17.3.2017 0:46OT: Poděkování Děkuji čtenářům mého včerejšího článku za milá slova i uznání, těší mě, že se květena líbila. Na dotazy odpovím jednotlivě. |